• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    The Kimchee Cookbook: http://uloz.to/xV78RzAC/the-kimchee-cookbook-pdf
    jeste jsem z toho teda nic neozkousel, dneska jsem delal druhou varku, v zasade podle Zuzcina receptu, jen jsem tentokrat pridal kapie a cernou redkev...
    silne me laka ginseng kimchi, ale obavam se ze cerstvy zensen v tyhle casti zemekoule proste nesezenu :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Hm, jestli přijedou Vietnamci v pátek s dostatečným množstvím koriandru na prodej, tak vyzkouším. Jen ten česnek budu muset ubrat, v tom zápachu u nás doma nepanuje shoda...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: zatím ne.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Zkoušela jsi to už? Uchová si koriandr svoji chuť, nebo se z toho stane silně česnekové zelené cosi?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: tohle asi musim ochutnat :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Super, jdu na to. Bez startéru nedělám ani zázvorovku z čerstvého, pro zichr.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: jo - nasekej kandovaný závzor a zalij to vodou a přidej startér. Bez startéru to zkvasí jen z toho, co tam nalítá ze vzduchu.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Dá se udělat zázvorovka i z vylouhovaného oslazeného sušeného zázvoru se syrovátkovým startérem (v podstatě kvašený zázvorový čaj), nebo je nutné použít zázvor čerstvý?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Cilantro Kimchi
    https://www.youtube.com/watch?v=b13BhivaoS4


    Podle restauratéra, který ho má v menu jde o jídlo s tak specifickou vůní, že jde o jídlo, na kterém se dá trénovat sebedisciplína.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ambi předpovídá setrvání trendu fermentace hned v druhé větě ;-)

    12 gastronomických trendů pro rok 2016
    http://jidloaradost.ambi.cz/clanky/12-gastronomickych-trendu-pro-rok-2016
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NABUKHADNEZAR: vydrž tak týden a pak to bude jasné.
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    Přátelé, rozeznám vznikající matku na spontánním octu od křísu? Co myslíte?
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    ZUZKAOU: Um. Díky za vyčerpávající odpověď, něčeho takového jsem se obávala. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VIKY_K: no ty kombuší, které jsou taky především octová blána se prý dají usušit a sníst a nebo z nich ušít kabát. Ale...

    A Smart, Mood-Sensing Jacket Made of Kombucha, Because That's What Bikers Need | Motherboard
    http://motherboard.vice.com/...t-mood-sensing-jacket-made-of-kombucha-because-thats-what-bikers-need

    Homemade Kombucha Scoby Jerky - Holistic Squid
    http://holisticsquid.com/kombucha-scoby-jerky/
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    Z nepovedených ovocných vín (v paneláku to kvašení není zrovna ideální) děláme octy a přebývají nám octové blány/matky. Jsou dobré i k něčemu jinému než k založení dalších octů?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Alespoň že ty botulotoxiny by neměly hrozit :-) Tak to zrání v popelu vyzkoušej a napiš jak se to povedlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: ona tam vcelku příčetně dává dusitanové soli.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Masa bych se taky bál, a to jsem se něco naudil a nakonzervoval. Prostě, jsem z toho rozpačitý. Tomu Katzovi věřím, že všechno vyzkoušel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam