• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MAXWESSLO: je to pekelně drahé...no.
    Závaží je dobrý na to, aby ti část obsahu nevyplouvala nad hladinu a tedy neosychala případně nechytla nějakou plíseň.
    Proti vzduchu by ti stačilo dát kvasnou zátku(35-70Kkč) na 3-5litrovku od okurek (potřebuješ na ní tedy buď plastové víčko nebo korkový špunt.
    Ale já to nepoužívám, natáhnu na láhev jen folii, kterou krapánek propíchnu a přes to gumičku.

    Já zatím dělal jen zelí, případně kimči.
    MAXWESSLO
    MAXWESSLO --- ---
    EXCITE: jj, ale závaží momentálně není na skladě :) Víčko prý propouští plyny ven, ale dovnitř nic, takže závaží možná není potřeba? Sklenici s víčkem jsem si každopádně pořídil (za 400), zítra zkusím naložit řepu s cibulí a česnekem (jsem takřka začátečník, kdyby měl někdo chuť poradit s kořením, budu rád).
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MAXWESSLO: se závažímje celá flaška za 700? no ty vole
    MAXWESSLO
    MAXWESSLO --- ---
    Má někdo zkušenost s touto nakládací soupravou Tescoma Della Casa?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    proprionove kvaseni :-D
    Základní pojmy
    https://www.zkvaseno.cz/p/zakladni-pojmy.html
    GOGGA
    GOGGA --- ---
    KASUMI: Kdyz to kvasi, produkuje se CO2. Kdyz se neupousti pri kvaseni, tak to proleze celym obsahem a ten pak prli. Takze kdyz fermentuju cokoli ve sklenenych flaskach z IKEA bez fermentacni zatky, a na tyden na ne zapomenu, obsah prli.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Od stejného producenta jsem teď měla výborné kimči s červenou řepou a taky, po otevření, pustilo bubliny. :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Diky. Nevegan jsem darovala (prave znamenu, co rikal, ze je ok), vegan verzi tedy snim:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: je to ok, je ve fázi, kdy je hodně mladé a ještě produkuje hodně CO2, když to nesníš hned, tak to časem vyšumí.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    Sumeni a perleni je dobre
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ahoj zuz, mam prosim dotaz
    dnes jsem koupila kimchi
    https://www.rohlik.cz/1293343-noptaste-kimchi-100-vegan
    https://www.rohlik.cz/1293341-noptaste-mat-kimchi

    tyhle dva druhy
    oba mi po otevreni "puknuli", to je ok, chapu, ale ten nevegansky mi silene perlil na jazyku.. vic, nez to veganske
    udelat mi tohle jina konzerva, tak jde okamzite do kose, tady jsem vahala
    znamy tvrdi, ze je to ok, ale nejsem si tim uplne jista
    kimchi jsem si nikdy nekupovala, ani nedelala
    vzdy ho max. dostanu v nejake restauraci
    ale nikdy jsem nemela pocit, ze by takto perlilo.. vzdy je to jen kyselo sladko palivy druh zeli...
    tze mi trochu chybi zkusenost

    diky za nazor
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Qwerty sepsal moc pěkný návod na smradlavé tofu a tofu misozuke

    https://www.zkvaseno.cz/2018/12/tofu.html
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: to mohu potvrdit, ze to jejich nic moc
    a tomu nafukovacimu se to cesky dost blizi, aspon tim sumenim :]] radim ho taky k tou nejlepsimu co jsem u nas kdy koupila
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    ZUZKAOU: Můžu se zeptat, cca kde v Korunní Korejci jsou?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: jo. Choděj tam na něj korejci, protože těma co vyráběj češi pohrdaj. Plus tam mívali nějaké, co jim vyráběl nějaký místní vietnamec, ale to teda nebylo nic moc.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: to kimchi co popisujes v korunni - je to dovoz? jestli ano, tak to znam a to je dobry ;]krom nejakyho normalniho jsem mela jeste z jarni cibulky a to me tolik neoslovilo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: To i love kimči mívají ve sklizenu, ale hlavně korejci v Korunní mají fakt dobré kimči v takovém pytlíčku, co se ti cestou domů nafoukne :-) Plus nějaké další varianty, ty jsem neochutnávala.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: ja jsem v praze
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: a jsi v Praze a nebo Brně?
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    DAVE_PAGE: na rohliku jsem tohle i love kimchi objevila s rybi omackou a za me nejlepsi kupovany kimchi u nas.
    bohuzel v mezicase prestal muj albert prodavat to vegetariansky, tak mam pristup k nemu mirne zkomplikovan :]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam