URPUTNIK: skoro stejne jako na zkvaseno - ocistim nat od tech tvrdych vlaken, rozkrajim na 3-5 cm dlouhe kousky, vyskladam do sklenice vertikalne, aby drzely samy o sobe, vrstvy prokladam zeleninou s vyssim obsahem cukru - typicky s mrkvi, ktera to kvaseni rozjede rychleji, pridam neco malo koreni (horcicne seminko, rebicek, koriandr), zaleju cca 3% solnym roztokem (zhruba jedna polevkova lzice na litr vody, (tvrda zelenina - 3 % roztok, mekka 5 %)), voda bez chloru (chlor by kvaseni zastavil, takze vodu prevarit a nechat odstat par hodin az den); vsechno co ma kvasit musi byt zatizeno a pod hladinou (kvaseni je anaerobni proces) - kdyz neco behem kvaseni vyplave, rychle to snime
nenasel jsem uplne idealni dokumentacni fotku - tak posilam jednu, kde jsou navic jeste okurky, redkvicky a cibule