• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ambi předpovídá setrvání trendu fermentace hned v druhé větě ;-)

    12 gastronomických trendů pro rok 2016
    http://jidloaradost.ambi.cz/clanky/12-gastronomickych-trendu-pro-rok-2016
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NABUKHADNEZAR: vydrž tak týden a pak to bude jasné.
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    Přátelé, rozeznám vznikající matku na spontánním octu od křísu? Co myslíte?
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    ZUZKAOU: Um. Díky za vyčerpávající odpověď, něčeho takového jsem se obávala. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VIKY_K: no ty kombuší, které jsou taky především octová blána se prý dají usušit a sníst a nebo z nich ušít kabát. Ale...

    A Smart, Mood-Sensing Jacket Made of Kombucha, Because That's What Bikers Need | Motherboard
    http://motherboard.vice.com/...t-mood-sensing-jacket-made-of-kombucha-because-thats-what-bikers-need

    Homemade Kombucha Scoby Jerky - Holistic Squid
    http://holisticsquid.com/kombucha-scoby-jerky/
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    Z nepovedených ovocných vín (v paneláku to kvašení není zrovna ideální) děláme octy a přebývají nám octové blány/matky. Jsou dobré i k něčemu jinému než k založení dalších octů?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Alespoň že ty botulotoxiny by neměly hrozit :-) Tak to zrání v popelu vyzkoušej a napiš jak se to povedlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: ona tam vcelku příčetně dává dusitanové soli.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Masa bych se taky bál, a to jsem se něco naudil a nakonzervoval. Prostě, jsem z toho rozpačitý. Tomu Katzovi věřím, že všechno vyzkoušel.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: hele, to mi nepřijde - respektive píše o tom už docela dlouho (i když zjevně píše cokoliv, ale má několik publikací o domácí výrobě potravinú

    cos21 - Alles auf einen Blick - Cosima Bellersen Quirini
    http://www.cos21.de/cos21-alles-auf-einen-blick/

    Ale třeba tu část o sýrech jsem v pokušení poslat k rozcupování Kláře Hadašové a moc se mi nezdá, že by třeba uzeniny šly tak jednoduše. Byť ten trik s popelem budu muset zkusit. (namísto uzení zahrabávají uzeninu v plátěném obalu do popela na pár týdnů)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Připadá mi, že to autorka jen posbírala a nevyzkoušela.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: no, mám to tu k recenzi a zatím nevím moc co s tím. A docela mě prudí, že se překladatelka nenamáhala přečíst si katze a sjednotit terminologii. Navíc to vydávala úplně jiná redakce než Katze - inu Grada.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Díval jsem se do nové knihy od Grady - Fermentace - Recepty na domácí kvašení, a nevím. Recepty se mi zdají být až příliš stručné a ošidné detaily, ve kterých tkví čertovo kopýtko, často nejsou dost zdůrazněny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXCITE: jasně jankbeču kimči 양배추김치 yangbaechu kimchi


    Emergency Kimchi (Yangbaechu-kimchi) recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/yangbaechu-kimchi


    최고의 요리 비결 - 윤혜신의 막걸리찐빵과 아삭! 양배추김치_#002
    https://www.youtube.com/watch?v=h7XNsXSfzJk

    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Můžu udělat Kimči z našeho zelí?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    21.11. povedu v rámci jesenického Restaurant day kimči a zelnou dílnu.

    https://www.facebook.com/Zkvaseno/events

    Doražte - jesenický RD je velmi příjemná, komorní záležitost se stále ještě punkovým duchem. Kdo by potřeboval poradit s ubytováním a nebo s tipem na výlety, když bude hnusně, tak do pošty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Van Gogh's 'Starry Night' was re-created with bacteria. It's as cool as it sounds.
    http://www.upworthy.com/...starry-night-was-re-created-with-bacteria-its-as-cool-as-it-sounds?c=ufb1
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NABUKHADNEZAR: ne, ještě není to alkoholické - je to rýže, kterou enzymy produkované kodži naštípou do sladkého pití či kaše. Milujou to makrobiotici, protože je to jedna z mála příležitostí, kdy se dostanou k něčemu fakt sladkému. Jinak je to předstupeň sake - jen co se to naštípe a vzniknou tam ty cukry, co je můžou kvasinky žrát, tak se přidaj alkoholové kvasinky a nechá se to prokvasit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam