• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Citace jednoho nadvědce :"Joch :
    Hodiny H´ tedy ukazují menší čas Δt´ než hodiny H2 (resp. H1), přestože v čase t = t´= 0 byly na hodinách stejné údaje.
    Pokracujte, jen tak dal :-))"


    Reakce : jo, pokračuji tak dál : Jste už dva, co tvrdí, že "hodiny" = mechanizmus to libovolný ukazují "čas"...přestože všichni víme, že "hodiny nejsou tím časem" ...čas je ve Vesmíru i tam kde nejsou hodiny... ;Hodiny není čas, ale hodiny je mechanizmus = "odpočítávadlo intervalů" !!!!!! ( ať už je jakýkoliv ten mechanizmus, např. kmitající cezium, které "odpočítává" intervaly ... ha-ha-ha LUBOBe , který intervaly neuznává !! ; ha-ha-ha ... ale tvrdí, že má svou verzi LT a celou svou vědu fyzikální i dilatace spolu s JOCHem dobře.. ), LUBOBe, hodiny zásadně neukazují čas, hodiny "kopírují tok času jakožto tok intervalů po sobě jdoucích, hodiny předvádí "plynoucí intervaly časové" ; a navíc i "tempo odtikávání těch intervalů" ... ale nikdy ČAS. Hodiny prostě neukazují čas, ale "chod času = chod intervalů časových" To jen lidé tak poeticky nazývají že Hodiny ukazují čas...., lidé dost často mluví poeticky, např. že "želeso stárne", krajina se sune, burza klesá,..a.. a miliony takových poetických výrazů. Vesmír nezná ani burzu ani "pokles koruny"...., ale Vesmír "zná" veličinu fyzikální, např. Čas a zná pro něj dimenzi ( jednu... možná tři ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"
    notabene, porad mi neni jasne, co by nam to vyhodnoceni vasich odkazu prineslo. jak by nam to pomohlo rozlousknout, ci varianta je ta spravna? ja rikam odmocninou nasobit, vy rikate odmocninou delit. tam kde je na webu nasobeni, je to podle me dobre, podle vas spatne. tam kde je na webu deleni, je to podle me spatne, podle vas dobre.
    & no co s tim dal? to nas absolutne nikam neposouva.
    jako posledni jsem navrhnul numericky vypocet. cekam, ze se k tomu vyjadrite."

    Reakce : bohužel, klub byl založen na debatu, na podávání rozličných názorů, na třídění názorů, na vylepšování názorů, na rozbory názorů, na boj o názor, a pokrok-posun v názorech ...bohužel klub se stal hluchým k rozmanitým debatám, pokue tu zůstal jeden Nadbůh a Diktátor, co tu nařizuje "co" bude pravda, jak vypadá neměnná vědecká Pravda a co totálě prada není a fertig !!! a...a tím je po dilaogu...

    citace :" jako posledni jsem navrhnul numericky vypocet. cekam, ze se k tomu vyjadrite."
    Reakce : a...a vtom právě tkví ta nekorektnost. Protože Vy sice nabídnete numerický výpočet "jako důkaz" ale navrhnete ho do rozporuhodné rovnice, té o které se přeme. Numerický výpočet do špatné rovnice neprokáže to zda rovnice je či není špatná.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Vzdalování galaxií je dvojího typu : jedno je kosmologické kde vzdalování "vyrábí" sám časoprostor tím že se rozpíní ( bůůůůh ví co to je "rozpínání" časoprostoru ... to je asi to LUBOBOvo "natahování" délek i času ) a druhé vzdalování hvězd je v samotné galaxii jedna hvězda od druhé ...někdy od sebe někdy k sobě ...a tak já jsem proti LUBOBově nařííízení, že ttot vzdalování se objektů jeden od druhého ať už pohybem kosmologickým anebo "vlastním" že to je pohyb pro LUBLBa to není pohyb nemá to "s pohybem nic společného" no...když mi to nařizuje Vševěd_LUBLB...tak to musím kapitulovat.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: můžete vědět...pokuste se to najít sám....můžete vědět, ale to by bylo na dvě stránky několik hodin zpracovávání...a ...a pokud sjte to dám doteď neviděl, pak to neuvidíte ( mozkem a intelektem ) neuvidíte nikdy ikdybych Vám ty nekorektnosti servíroval slovo za slovem.... kdo to vidět nechce, nikdy neuvidí.
    pokud manželce vadí špenát a bilinkový pudr, nikdy Vy to nepoznáte, protože Vám špenát a bilinkový pudr nevadí a nevadil...takže dávejte manželce stále to co se jí nelíbí jen proto že vy to nevidíte či nepovažujete za špatné. Pro Vás a podobné despoty je "dobře" jen to, co sami za "dobře" pokládáte. !!!!! ..., že to druhému vadí, se divíte...no jistě...protože.... ; todle bla-bla lidem těmhle ****** nevadí, ale ...ale běda jak se jich samotnbých dotknete něčím, co jim vadí (!) a nevadí aktérovi. Říká se tomu lidově : sytý hladovému nevěří...co nemáš sám rád nedělej jinému atd. atd.

