ZOOEY: křís je taková bělavá mázdra. Plíseň je chlupatá, 3D a nebo barevná. Křís je jen 2D bílý sajrajt. Nedaří se mi najít fotky, až mi někde příště vyroste, tak já ho vyfotím (prakticky se mi nedaří řepa bez křísu).
Jinak než po čuchu a chuti pokažení nepoznáš. TEda leda že by to už bylo hodně shnilý a mělo to divnou barvu, ale to tě smrad upozorní dřív.
Normálně se toho neboj a ochutnej, pátý den by to při těchhle teplotách už mohlo být dobré. Pak je potřeba to přesunout do lednice.
Hele - přesný měření je vcelku zbytečný, jen potřebuješ aby ten nálev byl přeci jen trochu slanej (o něco víc, než by ti chutnalo, protože se to pak ještě vsákne do té zeleniny. Lidi kvasili dávno před tím, než vynalezli písmo, takže stačí se nebát, všehchno to nakrájet a nechat být, vono se s tím něco stane ;-)