Co pouzit jako nejspolehlivejsi starter na okurky rychlokvasky a jake mnozstvi do 5l kvasne nadoby?
Delal jsem letos rychlokvasky na zacatku sezony, byly naprosto luxusni, krupavy, ale uz jsou sezrany, tak jsem si koupil jeste dalsi okurky, ze udelam druhou varku. A uz je to tyden a nezacalo to kvasit. (prvni varka kvasila velmi silne uz po dvou dnech) Postup byl stejny, jako u prvni varky, jako starter jsem nejdriv zkusil pouzit nalev a nekolik visni z mlecne kvasenych visni, ktere mely jako starter prave nalev z te prvni varky rychlokvasek. (uchovavano v lednici) Kdyz to po par dnech nic nedelalo, tak jsem tam zkusil pridat jako starter zitny kvasek. Po par dnech porad nic, ani bublinka. Treti pokus o nastartovani byla syrovatka z Kyšky. Ale porad to nic nedela.
Na tech 5 litru je tam asi 3 kila okurek, voda, 120g soli, bobkovy list, suseny kopr (cerstvy nebyl v dosahu), asi 3 strouzky cesneku a horcicne seminko.