    Takže Bene, nepochopíte to .... pochopíte až Vám někdo stoupne na malíček a Vy budete ječet a on Vám řekne : co tu pitomče kňučísš, drž hubu...
    a ...a ve fyzice se tomu říká rezonance .." když máte dvě ladičky ( pěkné kovové na piáno ) tak si je dáte vedle sebe a budete "do nich" pouštět postupně vyšší a vyšší frekvence ; nic se neděje...až najednou ta větší ladička se rozkmitá na určité frekvenci hodně a druhé jako by se to nedotklo....pak zvýšíte frekvenci a ta velká ladička se uklidní a...a najednou se rozkmitá ta malá ladička, velká nic nerezonuje. - - Berne, lidé jsou různí. Ti zlí prostě ..jim to dělá dobře když můžou ubližovat jistou rezonancí když poznají že ona někomu jinému vadí. Né že by přestali ale tuplem víc a víc ho dráždí a mučí...víte proč ? protože to jsou sadističtí grázlové. ! proto.... ;v říši zvířat je nenajdete, jen mezi lidmi......
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: takze on vam nadaval, aniz by pouzil sprosta slova? mohu vedet kde? muzete citovat?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Délka ; Čas ; Hmota jsou veličiny. LUBOB prohlásil, že "čas běží" ... charakterizoval čas tak, že "běží"...co to je ? Abychom mohli "běh času" popsat, vyjádřit, určit, musíme si volit interval času. ...pak o souboru intervalů řekneme :"doba" Odsud-podsud ).
    To jinak nejde. Ani délku nemůžeme určit bez intervalu. Pak o souboru intervalů řekneme "vzdálenost" ( odsud-podsud )
    I o hmotě, nešíkáme o ní že běží, ale že "váží" neříkáme o ní že "měří" ale že "váží" ...prostě to jsou historicko-psychologické pojmy člověka a jeho vnímání světa z dob dávnověku a pojem se "zakořenil" vpodstatě všechny tři veličiny jsou "jedno a to samé" pouze pod jiným psychologickým vyjádřením : jsou to "intervaly" i délka má intervaly, i čas má intervaly i hmota-hmotnost má intervaly ( kilogramy atd. )
    LUBOB: ano... interval je rozmezí "od-do" u všech tří Vesličin. Ovšem říci že "čas plyne pomaleji" není stanovení žádného intervalu. Bez intervalu by se nedalo p r o h l a s i t že něco plyne "pomaleji", ani o délkce "že se zkracuje" bez intervalu to nejde...ani o kilogramu že "je lehčí" to bez intervalu nejde...
    Tvrzení LUBOBa :"dilatace neni zadny interval. dilatace je jiny vyraz pro prodlouzeni, prodluzovani."
    Reakce : čeho ? času ? .:.času ? čas se neprodlužuje ?, anebo se prosdlužuje interval času. !
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOB se ptá mě :"co tam vidíte"? To, že jste si LUBOB s Jochem napsali rovnici "správně", ale opačně si oba označili "t´" a "t" , tedy čas "na raketě" a čas "doma".
    Cituji z pamflet-dokumentu http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_104.doc LUBOBa :
    Vztah mezi vlastnim casem na pohybujicim se telese "t´" a casem v inercialni soustave "t" je dan diferencialni rovnici . (( t´= t * (odmocnina) ))
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Zde v klubu denně, furt, vyplývá to ze smyslu desítek příspěvků , jen ***** by to nepochopil.

