LUBOB:
citace : vzdyt to mate rozepsane v tom dokumentu, krok za krokem. to je elementarni matematika.
Reakce : pane, chci být opatrný ve vyjadřování, protože ke vzplanutí ohňů je vždy blízko když si dva nedokáží souzvučně oponovat. Znova námitka : ano, mám rozepsané všechno, jen né to, na co jsem se ptal a na co už opravdu dvakrát jsem se ptal !! Proč nemíšete energii – skalár jako E = ½ m v(1)ˆ2 ; E = ½ m v(2)ˆ2 ; E = ½ m v(3)ˆ2 aby se tím jasně ukázalo, že rychlost není skalár a že prostor má tři délkové dimenze. O tom totiž byla ta řeč !!!!!!! Já se na to výslovně ptal a vy mi odpovídáte „že to tam mám“. A taky jsem se ptal na to proč je rychlost vektor a kvadrát rychlosti skalár ? Vy říkáte že to tam mám, já to nevidím. A taky jsem se ptal proč by složky třídimenzionálního času nemohly být považovány stejně jako tři složky třídimenzionální veličiny „Délka“ a…a to tam opět není, tak neříkejte že „tam všechno mám“ a že je to e l e m e n t á r n í matematika. V tom obrázku máte že : v systému 3+1 má rychlost vééé 3 složky ( ale neužívátele elementárně ) a v systému 3+3 ukazujete 9 složek a domníváte se že je použít nelze ani matematicky ani fyzikálně a že to už vědci zkoumali a přinesli experimentálně k tomu důkazy že to neplatí ( já je nikde nenašel )
citace :
z důvodů 8mi řádů menší "měřitelnosti-vnímatelnosti…ale to prece nejde. vnimatelnost (koho? cloveka?) neni zadny definovany dojem. stejne tak nelze vubec nic postavit na zaokrouhlovacich chybach.
Reakce : Já svou řeč možná řekl neodborným podáním, a doufal jsem že pochopíte jak to myslím. Takže můj pokus znova : Pan Periferičan pozoruje, že Zem se pohybuje směrem „x“ 280 tis. km/sec, směrem „y“ 280 tis. km/sec ; 280 tis. km/sec a rozhodně nebude pozorovat svými sebelepšími přísrtoji, že auto na parkovišti na té Zemi se rozjelo a v ose „x“ se pohybuje ( podle pozemské soustavy pasované do klidu ) 5 m/s a tedy by měl Periferičan pozorovat tento pohyb jako (280 tisíc km + 0,005km )/sec. potřetí tedy otázka : pozoruje to ? a je to podstatné pro Periferčana ? Podobně my, na Zemi zanedbáme když plynutí času v ose x“ bude v naší soustavě pro předmět auto 5m/sec tj. že bude tu dilatace času pro to auto neměřitelně malá a to z titulu 8 řádů nesymetrie mezi jednotkami které „má“ vesmír. Má-li Vesmír své jednotky céé = 1/1 pak naše vlba byla o 8 řádů posunuta „dle citlivosti“ člověka a cééé vyšlo c= 2,9979 . 10ˆ8 m / 10ˆ0 sec. To mám na mysli, že „ždibec“ na dimenzi délkové pro člověka má jiný pojem než „ždibec“ na časové dimenzi, nesouměrnost je 8 řádů. To co zanedbáme na časovém intervalu to nezanedbáme na délkovém intervalu.
Věřím, že naše debata bude polemika tvrdá, ale která nepřekročí meze slušnosti. Já se o to budu snažit