MAZA:
Mícháte dohromady newtonovskou a relativistickou fyziku.
možná "míchám", ale jako kontrolu rozměrů a kontrolu správného dosazení veličin si newtonské dosazování mohu dovolit. Vždy jsem to dělal a vždy to bylo správné. Ani v relativistické fyzice nemůže vyjít zrychlení jako x/t^3, nebo x^2/t ...jakékoliv relativistické výpočty se dají překontrolovat newtonskou fyzikou Takže buďto použijete Newtona (pro rychlosti v menší c), nebo musíte odvozovat z LT nové vzorce pro každý konkrétní případ.
Já dodal v "příponce" matematiku, proč neukážete chybu "do" té matematiky a pindáte rétoriku ?? Neexistuje nic jako obecné relativistické zrychlení,
nesouhlasím ! zrychlení bude vždy !!!!! x/t^2 i kdyby ten vzorec byl "relativisticky" na celý dlouhý řádek protože LT jsou definovány pouze pro inerciální soustavy, stejně jako STR.
jistě a o to jde i mě.Vždy musíte vyjít z toho, jaká je situace, jaké jsou vztažné soustavy, navíc musíte dodržet postuláty a principy soumístnosti a současnosti.
kecy, kydy, bláboly namísto aby jste mi přesně ukázel do té mé matematiky kde jsem tu chybu udělal. Máte předlohu přeci na stole.Chcete důkaz sporem? Vzorec a=v.t v relativitě obecně neplatí, protože odvozené v=a/t by při dosazení určitých hodnot
já do "vašeho" relativistického ani newtonského vyjádření zrychlení nedosazuji "hodnoty" já tam dosadím x/^2 a basta pro kontrolu každého "zdecimovaného" relativistického potažmo LUBOBovského vzorečku abych poznal kde je chyba. ... nepotřebuji dosazovat "hodnoty" abych se přesvědčil o rozměrové správnosti vztahu. Jenže když podosazení do LUBOBovy rovnice mi vyjde c^2 = c^2 + c^2 ...je pak něco někde špatně.... mohlo znamenat překonání rychlosti světla, není tam zahrnutý limit daný Lorentzovým faktorem.
jestzli napíši a=v.t bez Lorentzova faktoru anebo s Lorentzovým faktorem, vždy musí na konci vyjít rozměrově správný výsledek. Jenže to LUBOB nemá. Jestli jste dosadil zrychlení, musíte si určit jeho vzorec odvozením podle situace z LT, jinak to zde máte špatně.
Jinak, u Jocha jsem při zběžném pohledu žádnou chybu neodhalil,
zběžném pohledu...zběžné pohledy já neberu, to je nekorektní kritizovat po "zběžných" pohledech napište, co se vám na tom konkrétně nelíbí. Popsané i odvozené mi to přijde adekvátně, i označení odpovídají. To, že to má každý jinak, je přeci irelevantní. Jestli je soustava stacionární ta s apostrofem nebo bez nehraje vůbec roli, pokud se zavedená konvence dodrží v celém dokumentu. U relativity je dokonce nemožné mít tuto apostrofovou konvenci definovanou, nelze totiž jednoznačně určit, která soustava se pohybuje a která je stacionární (1. postulát STR).
Když si to tak pročítám... máte v tom svém dokumentu (
http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/i/i_232.doc ) spoustu chyb - v tom z Techmanie je to naopak, než píšete,
pane MAZO jste parchant, tedy parchant néé, ale podvodník : já sám jsem napsal na svém web-odkaze, že předvedení zde je správnépozorovatel na Zemi je ten "s apostrofem", danou rychlost má soustava "bez apostrofu", vnější pozorovatel (Země) je "s apostrofem". U Reichla taktéž,
pane MAZO jste parchant, tedy parchant néé, ale podvodník : já sám jsem napsal na svém web-odkaze, že předvedení zde je správnémáte to naopak, Země by byla soustava "bez apostrofu" (S' se pohybuje). U Jandory je v pohybu také soustava "s apostrofem."
pane MAZO jste parchant, tedy parchant néé, ale podvodník : já sám jsem napsal na svém web-odkaze, že předvedení zde je nejasné ve výkladuA tak dále... Ony jsou vlastně všechny, co jsem zběžně
po zběžném vyhodnocení jsem Vás MAZO vyhodnotil že jste parchant..., poznámka : jen po zběžném vyhodnocení, chápete, jen po zběžném...možná se ukáže že parchant nejste, ale po zběžném vyhodnocení... proletěl, správně. Jen vy si špatně spojujete, která soustava je určená jako soustava stacionární,
jen vy si zběžně čtete předlohy, já je pečlivě studoval...NEDOVOLIL bych si dát do éteru nějaké své totální přehmaty... nezběžně a která soustava je soustava pozorovaná (v pohybu).