úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
GOGGA
---
---
12:49:55 24.11.2017
+4
XARGH
: ja jsem vymyslel fintu k zatizeni, kdyz mi dosla tezitka - dat navrch mikrotenovy sacek a napustit ho vodou.. :-)
XARGH
---
---
12:48:41 24.11.2017
1 odpověď
GOGGA
: jj to jsem si zhruba pamatoval. dnes vysbiram co plave na hladince a dam novou steril sklenici na zatizeni! snad se to ujme, uzirat zacnu uz pristi tyden :) (kdyztak jsem -10kc a pul h prace)
GOGGA
---
---
11:15:47 24.11.2017
1 odpověď
+1
XARGH
: po svete se pise, ze je potreba 2+ % soli v roztoku a kvasny obsah musi byt cely pod hladinou, aby se zablokovaly hnilobne procesy
JANDOUR
---
---
10:46:29 24.11.2017
XARGH
: na muj vkus je soli hrozne moc, povazuju osobne za fajn 1,5 vahovyho procenta, nad 2 by mi to prislo presoleny.
ze to prokvasi ok bych se moc nebal - byla-li doza aspon opravdu cista, zeli je pod hladinou tekutiny a ve skrini neni moc zima.
XARGH
---
---
10:02:10 24.11.2017
3 odpovědi
zastesklo se mi po kvasenem zeli, tak jsem vcera 1600g prohnal robotem,promackal rukama s 40g soli a nacpal do vysoke plastove dozy stouchadlem na mochito. zatizil nepresne pasujici zavarovackou a strcil do skrine. nic jsem nesterilizoval.
a) prezije to nebo mam pridat sul? b) mam pridat starter? prip co?
NILA
---
---
13:23:42 20.11.2017
+2
JAJITA
: úplne bežne, dávku menšiu ako 5 litrový pohár už ani nerobím, nemá to zmysel :)
JAJITA
---
---
10:51:43 20.11.2017
1 odpověď
BEBERA
: však taky další várka bude mnohem větší :)
SQUZZA
---
---
6:46:12 20.11.2017
shanim mlecny kefir, praha. posta prosim :]
BEBERA
---
---
6:41:33 20.11.2017
1 odpověď
+1
JAJITA
: Když nakládám,tak ve velkém,je to strašně dobré. Mě poprvé překvapilo,jak dobré je už samotné pekingské zelí,když se
ZUZKAOU
---
---
21:50:27 19.11.2017
JAJITA
: každému korejci. Zejména ty letní jedí klidně jen tak lehce odleželé.
JAJITA
---
---
19:34:58 19.11.2017
1 odpověď
XCIDER
: já naložila v pondělí poprvé, z 2 kg č. zelí a dnes mám tak 1/4, dost mě překvapilo, jak je to žravé hned :)
XCIDER
---
---
19:29:16 19.11.2017
1 odpověď
JAJITA
: Ted zrovna jsem dal par vidlicek z varky, kterou jsem nakladal ve stredu a teprve to zacina kysat. Ujidam vzdycky prubezne celou dobu, chutna mi i cerstve nalozene a navic me bavi sledovat, jak postupne pribyva kyselost a ubyva palivost.... Jen jsem ho teda nemel nechavat cely vikend bez dozoru, krapet se vzedmula hladina a kazdou lahev opustil cca velky panak smrdute cervene kapaliny :) Nastesti jsem s tim trochu pocital a podlozil tackem...
JAJITA
---
---
18:24:59 19.11.2017
2 odpovědi
+1
Zdravím, stalo se už někomu, že sežral (omluva outlocitným) kimči před pořádným prokvašením? :)
ZUZKAOU
---
---
21:49:35 3.11.2017
FAIRYPLAY
: no - nejspíš je v tom méně kultur, než bylo v té původní kombuše. pokud ti to chtuná, tak to pij. Pokud to chceš obohatit, tak k tomu přilej koupenou kombuču, kdy se ty mikroby z ní nastěhujou do té blány.
FAIRYPLAY
---
---
18:46:45 3.11.2017
1 odpověď
Ahoj, našla jsem v barelu s jablečným octem houbu, která je k nerozeznání od kombuchy, jíž jsem dlouholetou pěstitelkou. Ta kupovaná mi po pár měsících umřela a tak jsem měla radost, že mám možná kombuchu domácí. Dala jsem jí normální nálev sladkýho čaje a množí se pěkně. Jen nevím, zda je to fakt kombucha a můžu to bez problémů pít. (Je to dobrý). Máte někdo zkušenost? Nebo nějaký zprávy ze záhrobí?
ZUZKAOU
---
---
19:23:37 31.10.2017
a špatně použitá předpona meta.
ZUZKAOU
---
---
19:23:14 31.10.2017
+2
MUTHA
: bože - jeden vedec a tři digitální nomádi a obchdníci s info-marketingem.
ZUZKAOU
---
---
13:35:36 12.10.2017
+1
MATOM
: Připadně se ozvi Qwertymu, jestli něco nemá.
Qwerty.cz | Qwerťákovo laboratorium - kontakt
http://www.qwerty.cz/data/kontakt.php
ZUZKAOU
---
---
13:34:31 12.10.2017
MATOM
: ebay...
NILA
---
---
10:39:35 9.10.2017
MATOM
: kutúrou na miso myslíš čo? koji ryžu alebo koji samotné? ryžu imho kúpiš v lepšie vybavenom bioobchode. ja som objednávala cez sunfood vm, má ju aj dan food. ak si chceš spraviť koji ryžu sám tak koji kin mi prekvapivo rýchlo prišiel tento ->
http://ebay.to/2g3RHFG
, v kamennom obchode nekúpiš nikde
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam