Ahoj,
mam moc rád květáky a teď byly za dobrou cenu, tak jsem si říkal, že bych nějaký naložil. Asi nebudu vymejšlet žádný velký kouzla, přidal bych nějaký mrkve, cibule, česnek, možná bobkáč a tak.
Ale měl bych k tomu tradičně nějaký dotazy.
Jednak kolik asi tak dát soli? 2%, nebo nějak jinak..?
Pak si řikám, jestli k tomu dát lupení od květáku. Běžně ho dávám třeba do polívky, ale nic jinýho jsem s ním nezkoušel. asi bych odstranil ty vnitřní řapíky..
Nebo mam ještě doma řapíky od celeru. Mám je rád, ale bez tepelný úpravy jsou celkem tuhý.
A poslední dotaz. Dělal jsem teď kimchi a dal jsem tam nějak zbytečně moc šťávy, takže po uložení do nádob mi zbylo asi třičtvrtě litru. Nechal jsem si to ve flašce, tak bych tam asi něco dal. Když už to mám teďka odstavený v lednici, když to bude v teple, podpoří to opět to kvašení, nebo by to jen ochutilo?