• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    listy 07 & 08 pak podavaji dukaz.

    nema cenu to rozebirat cele, protoze
    1. z niceho nic se objevuje rovnice c2=w2+w2. protoze c= 300 000 km/s, je w= 212 132 km/s. co je vlastne w, neni nikde receno. taky vidím, že nemá cenu to rozebírat. Původním smyslem a úmyslem tohoto klubu bylo, aby oponent HDV znal, chápal a z titulu znalosti a znalosti soudobé fyziky, podával k HDV fundované námitky s důkazy. ! Je vidět, že spíš musím odstavec od odstavce ( jednoho dokumentu ze stovek dokumentů !!! ) vysvětlovat a vysvětlovat to, čemu nerozumíte, a...a pak znova nerozumíte, a tak oponentura postrádá smysl.

    2. & tady je ten kamen urazu : v dalsich upravach je skolacka matematicka chyba. ???z obecnych vyrazu pro Lorentzovu transformaci (podotykam, ze k uplne stejnemu vysledku by se dislo bez zbytecne manipulace se symboly & indexy) je vybran jeden jediny specialni pripad pro w=212 132 km/s & pro tento specialni pripad je vypocteno, ze Lorentzuv faktor je roven podilu w/c. & pak je tento konkretni vyraz opet dosazen do obecneho vzorce. to je hruba matematicka chyba. taky vidím, že nemá cenu to rozebírat. Původním smyslem a úmyslem tohoto klubu bylo, aby oponent HDV znal, chápal a z titulu znalosti a znalosti soudobé fyziky, podával k HDV fundované námitky s důkazy. ! Je vidět, že spíš musím odstavec od odstavce ( jednoho dokumentu ze stovek dokumentů !!! ) vysvětlovat a vysvětlovat to, čemu nerozumíte, a...a pak znova nerozumíte, a tak oponentura postrádá smysl. Tato námitka byla řešena s prof. Podolským už v r. 2003. Já na to opakování už nemám čas.

    dokument konci nekolika invektivami. nejpozoruhodnejsi je, Lorentz je obvinen z tooho, ze nepochopil Pythagorovu vetu. pritom cela jeho transformace neni nic jineho. & stala se zakladem teorie relativity. ...ani nadsázku jste nepochopil, natož matematické úptavy, tak to je pak těžké s Vámi víst dialog. Celý tento cyklus "LUBOB" byl pro mě spíš ztrátou než užitkem
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Tak abych se zase vrátil do té serie vašich příspoěvků, které jsem ještě neokomentoval odpovědí. ( aby se neřeklo, že jsem se tomu vyhnul )
    ... no koukám na text...koukám a zvažuji, že komentář zřejmě opouštím. Při vzájermném diametrálně jiném pohledu na věc je cíl, tj.společné sladění myšlení nedosažitelné ...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: tady jste začal plivat a já pouze argumentoval JOSEFDRUHY: logickou obranou, relativně "jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá". Bylo to 1:1 ....ale to vám nestačilo aby jste přestal. Takže já až po Vás, pane *****.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: omyl pane, prvni plivanec padl z vasich ust (kecam, delam soudce, zvanim atp), ja vam svoje namitky uvedl relativne korektnim zpusobem. a to ze jste jedovaty dedek je vas problem, nikoliv muj. a koneckoncu problem te vasi HDV vubec.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: Dal jsem si to z data 21:14:03 18.5.2013 do archívu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: ...a už je jasné po tomto vybarvení kdo a co jste zač. Argunety slušné a poctivé na svou obranu žádné, ale útok plivancema ( okamžitě ), to ano ! O mě je to jasné že jsem jedovatý, koneckonců kvůli této výtce jste přišel, ale sám jste coby slušňák měl se bránit slušně. "Nemocnej křičí chyťte nemocného".
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY:

    1/ zbytecne kopete okolo sebe i kdyz na vas doopravdy nikdo neutoci pokud do mě nikdo neútočí, jak říkáte, pak už "kopu" jen na LUBOBa ; proč tedy tomu říkáte "kopat kolem sebe ?"(LUBOB se chova naprosto ferove, férovost vypadá jinak...čímž nezapírám protiútoky ja bych s vami uz davno vybehl)
    2/ zbytecne si hrajete na zneuznaleho nepochopeneho genia. a jak jste k tomu přišel pokud mě neznáte ? z jakých podkladů tyto "férovosti" berete ? ja napriklad o vasi historii na mageu nevim naprosto nic, zřejmě kecáte... ale abych si na vas udelal nazor jaky uz mam, staci mi si precist jak moc nezvladate kritiku od ostatnich. tady. a oni zvládali své chování ? co si o tom myslíte ? že ano ? ( já mám v archívu to jejich chování schované )
    3/ zcela zbytecne resite nepodstatne a zcela zhuverile opomijite podstatne. vy tu děláte soudce ? Vy víte co je podstatné a co nikoliv ? To Vám pošeptal bůh ? vsiml jste si napriklad toho, ze se o vasi hypotezu konecne zacal nekdo zajimat? všiml, ale přicházel stále a stále a stále s neregulérními argumenty a rétorika byla vždy nekorektní. Každou nekorektnost jsem vysvětlil a to se snahou o poctivý argument.
    4/ zbytecne tu porad neco prekrucujete, já překrucuji ? a že by jste podal aspoň pár příkladů mého "překrucování" to by neuškodilo. Já když mám proti někomu argumenty, tak podávám logické důvody a ukázky a důkazy. Co Vy ? Jen taky žvaníte ?nacez se odvolavate na to, ze prekrucuji ostatni. Lžete...já, že se odvolávám "že překrucují jiní" ? podejte důkazy, tj. ukázky. Pokud ne, tak žvaníte... nejsem si jisty tim jestli to jen nevidite anebo jestli se jedna o sofistikovanejsi polohu "zlodej vola chytte zlodeje".takže "nejste si jistý", ale ...ale kydat Vás ta nejistota neodradila, ani k ní přiložit ukázky tj. důkazy, že ?

    a to jsem se pozastavil jenom nad formou, co teprve samotny obsah. báječné, tak se konečně pozastavte nad obsahem, tedy nad fyzikou o které byl duel...jsem zvědav jak umíte jí když tak umíte "jen trošku" tu filozofii o tom "jaký jsem"

    co takhle strcit nohy do tepla, udelat si salek dobreho caje / dobre kavy a zamyslet se nad tim co se vam druzi snazi rici bez toho aniz byste se okamzite poddal hysterickemu navalu? nápodobně
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: verte, neverete, s tim ja nic nemuzu delat. za tim, co pisu, si stojim. vas neznam, nez jste se objevil tady, nevedel/neslysel/necetl jsem o vas docista nic.
    ja sam jsem na nyxu pres 11 let. tezko jsem vas sem mohl "pronasledovat".

    s nekym si me pletete & vase zloba je naprosto zbytecna.

    debatu se mnou muzete kdykoliv ukoncit, nemam nejmensi moznost vas k ni nutit.
    ale kdyz uz nic jineho, tak berte jako plus, ze jsem vam [snad] ve vsi slusnosti & korektne vysvetlil, o cem je ta Lorentzova transformace.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Mám tomu věřit ? ( jak by jste přesvědčil "nevěřícího Tomáše" ? )
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY:

    1/ zbytecne kopete okolo sebe i kdyz na vas doopravdy nikdo neutoci (LUBOB se chova naprosto ferove, ja bych s vami uz davno vybehl)
    2/ zbytecne si hrajete na zneuznaleho nepochopeneho genia. ja napriklad o vasi historii na mageu nevim naprosto nic, ale abych si na vas udelal nazor jaky uz mam, staci mi si precist jak moc nezvladate kritiku od ostatnich. tady.
    3/ zcela zbytecne resite nepodstatne a zcela zhuverile opomijite podstatne. vsiml jste si napriklad toho, ze se o vasi hypotezu konecne zacal nekdo zajimat?
    4/ zbytecne tu porad neco prekrucujete, nacez se odvolavate na to, ze prekrucuji ostatni. nejsem si jisty tim jestli to jen nevidite anebo jestli se jedna o sofistikovanejsi polohu "zlodej vola chytte zlodeje".

    a to jsem se pozastavil jenom nad formou, co teprve samotny obsah.

    co takhle strcit nohy do tepla, udelat si salek dobreho caje / dobre kavy a zamyslet se nad tim co se vam druzi snazi rici bez toho aniz byste se okamzite poddal hysterickemu navalu?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jesti tim borcem myslite me, tak vas muzu ubezpecit, ze o vasi existenci (& stejne tak o HDV) jsem nemel ani tuseni, dokud jste se neobjevil tady na nyxu. jak je to dlouho? rok?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: no, trochu jo, ale pochopte jak se musím cítit, když tento borec mě "pronásleduje vědecky" už 6 let svým nafoukaným chováním, pošlapáváním, znevažováním, atd. ( namísto dialogu, vstřícnosti ) spolu se svými soukmenovci, kdy celá ta banda na mě flusala v letech 2006 - 2009 ( a možná i on, on co mění IP už od Neviditelného psa, přes Mageo a Science Word, aj.) a kdy se mě v dobách krutého pronásledování nezastal. Naopak...Ukazuji mu jeho tvář...zrcadlo. (( a archívuji ty jeho "vědecké názory" )) A už tu nejde o jeho "pomoc" HDV kritikou, schopnou smysluplnou kritikou, ta už tu od něj nebude, ale o to ukázat mu jak nekorektně se 6 let choval. Porazím ho vědomostma, což on proti mě nedokáže. Také není od věci, že mu tu na NYXu stále sekunduje 11-13 zuřivců, kteří mají 6 let zlomyslnou radost z toho, že si můžou plivnout mínusku, bohudík jen tu mínusku ( když už neumí tu fyziku, ..)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: mimochodem, tady nejde o to, jestli to pochopi kazdy. ja jsem to psal specialne pro vas s tim, ze jsem se domnival, ze vite, o cem LT je.
    ted vidim, ze ne.

    nicmene, presto si myslim, ze kdyz neco napisu nejasne, ze je lepsi pozadat o objasneni, nez hned zacit nadavat. jen vzpomente jak jste mi pred chvili vynadal, & teprve pak jste si vsiml, ze jste nekolik mych prispevku proste prehledl.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: je to tak, jak jsem napsal. v tom grafu je na vodorovne ose relativni rychlost v/c, na svisle ose relativni dilatace casu t'/t. presne takhle to Lorentz myslel, muzete na to vzit jed.

    pokud byste chtel zobrazit cas absolutni (jenom t'), musel by to byt graf trojrozmerny, protoze v Lorentove vztahu jsou dve nezavisle promenne (v & t). treti promenna x uz je zavisla, protoze x=v*t.
    moje zobrazeni je jednodussi & da se snadno interpretovat.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    pozn. na odkazovanem prispevku (tucne sedym pismem hned na zacatku JOSEFDRUHY) staci podrzet kurzor mysi & hned vam to ukaze, o ktery prispevek se jedna. ani nemusite klikat.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    JOSEFDRUHY:
    Pane LUBOB, já dole napsal :"Né každý kdo LT zná a používá pochopil po jaké křivce se hodnoty čárkovaných údajů pohybují když do LT dosadíte různé „v“, udělejte si graf
    Opravdu si myslíte, že toto je graf, křivka, po níž se pohybují hodnoty "t ´" resp. "x ´" po dosazení "v" ( od nuly do cééé ) do LT ? A že to tak Lorentz sám myslel ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: vzdyt u toho meho prispevku je odkaz (tucne sedym pismem hned na zacatku JOSEFDRUHY) na vas prispevek, na ktery tim reaguju.
    & s Lorentzem to ma spolecneho to, ze ta krivka ukazuje relativni dilataci casu jako funkci relativni rychlosti (vztazeno k c, nebo chcete-li k vasemu oblibenemu c=1/1).
    pokud vam to neni jasne, tak si dosadte y=t'/t, x=v/c
    tvar krivky se tim nezmeni ani trochu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: takže podle Vás v rovicích LT nejsou ony dvě porovnávané rychlosti dvou těles proto, že jsou relativní ?, vůči sobě relativní?,
    ano, vuci sobe.

    tj. kdo já ?, já-pozorovatel...anebo raketa ? Opět nejste precizní...na takové nefyzikální kecy se pak nedá reagovat ! Vy prostě neumíte fyziku ani logiku ani sebemenší přesnost uvažování...
    ja, znamena ja, moje osoba. nevim odkud jste vzal raketu. jak chcete slovo ja jeste vice precizovat?

    Takový primitivní výrok je sice dobře, ale co s ním ?
    protoze je dobre, tak plati, ze staci jen rychlost jedna. neni potreba dvou rychlosti, protoze jsou stejne (u vektoroveho zapisu pouze s opacnym znamenkem, ale to nehraje roli, protoze ve vzorci je ctverec rychlosti).

    jeste jednou : jestlize se od vas pohybuji rychlosti v, tak vy se pohybujete stejnou rychlosti v ode me. jak vidite, nikde zadna druha rychlost nefiguruje, je tam porad jedno v.

    pokud do toho chcete zahrnout tretiho pozorovatele, tak je to porad to same. ja se budu pohybovat relativne k vam porad rychlosti v, ale jinou rychlosti (v1) k prozorovateli 3. stejne tak se budete vzhledem k pozorovateli 3 nejakou [obecne] jinou rychlosti v2 pohybovat vy.
    ten pak uvidi, ze vzhledem k jeho casu se muj cas meni jinak vas cas & jinak nez jeho vlastni cas. pro kazdeho z nas dvou (ja & vy) bude muset udelat dva vypocty Lorentzovy transformace.

    mne to pripada docela jasne & pruhledne. proc tolik agresivity?

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: vy jste ale slusny nervacek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam