LUBOB: citace :" pamatujte si jednu vec : cas na pohybujicim se telese bezi pomaleji. "
reakce : Pamatujte si, že přesně tuto informaci jsem já Vám řekl 100x !!! (mám na to důkazy ) řekl, že dilatace je interval !!!! který se prodlužuje, kdežto čas tj. tok času, plymnutí času se zpomaluje, plyne pomaleji...100x jsem Vám to řekl, tak přestaňte být nekorektní nebo Vás vymažu... Opakujte si to : interval se prodlužřuje a proto se zpomaluje tok-plynutí času. Opakujte to po mě, ano? Je-li 1000 sekund pozemských ekvivalentní 3 sekundám raketovým ( ovšem strašššně nataženýýýým ), pak se zdáááááá, že na raketě běží čas pomaleji, jo.. utekly na raketě "jen tři sekundy a doma 1000 sekund", jenže ty doma jsou kratší interval než ty na raketě. A dokonce ..dokonce, obojí je doma, protože obojí pozoruje jen domácí pozorovatel
a) na svých domácích hodinkách a v
b) přístrojích když dostává z rakety informace, které vyhodnotí jako dilataci...atd.
LUBOB: citace :" takze kdyz se na ni divate ze zeme, vidite jen jeji podstavu. jake pootoceni potom? "
Reakce : LUBOBe, ... to mluvíte o D E L K A C H ( mluvíte-li o podstavě rakety ) jenže dilatace je "věc času", nikoliv délek ! A i tak jsem Vám už mnohokrát řekl, že se nepootáčí raketa sama, ale její soustava, tj. soustava x,y,z .... + i soustava t(1), t(2), t(3). Při pozorování dilatace pozorujeme pootáčení ( křivení ) jen jedné ze tří časových os, např. t(2) ve směru pohybu a ty dvě druhé t(1) a t(3) se nepootáčí, nekřiví, pootáčení je jevem "křivení" dimenzí...; dtto s délkou : také se pootáčí jen x , tj. projeví se "kontrakce" u "x", přičemž u os "y", "z", kontrakce nejsou....opět to je "křivení" dimenzí.