    ...

    Snažím se vrátit se ke starším příspěvkům, na které jsem nestihl reagovat....

    ...


    LUBOB: citace :"ne. jenom tehdy, kdyz se mylite. (coz je sice prakticky vzdy, ale s tim ja nic nenadelam) :-)"
    Reakce : no a s takovým oponentem mám mít chuť debatovat ? Řekl, že prakticky se mýlím vždy a proto prakticky bude "proti" vždy...no ... řešením by mohlo kdyby vyplivl 1000 kusů "proti" na dva měsíce dopředu, "nacokoliv" protože já podle něj jinak než mylně nebudu mluvit nikdy ...no a tak mu tím ulehčíme. Může se "vyplivat" do fototy a já budu mít klid pro ostatní na smysluplné debaty.
    Druhá citace :"soustredme se na podstatu veci. ja to tak delam. zkuste to taky. uvidite, ze to vsemu jen prospeje."
    Reakce : LUBOB opsal ( doslova okolíroval mé dlouhodobé návrhy ) pro sebe moje slova...a pak nemám být nas*aný. To by vás nenasralo ???, myslím to že se svými slovy sám neřídí ?!!!!

    ...

    LUBOB: mistr vědec mi tu doslova zakázal mít vlastní názor.

    ...


    LUBOB: dilatace neni ani cas, ani interval. dilatace je prodlouzeni. - - Reakce : celé měsaíce me ****** dusí tím, že dilatace není ´prodloužení-prodlužování intervalu času´, a nyní dokonce mě nařizuje abych dilataci vnímal nééé jako čas, ale pouze jako "prodoužení" ??? a ...a čeho vůůůůbec nenapsal...; prostě když se mu v rozkroku, gatích něco prodlužuje, je to dilatace.

    LUBOB: no vidíte to ? ano, viděli to všichni ! Podle mistra není dilatace "prodlužování intervalu času" a není to ani čas, ani sekunda ( já přitom newřekl nidky nikde že dilatace je sekunda ) a není to ani prodloužená sekunda ta dilatace, prostě dilatace je jen a jen "prodloužení" NIČEHO....definice mistra vědy. Který když něco řekne , platí to na věky a žádný zakopaný pes se hledat nemusí.

