Je to marnééé. Jistý nadvědec, z tohoto klubu, néééže by řekl "toto můj názor", má vizi, nápad, domněnka, ( jak své vize uvádím já ), čili názor omylný, ale ...ale On-bůh PROHLASIL (!) svá slova jako výrok !!!, nikoliv názor, a to neomylný !! a navěky platný!! Posuďte jak pracuje a myslí nadvědec, neomylný , citace :
"dilatace je prodlužování intervalu časového v porovnání s časovým intervalem etalonovým.
ha ha ha :-))
takze na rakete uplyne stejny pocet sekund jako na zemi, jenze na rakete budou ty sekundy ... pozooor ....dilatovane! :-)
& jakou rychlosti poleti na rakete svetlo? uleti za jednu dilatovanou sekundu stejnou vzdalenost jako na zemi za nedilatovanou sekundu? jestli jo, tak sekunda nemuze byt dilatovana, jestli ne, tak rychlost svetla zavisi na rychlosti rakety. uchvatne :-)
vy v tom mate ale gulas, vidte? & ne ne si nechat poradit. radsi tvrdit hovadiny, jen kdyz jsou vase :-))
no jen pokracujte, ztrapnujete se uplne sam, bez asistence :-)"
...
Nyní kousek mého okomentování : Blbcovi to vysvětlit nejde !!, proto alespoň zdejším čtenářům : mám-li , já pozorovatel, v nějaké soustavě pasované do klidu, časový interval, mohu ho nazvat "sekunda". Na všech tělesech v celém vesmíru, která se sice pohybují ( rovnoměrným pohybem...; soustava inerciální ) "domácí" pozorovatel na tom tělese ( které se vesmírem pohybuje ) on nic nepozoruje, že by se pohyboval. To říká fyzika, né jen já. Žádný pozorovatel v soustavě "v klidu", pasované do klidu, svůj pohyb pozorovatel spjatý s touto svou soustavou "svůj" pohyb vůči sobě samému nepozoruje. Proto nepozoruje Pozemšťan "svůj" vlastní pohyb vůči sobě ani...ani Rakeťan ho nepozoruje vůči sám sobě, ano žádný miliontý pozorovatel na miliardách hvězd nepozoruje "svůj vlstní pohyb vůči sám sobě", sám je ve své soustavě inertní bez pohybu sám k sobě. Lze tedy říkat, že Rakeťan sám vůči sobě , vůči své soustavě spjaté s raketou "se nepohybuje a nevnímá "svůj" vlastní pohyb. Proto také lze soudit, že čas, tedy tempo plynutí času na Zemi i na libovolné panetě, hvězdě a raketě, plyne stejným tempem v celém vesmíru v "současném" okamžiku....; žádný pozorovatel ( objektů někde tam v dáli ) nemůže vědět "okamžitě" jaké tempo plynutí času je "právě-okamžitě" na jiné hvězdě, galaxii, kvasaru....raketě. Lze tedy s doktrínou dosud platnou, čili tou co říká soudobá věda, říci, že ve stejném momentě-okamžiku časovém teče-plyne tempo času na Zemi i na Raketě stejným tempem, ale.....ale....pokud pasuji jakéhokoliv Pozorovatele do soustavy a tu do klidu ( tííííííím jsem určil že v jeho soustavě v klidu sevšichni ostatní pohybují, nejsou v klidu ), pak na tělese, které je "v soustavě Pozorovatele", ( všechna vesmírná tělesa jsou v soustavě Pozorovatele ), ale které má vlastní svou soustavu "raketovou soustavu", tak Pozorovatel Pozemský v této své soustavě v klidu, pozoruje Rakeťana, že mu dilatuje čas, tedy mění se mu plynutí tempa času - je pomalejší - a mění se mu velikost intervalů časových v porovnání s etalonovými intervaly Pozemšťana, tak tento jev nepozoruje Rakeťan, ale pozoruje ho POzemšťan ! Jak ???? No, buď si to vypočítá podle STR anebo to pozoruje do dalekohledu či jiných přístrojů tím že snímá "o raketě", o hvězdě, o kvasaru, o reliktním záření atd. informace....; a kdo nese informace ? foton.
Reasume : na raketě "pro rakeťana" ( v jeho "vlsatní soustavě" ) uběhne stejný počet etalonových sekund ( za stejnou dobu ) jako pro Pozemšťana doma v jeho soustavě. Což blb LUBBOB_BLB nekenže nepochopí, ale nařizuje aby to všichni chápali podle něho, a pouze podle něho, protože ON je Bůh, vševěd.
citace vševěda : "...& jakou rychlosti poleti na rakete svetlo? uleti za jednu dilatovanou sekundu stejnou vzdalenost jako na zemi za nedilatovanou sekundu? blb jednak nemyslí mozkem a jednak odmítá chápat jiné myšlení a jiné upozornění : Blb nectí požadavek "kdo" pozoruje : pozoruje-li Pozemšťan Rakeťana, pak může vyslovovat ( podle poznatků z pozorování ) co pozoruje u rakeťana, ale Pozemšťan nemůže vyslovovat "pozorování" toho co pozoruje Rakeťan. Pozoruje-li Pozemšťam milion těles, jedno z nich je raketa, a každé má jinou rychlost, a seřadí-li si je ( Pozemšťan ) do řady podle rychlostí, pak poslední z nich je foton co už má rychlost světla....dál to nejde, protože cé = 1/1. No, a, "přeskočí-li" pozorovatelna na raketu a tam bude nyní on Pozorovatelem, co vyhodnocuje, pak zase bude z nové pozorovatelny pozorovat posloupnost těles s narůstající rychlostí až k cééé = 1/1, dál to nejde. Ale nelze prohlašovat-posuzovat Pozemnšťanem co vidí Rakeťan.... Mimo jiné pro pozemšťana se soustavy pootáší až dojde na c== = 1/1 což je pootočení o 90 stupňů, proto dál to nejde. Rakeťan také, ač letí vůči Pozemšťanovi, véé = 0.8 cé , musí sebe prohlásit za "v klidu" a tak bude pozorovate "svá" okolní tělesa až dojde na cééé = 1/1 ... pootočeno o 90stupňů... To tak je pro každé těleso. Nelze říkat že První Pozorovatel vidí svá tělesa jak jsou různě rychlá, až k cééé, a že jeho kamarád Raketa č.1 vidí cééé = 1/1 a že další kamarád Raketa č. 2 co je pro raketu č. 1 číslem č.1 že...atd. jestli jo, tak sekunda nemuze byt dilatovana,... " pan pozorovatel v soustavě "prvníů vidí u jiných těles s véé se blíží cééé že "jehoů sekunda dilatuje. Pak ona Raketa č. 1 vidí raketu č.2 " ve své soustavě" že ta č. 2 dilatuje svůj čas...pak raketa č. 2 vidí raketu č. 3 že také ona vůči č. 2 dilatuje svůj čas, atd....prostě !!!!!! pootáčení soustav.... první pozoruje od 0 do 90stupňů a když přeskočíš do "už pootočené soustavy" zase jí pasuješ do klidu, tedy zase jí dáš pootočení nula a jiné oustavy vyhodnotíš až do 90stup%nů ...atd.
No blbovi to vysvětlit nejde. Doufám že ostatní to jakž-takž pochopili.
...
& jakou rychlosti poleti na rakete svetlo? uleti za jednu dilatovanou sekundu stejnou vzdalenost jako na zemi za nedilatovanou sekundu? jestli jo, tak sekunda nemuze byt dilatovana, jestli ne, tak rychlost svetla zavisi na rychlosti rakety. uchvatne :-)
vy v tom mate ale gulas, vidte? & ne ne si nechat poradit. radsi tvrdit hovadiny, vážení, je to drzost si nenechat poradit od vševěda, je to neskutečná drzost a...a mám jen štěstí že tu je demokracie a že nejsme v 16 tém století...to by mě už LUBOB dávno upálil že mám tu drzost si myslet něco jiného než on "nařídil" než nařídil "co je věda, co pravda" jen kdyz jsou vase :-))
no jen pokracujte, ztrapnujete se uplne sam, bez asistence :-)"