CHOBOT: nějakej posun? Já teď prvně zkusil část toho mlíka nahradit kelímkem 31% smetany a výslednej produkt je hustej, že ho člověk musí skoro vydlabat ze skleničky:)
Ale teda vrstvička nahoře je tak akorát tučná.. Nedělá to takovej ten pěknej nakyslej "špunt", jako maji třeba jagurty agrola ve skle. Zajímalo by mě, v čem tkví jejich tajemství.
Jsem leta letoucí zvyklej snídat jogurt s musli a nějakym ovocem a investice 350Kč do jogurtovače z lidlu byla bezkonkurenční (koukal jsem a teď ho v nabídce nemaj, ale třeba to nějak točej). Asi bych docela ocenil nějakej s časovačem. Občas je trochu oprc si to ohlídat, aby člověk měl čas to za těch 8-9h vyndat a pak ještě počkat, než to vychladne a dal do lednice. Ale i když je třeba dělám přes den a pak je nechám přes noc v pokojový teplotě a ráno šoupnu do lednice, nikdy se mi nezkazil. Jen teda očkuju vždycky čerstvym jogurtem. Když jsem zkoušel očkovat z mnou množenýho jogurtu, tak se mi stalo, že třeba na dvou posledních jogurtech se udělaly na povrchu červený tečky, který ve mě vyvolávaly konzumační nedůvěru:/
Dřív jsem ho docela úspěšně nechával během topný sezony dělat v hrnci, položenym na topení, nebo to uhřát a inkubovat do nějakejch peřin.. :)