    citace :"to je podle vas. podle fyziky je sekunda sekunda. neni zadna prodlouzena sekunda, je jedna jedina sekunda. kdyby tomu tak nebylo, tak by svetlo nemohlo ve vsech soustavach letet stejnou rychlosti."
    Reakce : ...a tady bych pro přátele fyziky řekl svůj osobní názor : Ano, rychlost světla je proto neměnná a nepřekročitelná proto, že cééé = 1/1. Že rychlost světla přesně zdůvodňuje PRINCIP Vesmíru, že "byl" před Třeskem plochý c = 1/1 ( c^3 = 1^3 /1^3 ...; pojmenování dimenzí jsem si odpustil i pojmenování jednotek těch jednotek pro zjednodušení výkladu ) a...a po Třesku se křiví tj. v < c ( v^3 < c^3 )...; m(0) * c = m * v Vše ve vesmíru co má menší rychlost než rychlost světla "zhmotní", vše co "nabírá" hmotnost, to má menší rychlost než cééé. Jednotkové poměry dimenzí Veličin ( c = 1/1 ) se mění tak, že a) buď roste jmenovatel a konstantní je čitatel tj. "v", žeano, anebo konstantní je jmenovatel a klesá čitatel. Opět "v".... ; to je základ a ukázka PRONCIPU křivení časoprostoru v této variantě versmíru Křivení časoprostoru po Třesku je totiž také křivením času, tj. prodlužováním intervalu časového, viz ona dilatace v jedné ze tří os tj. ve směru pohybu tělesa....Každé těleso ve Vesmíru se pohybuje přinejmenším pohybem rovnoměrným, a vesměs směrem "od pozorovatele" ( rozpínání časoprostoru ) Každý pohyb tělesa presentuje dolataci vůči tělesu které je také v pohybu, ale pasováno do klidu. Když si odmyslíme nerovnocennou volbu jednotek námi lidmi ( jednotkový interval délkový je o 8 řádů menší než jednotkový interval časový ) pak : když uvážíte, že každé hmotné těleso "má jen rychlost vééé, né céé" znamená to, že "zvyšuje-li rychlost", že buď ve jmenovateli jsou konstantní intervaly času, ale "prodlužuje se" v čitateli délka-délkový úsek "ukrojený" za tu etalonovou sekundu, anebo obráceně : čitatel je konstantní, konstantní intervaly délkové a "zvětšuje" se jmenovatel, což znamená, že do "dobového úsekuů se vejde stále méně a méně etalonových vteřin, protože se dilatuje ta sekuda pohybujícího se tělesa....a dilatuje se = prodlužuje se ten interval až na "jedničku"...vznikne c = 1/1 . Foton už svou soustavu nepootáčí ( vůči pozorovateli pasovanému do klidu )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: LUBOB prohlásil, že žádného zakopaného psa v odlišných názorech - mého a jeho - nevidí. On nevidí. A tím nařídil mě, abych také psa nikde neviděl, nařídil mě, že "musím" ctít jeho variantu dilatace ( jistěže nenařídil, ale způsob jeho chování je takový ... nekorektní ) :
    t´= t * (odmocnina) ...
    moje varianta dilatace byla a jet´= t / (odmocnina) ... proto jsem spor nazval - označil otázkou "kde je zakopaný pes" . A navíc od něj jsem pátral "proč" jsou tu 2 varianty, která je správná, a pátral po internetu a našel 12-15 ukázek interpretace LT a dilatace" , kde cca polovina autorů to má jinak než druhá polovina. Podal jsem to na svůj web jako "slušně vhozenou rukavici" k dialogu k řešení, k hledání zakopaného psa....; LUBOB namístu korektních slov a vyřešení sporu, prohlásil, že to spor není , že jen on má pravdu, basta, šmitec a fertig. Já pátral, on výroky o své pravdě, bez úvah.
    JOSEFDRUHY:
    Přemýšlel jsem, pátral jsem kde může být zakopaný ten pes. Došel jsem k vysvětlení že "pro LUBOBa je dilatace :"prodloužení času" ( to řekl sám ) a pro mě je dilatace :"prodloužení intervalu časového".
    JOSEFDRUHY:
    Podle mě ten rozpor-spor vyřešen nebyl. Podle LUBOBa byl, protože žádný pes zakopaný není, protože já musím podle nej přistoupit bez rozřešení na jeho variantu která je jediná správná , že t´= t * (odmocnina) a basta fit....
    A od 8:38h dne 19.01. začal LUBOB do mě nekorektně útočit. Já nestíhal na 15 jeho reakcví odpovědět ( měl jsem jiné povinnosti ) a dokonce jsem požádal aby neodpovídal, jinak to nestihnu, ...nejenže odpovídal ale zase bel nekorektní a já ho požádal aby nechodil a od opět vstoupil a bel nekorektní.
    Takotvým stylem by jste řešili "zakopaného psa" do příštích vánoc. A já potřebuji rozřešit toho "psa" ...nikoliv ovšem LUBOBovým nařízením, že on to má dobře a tím spadla klec, a já se musím přizpůsobit.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: citace :"vzdyt vy se vubec neumite ovladat, zase jste sprosty, ackoliv vam LUBOB nic sprosteho nenapsal."
    Reakce : Pane Benny, když se manželé doma hádají, je to špatné a když se manželé začnou nenávidět, fackovat se, nesnáší se, a nepřátelství se stupňuje, jeden z nich stále rejpe, je nekorektní, podlý a nemá zájem na návratu míru, pak je to ještě horší a moudré aby se rozešli ; moudré je to od toho, kdo to navrhne (!) a kdo ustupuje agresi a nadávat nechce, chce se rozejít a navrhne partnerovi, aby už za ním ten druhý nechodil, přestal s ním komunikovat. To je prostě rozumné se rozejít u lidí, kteří nemají shodný zájem na míru ( tedy jeden z nich nemá ten zájem a provokuje toho druhého. Provokatér je slušný člověk a ten komu se to nelíbí je neslušný člověk , Benne ? ) Poté, co jsem LUBOBa znovu pustil do klubu, dobrovolně a v dobré víře, to netrvalo den a začal opět se svými starými nekorektnostmi. Vyzval jsem ho !!!!!!, aby sem přestal chodit ; neposlechl a naopak začal znova provokovat nekorektnostmi.
    Takže Benny, on je slušný a já sprostý ?? - Když pak neměl sám snahu vyjít vstřích a změnit styl řeči, a neposlechl aby odešel, vyhodil jsem ho. Reagoval v poště za to výhrůžkami a žalobou na vedení NYXu. Co jiného jsem měl dělat ? než dát bab. Prosit ho ? ...?, to jsem vpodstatě dělal 3 měsíce. PROSIL, aby neprovokoval.
    Takže grázl je beránek ( protože nepoužívá "slovíčka" ) a já jsem ten špinavý neslušňák, protože se nemám čím bránit proti agresi nekorektnosti, kterou nelze prosbami zastavit......ano ?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY: to to zase dopadlo. vzdyt vy se vubec neumite ovladat, zase jste sprosty, ackoliv vam LUBOB nic sprosteho nenapsal. ten Internet vam nedela dobre, nebyla by na nadavani a flusani lepsi nejaka vesnicka hospoda?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: výrok LUBOBa :"pojmy dilatace (prodlouzeni) & kontrakce (zkraceni), ktere jsou jeden opakem druhemu jsem vam vysvetloval jiz nekolikrat, naposledy tady [ LUBOB @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ]"

    Reakce : Pan vědec LUBOB si myslí že když řekl výrok ON-Bůh tak to prostě je pravda a nejede přes to vlak. Já také můžu říci a řekl jsem svůj výrok a podle jeho doktríny to také musí cbýt pravdu, "protože jsem to řekl, tak to je vpravda" ( on také : "protože já LUBOB jsem to řekl, tžak to je pravda ). 1:1
    LUBOB je nesmírně nekorektní ve vyjadřování. On co řekne je neopravitelné dogma a všichni ostatní si to podle něj musí opravit.


    LUBOB: zde nadvědec prohlásil, že "žádný zakopaný pes tu neníů k mému názoru, že jsou na stole dvě řešení :
    t´= t * (odmocnina) ... LUBOBOvo řešení
    t´= t / (odmocnina ) ... moje a kulhánkovo řešení
    a prohlásil jsem to za "zakopaného psa", kterého je potřeba vyřešit, protože "pro mě" je dilatace "prodloužení, intervalu" časového, ; "pro" LUBOBa je dilatace "prodloužení času" ( aniž ví coí to je čas...pokud neuznává časové intervaly, pak naprosto neví co ččas je. On -diktátor tvrdí, a doslova tvrdí, neomylným způsobem, že tu zakopaný pes není. Já naopak...no, on je Bůh-on ví vše....



    LUBOB: Bůh tu říká, že "tempo" je jen jiný výraz pro rychlost. No...když to říká bůh-LUBOB....já říkám výraz "tempo plynutí času" proto a právě proto, že se tím dobře vyjádří ona dilatace, tj. zpomalení tempa plynutí času...no, bůh je bůh ... co dodat... zakázal mi mít protinázor a pokud, tak bude žalovat na ÚV
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"dilatace neni ani cas, ani interval. dilatace je prodlouzeni. "
    Reakce : ...ani "čas" ani "interval času" ...vážení... je to p r o d l o u ž e n í....a basta...prodloužení, kde se tento vědec nenamáhá ani dodat "čeho" prodloužení ( kdyby nebyl tak flegmatický dodal by že prodloužení času, já bych dodal prodloužení intervalu ... tím pádem máme oba podle něj pravdu, protože pan vědec, z odkundepaď se nenamáhal být korektní a říci čeho prodloužení ) , i to mu je zatěžko říci... ;je to těžkej frajer....Plodloužení XXL ... hm... sekunda ( pozemská coby interval ) se LUBOBovi na raketě prodlužuje, přestože Rakeťan nic takového nepozoruje a Pozemšťanovi není ani třeba ke zjištění prodloužení žádných informací z rakety zaslaných fotonama, on prostě "pozoruje" raketu a pozoruje bez fotonů, že se na ní prodlužuje XXL...nadvědec, který mi pohorzil že když ceknu jediné slovo proti němu, že poletím z NYXu...nepotřebuje fotony, no pozoruje bez fotonů....to je vědec, panečku....
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Ve 14:17h mi dal LUBOB do pošty demokratické varování, toto : "jedno jedine slovo proti me, & letite z nyxu."

    To je korektnost , co ???? To je charakter, co ? Jemu nejde o korektnost, ale běda jak řeknu jedno jediné slovo "proti" němu ( ač přesně se tento ******* tak chová ku mě, soustavně a cíleně "proti" ikdybych řekl cokoliv )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Měl jsem dobrý úmysl zpět se vrátit do minůlých dní a korektně oponovat Vašim názorům, korektně znamená co nejslušněji a pomocí opravdu věcných názorů apoctivě a logicky prostě jen a jen s co nejlepším svědomím...atd. ( i už bez těch slovíček ) Ale nejde to Vy prostě jste *******. Kterýmu není slušnost vlastní. ( a slušnost neznamená nepoužívat "slovíčka" I ten co nepoužívá "slovíčka" je a může být neskutečně nekorektní a neslušný...atd. i bez slovíček je to ********.

    ..
    Jen malá poznámečka :
    citace :"ale ja mel na mysli presne to same." reakce : Neměl !!!!!! LUBOBe. citace :"kdyz zmerime (hodinkami na zemi, cim jinym taky, ze? ironii a úšklebek jste si mííííírumilovně neodpustil...tak tu itonii za chvíli použiji proti Vám) jak dlouho trval na rakete, zjistime,a de****, jak jí zjistíme ??? jak jí LUBOBe, zjistíme ? jak jí zjistíte, když jste pohrdavě a s posměchem mi plivnul do obličeje, že fotony z rakety nic nám nenesou, nedonáší žádné informace ? jak zjistíte "co" je Práááááávě na hodinách v raketě ty d***** ? když si odmítl mou vizi, verzi že informace z rakety "co" se tam děje dostáváme pomocí záření, tj. fotonama... ? vyprovokoval si mě k ironii a ke slovííííčkům právě tou svou ironií a nekorektností ze trval( film ) dele nez 90 minut. dele. doma trval film 90 minut dle našich hodinek, tj. dle našich "interval" času....intervalůůůůů, ti opakuji, né podle |ůtrvání" jak ty úúúporně vnucuješ mě. A najednou jedním dechem své nabubřelé nekorektnosti prohlásíš, že na raketě trval film "déle" než 90 minut. MINUT ???!!!??? minuta vo*e je interval, né čas !!!!! 90minut je 90 intervalů, né 90 "dob" trvání časůůůůůůůů....intervalů, LUBOBe....o to je tu pře....na raketě když film trval "déééééééle" ( slovíčko "déle" je pouze lidský pojem ) než 90 minut, znamená to, že tam-na raketě- trval 120 minut ? ????, jakých ? dilatovaných ? minut ? anebo pozemských etalonových ?????? To je ta tvoje nekorektnost dialogu. tedy cas dilatoval. čas dilatoval, podle tebe, co to je "dilatoval čas" ?? já pochopím že dilatuje interval ale "čas" ??? snad tempo plynutí ukrajování intervalů časz dulatovaloé...když už... čili 90minut podle tebe """""""trvá"""""" na raketě 120 minut ; našich pozemských 90-intervalů=sekund se vejde do 120-intervalů=sekund raketových (podle tebe ), úžasné chápání dilatace, a to ještě tvrdíš, že to vše "naměřil" bůůůůhvíkde Pozemšťan ač mě to zakazuješ taqkové vize, a tvrdil si že to měřil Rakeťan... prodlouzil se. čas se neprodlužuje tím, že 90 minut pozemských "trvá" 120 minut raketových, ale interval "pozemský" se prodloužil na raketě a proto "trvalo" na raketě déle než se "odpočítalo" 90 intervalů, trvalo to 120 intervalů než se odpočítalo 90 intervalů...

    Ale já se s tebou už o tom bavit nechci, jsi nekorektní, to není dialog, to jsou dva monology. Já nabídl "řešit zakopaného psa" ale ty drze řekneš : a kde jste to nabídl ?... to to je *************************
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Nabídl jsem výýýýrok o smyslu intervalu a užití "intervalu"a potřebu "řešit ho"


    kde jste to nabidl?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Pak vúúúúúvaze z toho plyne, že každý pozorvatel muže prohlási t o tom druhém, že "jemuů plyne čas děsně pomalu...


    jisteze! proto take hovorime o paradox dvojcat. jeden o druhem muze rict, ze starne pomaleji, ale plati to jen pro jednoho. STR versus OTR.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOBe, já Vás snažně proííím, aby jste sem nechodil ! Prostě Vy mě stále provokujete svými nekorektnostmi a ve mě to vře (!) a mám tendence k těm "slovíííčkům". "Slovíííčka" jsem říkal jen a jen proto, že jste mě provokoval svými nekorektnostmi.
    ¨Nyní ta nekorektnost spočívá v tom, že jste úúúúmyslně !!! a zááááměrně !!! otočil kartu ( do výroku Kulhánka, do pasáže Kulhánka, kterou sjem "potřeboval" zvýraznit ) ...Kulhánek řekl : "Časový interval " a Vy zááááměrně podvádíte a provokujete tím, že překrucujete "co jsem dal na stůl" a okamžitě převracíte Kulhánka, že žekl "něco" jiného...a namísto o "intervalu času mluvíte o čase". (!) To je neskutečně drzé a nekorektní. Když chci mluvit o krávě, nevnucujte mi řeč o volovi. Až ukončíme spor o krávě, pak se můžeme bavit o volovi. Ale je nekorektní ve chvíli kdy je na stole "kráva" vyvracet tu krávu Vašim výrokem, že to není kráva, ale vůl. Už 10x jsem nabízel dialog na vyřešení "problému" chápání "toku času" kontra-versus "intervalu času" !!!!!! a Vy prostě hnusně provokujete, mě prostě děsně nasíííííráte a provokujete svými nekorektnostmi.

    Nabídl jsem výýýýrok o smyslu intervalu a užití "intervalu"a potřebu "řešit ho" a tak držte hubu "s časem", tj. slovíčku-významu : "trval", "dlouho trval" a dalších 50 podobných výrazů "o čase" ( které jsem sám přednesl minule a po celý měsíc v tom sporu...) tak, jak s časem zachází lidstvo ve své historické řeči, chápání , a subjektivním pocitu, vjeměch atd. atd. atd. atd. ) A to v situaci, kdy tu je spor o "zakopúaného psa" zda t´- je dilatace-interval anebo "dilatace-zpomalení toku času" ...když není vyřešen pojem "intervalu času".
    Chápetě že jste **/*******. ????, nechápete...protože chápat nechcete. (!)
    Mě je naprosto jasné "co je čas", a co je jiný pojem-význam "interval času", jenže Vy si budete držet to své "PROTI" donekonečna a ...a tak proto odejděte. Já se o problému pojmosloví budu bavit s jinými, né s Vámi.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    protože všichni se od všech vzdalují, respektive se pohybují nějakou rychlostí


    jenomze to je zase vas vymysl. v kulhankovi nic takoveho neni. nikde tam nenajdete "vzdaluji'.

    je tam toto :


    Předpokládáme, že souřadnicový systém S' se pohybuje vzhledem k systému S rychlostí v ve směru osy x.


    vidite to? "se pohybuje", nikoliv "se vzdaluje".

    vite jakou rychlosti se od nas vzdaluji galaxie vzdalene pres 15 milliard svetelnych let? umite dosadit do hubbleova zakona?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Vy budete vždy !!!!!!!!!!!!!!! "proti"


    ne. jenom tehdy, kdyz se mylite. (coz je sice prakticky vzdy, ale s tim ja nic nenadelam) :-)


    vsechen vas vztek je zbytecny. proc si nejdrive nepromyslite, co vam vlastne rikam? proc hned reagujete timhle zpusobem? soustredme se na podstatu veci. ja to tak delam. zkuste to taky. uvidite, ze to vsemu jen prospeje.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam