KEJML: Vůbec se mi nelíbí, jak moje myšlenky a věty rozsekáváte až téměř na jednotlivá slova a ty izolovaně komentujete.
Nelze jinak !!! Nelze. Přeci by si po mě nechtěl laciné výroky a laciná přitakávání nacokoliv. Anebo to chceš ? Pak já končím. Mě se také nelébí ledasjaké chování grázlů a nemám proti nim obranu, a nezbývá mi nic jiného než si utírat z ksichu plivance...jedinou obranou je opácení, což je jen útrpné štěkání psa v kleci. Pak v tom samozřejmě vidíte nesmysly.
Pozor. Byli anebo tam nebyly nesmysly. ?? Chceš abych ti to dokázal ? že byly ? Navíc mi často vytýkáte to, co rozvádím v následující větě.
O.K. to je pravda. Já se totiž málokdy setkávám s člověkem, který když má půlku příspěvku podle mého názoru správně, že druhou půlku má špatně. Tady na NYXu, obvykle kdo otevře hubu, tak páchnou jeho věty od A do Z....nekorektností, jedovatostí, úmyslným pošklebováním, faryzejstvím, lží, arogancí a ...a tak prostě podrážděně reaguji jaksi "ad-hock"...a když se spletu, tak to nahlas řejnu a uvedu věc do "jiných" debatních kolejí. S tím se musíš smířit, že v klubu kde je 98 hyen a obět je permanentně napadána, že se brání nějak už ze setrvačnosti i ve chvíli kdy přehlédne ( ta oběT ) že utočník náááááhodou neutočil. Ukázkově je toto vidět v posledním odstavci.
Byl bych mnohem raději, abyste vždy reagoval na celý odstavec, ne na jednotlivá slova v něm. Předem děkuji.
smad ti postupně vyhovím.
Věřím, že pochopení teorie relativity HDV jedině prospěje,
Nerozumím...to jako že když ty mi vysvětlíš TR že já to konečně po 30ti letém poctivém studiu konečně dnes od tebe pochopím? No ty seš namyšlenej. Už zase nemám chuť na debatu. Važ slova, bude-li to pokračovat ( ta nabubřelost ) tak už debatovat nebudeme. Kdyby si četl cokoliv z mého webu, musel by si pochopit že relativitu jsem studoval hodně poctivě a taky o ní hodně psal. proto jsem tabulku přepočítal
proto ???!!! abych já relativitu pochopil si tabulku přepsal ? ...jóóó ? tak, aby v ní čísla odpovídala realitě,
to je hezké, ale správný oponent si to rád kontroluje poctivě a pořádně a já nemám "co" kontrolovat když si mi nanapsal ( a podruhé to urguji ) kam si a co dosazoval. Doufám že mi nebudeš lacině předhazovat, že si dosazoval sem : t' = t/√(1-(v2/c2) ... snad vám toto mé úsílí pomůže s uchopením problému.
dovol abych se zasmál ha-ha-ha. Takový blaf, co si ve dvou tabulkách předvedl, mě rozhodně "nepomůže s uchopením problému" Já tu nejsem pro uchopení problému, já tu jsem proto aby vy - ostatní jste uchopili mé vize ( např. pootáčení soustav ) a podali matematické důkazy že je to závadné a fyzikálně nepravdivé. Z tvé tabulky lze "uchopit" akorát to že míříš správným směrem, nic víc. Ovšem výsledek je špatně. K výpočtům dilatace během rovnoměrného pohybu jsem použil dobře známý vzorec t' = t/√(1-(v2/c2)),
a už mě to rozčiluje a nadzvedává. Auta jsou dvě, jedno má stále 50km/h - pohyb rovnoměrný a druhé mění nerovnoměrný pohyb na rovnoměrný a pak zase na nerovnoměrný, pak brzdí..tak kterou dilataci si počítal ? v tabulce uvádíš "časy" pro druhé auto, takže si počítal dilataci podle t' = c/(a*arcsinh(a*t/c)). ??? Proč nejsi ve stavbě vět P R E S N Y. To je v té tabulce co ? čas anebo dilatace ? Kde je "značka "t" a "t´" v té tabulce ? Ji naprosto nepřesný...nemám chuť diskutovat. To tu bude zase 30 x 30 příspěvků než vyřešíme jednu tabulku. Či ti po sobě nejméně 5x !! pro dilataci během zrychleného (a zpomaleného) pohybu pak t' = c/(a*arcsinh(a*t/c)).
kde je v tabulce "t" a kde "t´" ?? Dále jsem využil klasické vzorce newtonovské mechaniky pro vztahy mezi rychlostí, zrychlením, ujetou drahou a časem, ty tu snad vypisovat nemusím.
Musíš, protože ti nevěřím. Já věřím na tomto světě jen "sobě a Bohu"....
Auto 2 bude zrychlovat na rychlost 0.87c (přesněji ((√3)/2)c) což je rychlost, při které čas v rychle jedoucím autě plyne dvakrát pomaleji.
Jak odlišuješ "plynutí času" od "dilatace času"..?? Pokud má zrychlovat 15 minut, dostaneme se na (obrovské) zrychlení a = 333 333 m/s2, ale v tomto případě v tom nevidím problém.
já vidím problém v tom, že Rakeťan když se vrátí není stejně starý jako Pozemšťan a navíc tu je i to že není jasné zda si časy porovnávají ty dvě auta mezi sebou, anebo tu je třetí pozorovatel "v klidu" a ten vyhodnocuje ?!! pokud je tu třetí pozorovatel, pak proč tu je to první auto ? Pokud tu není třetí pozorovatel tak proč vyhodnocuje první auto ( co má 50 km/h ) a není v klidu na parkovišti ? proč "musí" jet 50 km/h ? Proč to do tabulky zavádíš ? čili "co" porovnáváš ? atd...prostě to je stále jen zmatek. Já takovou debatu nechci.