LUBOB:
citace:"pokud vyjdete z hypotezy, ze hmota se realizuje "vlnobalickovanim" dimenzi prostoru & casu, tak mate dve moznosti.
reakce : Pane požádal jsem Vás aby jste sem už nechodil. No, odpovím, když už ten pitomý příspěvek tu je.
citace :"1. navrhnout experiment (ci posbirat experimentalni udaje dosud dostupne), ktery by to potvrdil.
reakce : už jednou nebo dvakrát za "letní" období těchto diskusí jsem na totéž odpověděl : ani strunoví teorietici, kterých je na tu strunovou teorii po světě stovky a kteří na to mají miliony a stamiliony peněz, výzkumné laboratoře a své tučné honoráře, nedokázali postavit experiment, ..ani postavit natož dostat smysluplné reálné výsledky. ( např. jak vypadá ta struna ) a...a vy tu chcete po mě, důchodci, co má důchod 10.250,-Kč abych postavil, respektive navrhnul experiment ?????? v situaci kdy žádný renomovaný fyzik ještě ani nečetl mou hypotézu ? To opravdu může vyslovit jen pětileté dítě. ( neřekl jsem vůl )
citace :"2. navrhnout matematicky aparat, ktery by byl vnitrne konzistentni & danou hypotezu nejak vystihnul.
reakce : a to už může říct jen vůl. Vás nenapadlo že už 32 let to, co mi radíte, dělám. ?? Kdybych uměl víc, předložil bych na talíř teorii dv. vesmíru a řekl : nic neopravujte je to hotový. - - Tak si to LUBOBe myslel ?
citace :" s myslenkou, ze hmota je projev kompaktifikace prostoru (tedy delky v nekolika dimenizich) uz prisla strunova teorie. je to pomerne slozita matematika.
reakce : já opravdu nechci říkat že si vůl...nechci, a tak co mám říkat ? když ty opět przníš HDV.
hmota je kompaktifikací n e j e n délkových dimenzí, ale i časových...čeho sis asi nevšimnul za ta léta co chodíš o HDV plkat rétoriku.
citace :" problem vasi HDV je v tom, ze pouzivate nove pojmy, ktere nejsou nijak vysvetleny (treba vlnobalickovani) nebo pouzivate pojmy, ktere jsou jiz vzite v nejakem vyznamu, ale vy je pouzivate v jinem vyznamu (coz vede ke zmateni), & ten vyznam opet neni dostatecne vysvetlen (napr. pootaceni soustav).
reakce : nemáte zcela pravdu. To že používám nové pojmy, není vada HDV. Celé dějiny fyziky kráčí vždy po skocích od teorie k teorii a každá zavádí "nové" pojmy...to je normální a né vada. A že, jak říkáte, používám pojmy v jiném významu než soudobá fyzika, no možná, ale není toho hromada, spíš pár věcí a i tak jsem dost pečlivý na to že vysvětluji své pojmy nové i staré jak je používám. To jen vy je nečtete, anebo váš rozoumek na ně nestačí.
citace :" dalsi zavazny problem vidim v tom, ze v nekterych vasich uvahach vidim skutecne chyby (nektere skolacke), ktere nevyhovuji ani zakladum fyziky.
reakce : óó´, říkáte, že vidíte závažný problém...no honem sem s ním. A dokonce vidíte """"skutečné""" chyby. No sakra, honem s nimi na plac. mMožná jsou to chyby opravdu skutečné natolik že do pár minut HDV zahodím na smeťák....; takže mistře : honem s těmi závažnými chybami sem.
citace :" pokazde, kdyz jsem vas na to upozornil, tak jsem se dockal vztekle reakce & vulgarit.
reakce : Lžete...! Mě nevadí věda, nevadí odhalení mých chyb ale způsob projevu, rétoika, jedovatosti, ironie, a potažmo urážky a ponižování. Pak oplácím. Umíte tu svou "závažnou" chybu předložit slušně bez jedovatosti ?
citace :" vas pristup k diskusi je takovy, ze nejednoho to odradi za velmi kratkou chvili. nekteri tady ukazuji velkou davku trpelivosti, kdyz se pokouseji s vami debatovat.
reakce : ano, máte pravdu. Pouze by měli respondenti být sebekritičtí a přiznat si že byli prvními kdo si začal, já pak oplácel , buhužel 3x silněji....jenže tak mě to naučilo 300-500 hyen za 8 let debat.
citace :" jenze vy svym specifickym zpusobem smetete se stolu kazdou namitku.
reakce : snažte se taky aby vaše námitka byla silnější a pravdivější než moje.
citace :" cimz chcete dat zrejme najevo, ze kazda namitka je neopravnena, ergo, ze vase HDV je bezchybna. cenzura budiz vam napomocna."
reakce : Není to tak, mluvte korektně a né nenávistně, a také přesně a objektivně, pak bude debata úsoěšná. Na rétoriku zde nasazujete jen a jen a jen vy...pícháte a rejpetě všichni a záměrně.