• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: je to ok, je ve fázi, kdy je hodně mladé a ještě produkuje hodně CO2, když to nesníš hned, tak to časem vyšumí.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    Sumeni a perleni je dobre
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ahoj zuz, mam prosim dotaz
    dnes jsem koupila kimchi
    https://www.rohlik.cz/1293343-noptaste-kimchi-100-vegan
    https://www.rohlik.cz/1293341-noptaste-mat-kimchi

    tyhle dva druhy
    oba mi po otevreni "puknuli", to je ok, chapu, ale ten nevegansky mi silene perlil na jazyku.. vic, nez to veganske
    udelat mi tohle jina konzerva, tak jde okamzite do kose, tady jsem vahala
    znamy tvrdi, ze je to ok, ale nejsem si tim uplne jista
    kimchi jsem si nikdy nekupovala, ani nedelala
    vzdy ho max. dostanu v nejake restauraci
    ale nikdy jsem nemela pocit, ze by takto perlilo.. vzdy je to jen kyselo sladko palivy druh zeli...
    tze mi trochu chybi zkusenost

    diky za nazor
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Qwerty sepsal moc pěkný návod na smradlavé tofu a tofu misozuke

    https://www.zkvaseno.cz/2018/12/tofu.html
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: to mohu potvrdit, ze to jejich nic moc
    a tomu nafukovacimu se to cesky dost blizi, aspon tim sumenim :]] radim ho taky k tou nejlepsimu co jsem u nas kdy koupila
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    ZUZKAOU: Můžu se zeptat, cca kde v Korunní Korejci jsou?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: jo. Choděj tam na něj korejci, protože těma co vyráběj češi pohrdaj. Plus tam mívali nějaké, co jim vyráběl nějaký místní vietnamec, ale to teda nebylo nic moc.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: to kimchi co popisujes v korunni - je to dovoz? jestli ano, tak to znam a to je dobry ;]krom nejakyho normalniho jsem mela jeste z jarni cibulky a to me tolik neoslovilo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: To i love kimči mívají ve sklizenu, ale hlavně korejci v Korunní mají fakt dobré kimči v takovém pytlíčku, co se ti cestou domů nafoukne :-) Plus nějaké další varianty, ty jsem neochutnávala.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: ja jsem v praze
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: a jsi v Praze a nebo Brně?
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    DAVE_PAGE: na rohliku jsem tohle i love kimchi objevila s rybi omackou a za me nejlepsi kupovany kimchi u nas.
    bohuzel v mezicase prestal muj albert prodavat to vegetariansky, tak mam pristup k nemu mirne zkomplikovan :]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak korejská pasta tady

    Papriková pasta kočchudžang/ gochujang/ 고추장/
    https://www.zkvaseno.cz/2018/12/paprikova-pasta-gochujang.html
    NILA
    NILA --- ---
    ach, toto je moje oblúbené audítko, sťahovanie kuriat z kože a sadenie sóje dva roky predom :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a končí - jako je to zábavné crcání, ale von ten výsledek není vo moc vodlišnej, než když si tu pastu koupíte hotovou (soju jsem nesázela, koupila jsem mejugaru - fermentovanou sojovou mouku normálně na Korunní)

    vyjdete to dneska, nebo zejtra, jak bude mít Qwerty čas na korektury.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    což mi připomíná, že bych měla dopsat ten recept na kočchudžang, který začíná "dva roky před tím, než budeme pastu potřebovat zasadíme soju" ....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: tak holt musíš na konci března pro fíkové listí. Když to pak sepíšeš, tak ti to nadšeně budu publikovat na blogu.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: jj, je v tom tolik koření, že nějaký murri už je zanedbatelný, ale když už, tak už :) pustila jsem se teď do překladu jedné anonymní kuchařky z Al-Andalus ze 13.století a je hodně inspirativní. Čeká mě pár dobových hostin, tak to chci mít dotažené do detailů, elháčkaři jsou hrozní pedanti na autentičnost :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: pod oranžerií v zahradách pražského hradu rostou.

    Ale tohle bude fungovat i bez murri :-)

    jo a jinak The Noma guide to fermentation potřebujete.

    The Noma Guide to Fermentation
    https://www.zkvaseno.cz/2018/11/the-noma-guide-to-fermentation.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam