• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Možná budu potřebovat cca kilo bezlaktózového tvarohu a krámy, kde by byly k dostání, nemám v dosahu, takže to vidím na domácí výrobu z bezlaktózového mléka a potřebuju vyrobit něco co nejpodobnějšího tvarohu v kostce. Snažila jsem se zjistit, kolik na tohle množství takového tvarohu potřebuju mléka, ale moje google-fu selhalo. Je tu někdo, kdo domácí tvaroh dělává a má odhad? (a případně není nějaký zádrhel ve výrobě z bezlaktózového mléka?)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    김시스터즈 - 김치깍두기 (Kim Sisters - Kim-Chee)
    https://www.youtube.com/watch?v=M5izC2WaOlM


    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    정광태 김치주제가.wmv
    https://www.youtube.com/watch?v=aIBlZXVCgAg

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    러시아 천사 합창단이 부르는 아리랑과 김치노래
    https://www.youtube.com/watch?v=ySo9KHmOe_Q

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Xander Kimchi Song [ENG SUB + ROMANIZATION] HD
    https://www.youtube.com/watch?v=IMJ-eLv4e2A

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Trochu jsem experimentoval :)

    Chilli Sauces Blog: Recept – pikantní kysané zelí
    http://chillisauces.blogspot.cz/2014/10/recept-pikantni-kysane-zeli.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: no netuším, co to dělá s octomilkama, ale do kvásku to dávám proto, aby i se riziková mouka chovala mravně.

    Jinak pražáci se můžou přidat k moukovému družstvu, co původne vzniklo okolo pečempecem a teda zdravé jádro se trhlo a založilo si vlastní skupinu bez chlebových bydlenek.

    https://www.facebook.com/events/264392707033166/?fref=ts

    https://www.facebook.com/groups/497089383723942/

    XAJA
    XAJA --- ---
    DOCKINEZ: a tak vies ako: niektori cakame na tu echt poriadnu neskoru kapustu - ale neboj, buduci tyzden uz to mam v plane aj ja, nebudem ti dlho zavidiet:) kapustari, od ktorych kupujem, zacali dnes zber.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ZUZKAOU: Dokážu si představit slad jako konkurenceschopnou náplň do pasti na octomilky... Poohlédnu se po něm. Snad to nebude rychna jak na oltecu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: hele - ideální je někde u pivovarníkou koupit slad, nebo si ho vyrobit a prostě preventivně dávat ke kvásku i do těsta lžíci mletého sladu. Je vcelku jedno jaký, pokud je diastatický, tak vůbec téměř neovlivňuje chuť, naopak karamelový ji ovlivní nejvíc - slad v chlebu chutná skvěle.

    Domácí slad
    http://conovehonakopci.cz/?p=4968

    Slady | Pivoteka.cz
    http://www.pivoteka.cz/slady
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ZUZKAOU: Díky. Double strike. Mám probio celozrnnou a chlebovou babiččinu. Kynutí opravdy trvá dýl (než zbytku planety zřejmě), ale nakonec vždy k chlebu dokonverguje.

    Myslela jsem spíš, zda třeba přebytek CO2 v uzavřené nádobě neinhibuje aktivitu kvasinek nebo nezpůsobí pomnožení nějaké nežádoucí frakce.

    MDFK ho mívá ve skleničce a ostatní mají doma čisto, pokusím se to napodobit ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: nepotřebuje větrat, jen to chce mít dostatečně enzymaticky aktivní žitnou mouku. Může se stát, že díky odrůdě, počasí a druhu pěstování se tato mizerně štípe, takže moc nekvasí. Pomáhá přidat namletý kvas a nebo první várku kvásku zadělat kefírem.

    Dělala mi to loňská od probio a babičina mouka.

    Jinak už jednou aktivní kvásek je vcelku těžké zabít. Proti octu a acetonu je třeba ho nenechávat příliš dlouho stát a když už ho člověk dýl jak pár dní nepoužívá, tak jím zamíchat.

    Jinak chlebový kvásek je převážně anaerobní, i když tedy se na internetech lze dočíst opak.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Dejte mi, prosím, dobrou radu k chlebovému kvasu. Je anaerobní, nebo potřebuje větrat?

    Jde mi o octomilky, které mají teď sezónu (jabka, zelenina ve sklepě), na kvas se ženou jak vzteklé a zřejmě ho vždycky něčím kontaminují, když ho mám venku z lednice. Vyvařila jsem nádoby a pokouším se již podruhé o restart z celozrnné mouky. Můžu kvas nechat v nádobě zcela uzavřený (parafilm, alobal), nebo potřebuje větrat?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hmmm, zrovna bastim svoje kysany zeli. Ted po deviti dnech je idealni k prime konzumaci. Skoro je mi vas lito, ze takovy skvost nemuzete ochutnat :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ozvala se mi Jenna z Kanady, kde má farmu a kvasí a porádá zelí a kombuchu, že jede přes PRahu na slow food setkání do milána a že by se chtěla potkat s nějakými kvasnými lidmi v ČR.
    Pyramid Farm and Ferments. About Us
    https://www.pyramidfarmandferments.com/t/aboutus

    Poslala jsem ji do zeláren a do kombucháry a ve čtvrtek v sedm jdeme na večeři do karlínského Lokálu.

    Pokud se chcete někdo přidat - (jste srdečně zváni), tak se mi ozvěte do pošty, ať vím pro kolik lidí udělat rezervačku. Zatím jsme 3 ( ta třetí je off nyx)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: hele oni ji mívají tam nad mírákem, budu se tam poflakovat zrovna zítra, takž se cvičně zeptám.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: U nás mají v domácích potřebách jejich škrabku na zeleninu Piraňa (mimochodem báječná), takže předpokládám, že by mohli mít i tu pružinu. Pokud na ni nespěcháš, můžu ji koupit a až pojedu do Prahy, vezmu ji s sebou (počítám tak cca měsíc)...
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    Děkuju za zkušenosti, vodu jsem do zeláku dolil. Heleďte, ještě by mě zajímalo, slyšeli jste tu pověru, že ženy nesmějí šlapat zelé? To mi přijde vtipný, ale tak radši jsme to dodrželi, no. Naopak jsem slyšel, že k šlapání vína jsou ženský žádoucí. No jak řikám, zajímavý..
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZUZKAOU: Cas od casu je Reproplast na nejakem trhu, festaku anebo tak, i na Jiraku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam