• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CERMI_FOX: je to normální - prudká fáze kvašení bubulinky jsou C02, ne vzduch. Ale klidně hmotu ochutnej (ať víš co do dělá) a znovu udusej, sklenici omyj, už by neměla být moc neposlušná. Osobně bych ji rovnou hodila do lednice, ale já mám ráda kimčchi ne úplně kyselé.
    N_I
    N_I --- ---
    CERMI_FOX: podle mě, je problém zavíčkování..../ nakládal sem jen párkrát ale / já sem víčkoval folii par direk a zatizeni kimchi talirem....
    kdyz sem mel jednou pevneji zavickovano taky mi to vybehlo...

    nechal si den predtim zeli krehnout ve slanem nalevu? michal si k tomu pastu az potom?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    snažím se udělat kimchi. Zelí s tou pastou jsem hezky udusal do sklenice a zavíčkoval. A teď mě překvapilo, že část šťávy se přesunula ze sklenice ven, přičemž v té původně jednolité hmotě vznikly prázdná místa (nejspíš kapsy nějakého plynu). Je to normální nebo s tím mám něco dělat?
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    ZUZKAOU: :( myslela jsem si to... Díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALIENABLE: obávám se že on-line je najdeš leda na amazonu. V kameném krámě je má Shin.
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    Dáte mi prosím tip přes jakej eshop koupit nasolený korejský krevetky?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ZUZKAOU: Hele, Ty jsem zkvaseno.cz? Jak tak vidim Tve rady? Sorry za offtopic, jen bych Ti rad podekoval, pokud jo (a zaroven asi az bude cas, tak bych mozna nejake blogy doplnil, pac obcas je to zbytecna kyblovacka, tedy pro zkuseneho dobry, pro nezkuseneho 5 pokusu a doplneni)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NINE_OF_NINE: no udělej sladkokyselou zálivku, spíš kyselejší a slanější, cibuli v té zálivce svař (nesvařená začne kvasit nejrychleji) no a zalij horké řízky horkým lákem v uzavíratelné nádobě, zchlaď to a dej do lednice.

    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Lze tento recept modifikovat tak, aby nebylo nutne Deko(kdyz jde o maso)?
    Kyselé řízky recept - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/32828-kysele-rizky/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    URPUTNIK: to jo
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ZUZKAOU: tak inulin horky neni, ne? minimalne jako prebiotikum to muze slouzit :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    URPUTNIK: nejsem si úplně jistá, jestli ty hořké látky nejsou ty účinné, ale fakt si nejsem jistá :-D
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    URPUTNIK: a potvrzuju, ze ted na podzim je koren pampelisky mene horky nez na jare, kdyz to tak porovnavam s tim, co si pamatuju .. ale jako tvrdsi redkvicka je to jen tvrdosti, porad je to mrcha horka :) po povareni pak chutna skoro jako petrzel co poslouzila na zeleninovy vyvar, tzn skoro bez chuti .. to uz se da propasovat leckams
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    jsem si dneska ze zahrady prinesl 2 velky koreny papelisky, protoze si odnekud pamatuju, ze se daji smazit .. mno, doma jsme je omyl a rekl si "a co kdyby se to dalo kvasit"? no a samozrejme ze da, jak nekteri jiste tusite :) viz tenhle vycerpavajici seznam napadu, co bych ted hrozne rad vyzkousel .. fakt diky :)

    ZUZKAOU: dobra prace!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: no určitě můžeš přidat :-D Ale jak to zkvasí to ti fakt neřeknu, ani kdybych věděla co kvasíš...
    RODWY
    RODWY --- ---
    ZUZKAOU: a myslis,ze muzu pridat pozdeji?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: no začne ti to kvasit spontánně.
    RODWY
    RODWY --- ---
    ZUZKAOU: ja uz mam rozmelneno na kvas tak nevim jestli muzu pridat treba za dva dny!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: no v kamene krámy s tím teď budou zavřené, seženeš leda vínku v Tetě. Takže si to objednej přes internet...
    RODWY
    RODWY --- ---
    cau,nekdo tip kde bych v dnesni dobe poridil v Praze kvasinky pripadne enzym ci turbo kvasnice?diky
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    Ahoj, je tu nekdo, kdo by daroval nebo prodal Fermentační kulturu Ginger Beer Plant ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: určitě přecedit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam