LUKEH: citace : "opet jediny vas argument je ha-ha. Nikde nepiste proc by to melo byt spatne, proste to jen oznacite za svindl."
reakce : omlouvám se za "ha-ha". Ale...já přeci stále píši "proč" je špatně když z rozměrové rovnice vygumujete rozměry...to co zbude je pouze nprostá matematika ( vůbec nepopisující Vesmír ) Vesmír bez rozměru popisovat nelze...snad jen velmi málo jevů..., např. gravitační rudý posuv je "delta"t / t ( není to rovnice je to "bezrozměrné číslo" a...a přesto je to výraz mající rozměr )
Obdobně : stále mi chcete vnutit, že rovnice která má nalevo cosi s rozměry a také na pravo cosi s rozměry, že když pravou stranu převedete na levou ( nikoliv anulace ) tj. levou podělíte pravou, že tím pádem na pravé straně ona jednička znamená, že rovnbice je bezrozměrová
Příklad: m*a = G*M*m/x^2 ... a Vy mi tu stále namlouváte, že když jednu stranu převedete na druhou, např. takto : 1 = G*M*m/x^2*m*a ... že se tím stane levá strana bezrozměrová, respektive tím pádem, že je celá rovnice bezrozměrová. ?? To mi chcete namluvit. ? Zde používám to slovíčko "švindl" .. přeci takhle se nevyráví "bezrozměrová" rovnice ?!!!!
citace :"Myslite ze bez lidi by neplatilo, ze 1+1=2? Neplatil by zadny fyzikalni zakon"
reakce : to myslíte vážně ?? Chcetete říci že fyzika je "jen" matematika kde "jen" vystupují fyzikální zákony ? Vy podřazujete fyziku pod matematiku ? To je filozoficko-materialistická chyba.