• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Higgsův mechanizmus. Ví někdo "co" to je ??? http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_106.doc
    EFECT
    EFECT --- ---
    Hypotéza o dvouveličinovém vesmíru.
    přečetl jsem všechny soubory do posledního slova na webu pana Návrátila a stále se k tomu vracím. trvalo mi to měsíce (je toho spousty, navíc jsem googlil pořád kvůli významům slov). Organizace souborů je matoucí ale kdo se zajímá, přečte si to, trpělivě. Pro mě to bylo vzrušující čtení a to nekecám. Vesmír jako takový mě vždycky bavil a revoluční vize lákají o to víc, neb jdou proti proudu. HDV jde proti proudu v mnoha směrech (byť jen popisuje známá fakta jinými slovy a touto jinou řečí [ tou řečí myslím celý pozorovaný vesmír vytvořený jen z prostoru a času ] vyplulo na povrch spoustu převratných "dedukcí" [asi nevhodné slovo, proto uvozovky], například proč je neslučitelná kvantovka s gravitací, že v makroměřítku je M-Mex jiný, že velký třesk jako takový neprobíhal tak jak nám ho fyzika předkládá a mnoho dalšího...

    Základem k "pochopení" (uvozovky proto, že rád čtu ale nestuduji/nestudoval jsem fyziku nikdy, jen na střední škole a tak nemohu tvrdit, že HDV plně rozumím) pro mě bylo přehodnotit definici slova ČAS a přiřadit mu další dimenze. Zároveň to ale nemyslet tak, že by bylo víc časů, ale jen jeden s více dimenzemi (přesně jako tomu je právě u prostoru). Tím, že by vesmír byl jen ze dvou veličin vzniká "binární soustava" se kterou (ať už je HDV pravdivá či nikoli) se pracuje obecně snadněji než se třemi veličinami (odebrána tedy veličina hmota - sestrojená kombinací veličin délka a čas).

    Nechci nikoho přesvědčovat o pravdivosti (byť já osobně pevně v to věřím), jen jsem chtěl napsat co si myslím a taky si myslím, že nikde na českém internetu ani mimo něj žádný člověk, který by se tolik let věnoval jedné myšlence a po desítky let ji sám zdokonaloval. to už z principu zaslouží hlubší analýzu celého webu.

    Sledoval jsem poslední roky i reakce a často jsou spíše proti autorovi než proti jeho dílu, nikomu se to totiž nechce číst a možná, že kdyby se web předělal (klidně bych pomohl), přepsal do stručnější verze tak, aby to bylo přehlednější, možná by to více lidí četlo a zajímalo se, nevím... Také jsme sledoval důkladně články český expertů na fyziku a podobné obory věnující se vesmíru a k nim komentáře pana Navrátila a každý kdo si to přečte (i bez kvalitních znalostí fyziky) uvidí třeba logické vady tezí těchto známých autorů a už jenom toto mě žene k tomu věřit.. .nebo že někdy na začátku 80. let byl hrubý odhad světa na stáří vesmíru 10-20 miliard let, autor HDV už tehdy měl odhad 14,24. Dnes je odhad cca 13,8 myslím, i to je k zamylšení no ne? (opakuji, bez ohledu na pravivost HDV)

    Navzdory následným reakcím je můj postoj jasný: HDV je fascinující myšlenka.

    Pěkný den. Martin Müller
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    OMNIHASH: Příteli, to je nepodstatné, zda má či nemá přístup do klubu. Kdyby chtěl být KOREKTNIM, tak by přístup samozřejmě dostal. Anebo má jiné možnosti mi svou lepší pravdu sdělit. Já nejsem na světě "proto", abych někoho trestal !!! naprosto ne !!!, když už, tak abych se pouze bránil !!! proti nekorektnosti. Každý má možnost se obhájit, pokud nemám pravdu a činím něco, co není správné. Mám povinnost na světě dát právo jiným se bránit....KOREKTNĚ !!!!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Já několik dní mlčel, se odmlčel, ovšem jen proto, že jsem ( buď řešll své zdravotní protíže ) anebo pracoval na oponentuře s dilatací času ; anebo byl unavený. Nyní..., ovšem jsem hodil rukavici tomu bl***i LUBOBovi na jeho nabubřelé neomylné názory s rovnicí LT potažmo dilataci času a...a vidím, že On nejenže nehledal od té doby "zakopaného" psa ( protože byl neskutečně sebejistý svým výplodem ), ale také to, že ho naprosto nezajímá zda měl či neměl pravdu !!, a že by měl o svých ( nechutných ) výrocích sám zapřemýšlet. - - Jsem zvědav zda svou chybu objeví, přizná anebo korektně obhájí své vize...proti : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/i/i_233.doc ;
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Tento klub byl stvořen, postaven, nabídnuát pro lidi moudré, kreativní, co mají potřebu myslet, mít nápady, polemizovat, uvažovat, rádi se tvrdohlavě zapojí do dialogu ... klub pro moudré !!!. COŽ ZNAMENÁ pro lidi zdrženlivé jakýchkoliv úrážek !!!!! ( A moudrost ... to je totálně se zdržet invektiv, i kdyby byly nastoleny jakékoliv emotivní "provokace" ). Zdejší plebs ( flusající pouze a poue a pouze mínusky, namísto moudrých rerakcí ) tomu ovšem neodpovídá !!!
    Dám sem názor do všeobecné rozpravy ( a samozřejmě co jiného mohu čekat než plivanc e zdejších pitomců ... )
    Ve vesmíru se každé těleso pohybuje ; ...ať už je to pohybem rovnoměrným neboé nerovnoměrným anebo rotačním, což je jiná forma nerovnoměrného pohybu. Pokud to tak je..., pak každý subjekt ( či objiekt ) ve vesmíru se může pasovatž do soustavy pozorovatele, tj. do soustavy v klidu a...a pozorovat !'!! Pozorovat co ? no, pohyb ostatních V Š E C H """ těles. To znamená podle STR, že každé těleso které libovolný pozorovatel pozoruje "vykazuje" dilataci času ( potažmo kontrakci délek a relativistické navyšování hmotnosti ) Všichni ve vesmíru pozorujeme "o těch druhých" to samé, že... že všichni co mají rychlost blížkou rychlosti světla, že všichni stárnou nekonečně pomalu. Čili podle každého !!!! pozorovatele ti ostatní s takovou rychlostí stárnou nekonečně pomalu...; ... líbí se Vám to ??? Já vím, že zdejší osazenstvo nemá "svůj" mozek a tak pokud by chtělo odpovědět, muselo by se uchýlit k "pravdám" odsouhlasemým soudobou fyzikou ... hrůza pomyslet, že by se někdo odvážil myslet jinak, tj. svým mozkem, byl by ( jako já už 10 let systematicky ) flusán... proto !!!!!! každý myslí "mozkem cizím, odsouhlaseným" jinými. ( což se netýká svobodomyslných lidí, co bezer studu a bez sebekritického vědeckého (po)myšlení, bez sebecenztúry mozku vymýšlí do fyziky nespočet sci-fi blábolů od monopólů po WIMPy..atd. tisíce různých fyzikálních "zvrhlostí".
    ...Pokud každý pozoruje toho druhého, že "on" kdesi na konci vesmíru, ( pozorovatelného vesmíru ) má rychlost skorocéééčkovou ( a to vlastně pozoruje každý na každém ), pak každé těleso "podleů jistého pozorovatele má dilatovaný čas natolik že "všem" čas neběží... že se "nic nerozpíná", ...že nikomu relativisticky nenarůstá hmotnost... atd. My-Země se "pro pozorovatele z kvasaru" jevíme jakože tu panuje dilatace času tak nesmírná, že tu tzéééééměř čas neplyne...; je to pravda ?

    No, asi je to pro zdejší inteligentní komunitu až moc silné sousto. ( ironický... , bohužel, jsem a budu do doby, kdy inteligentní lidé, zde, (ne)nabídnou rozumnou debatu ...a bez urážení )

    Díky.
    ((( očekávám pravidelných 7 flusanců ... které dodávají prááávě ti tupci ... a inteligentům - bohužel - !!!!!! , je to fuk, anebo : spíš jim flusance imponují ... ; smutné !! ))))



    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Jistý Maza – není to nějaký malý Niemand – mi napsal dne
    MAZA 19:54:53 22.12.2013
    3 odpovědi (+5)⚑ a dostal za to 5 pochval …svou řeč :
    JOSEFDRUHY: Poslal jsem skripta, která vymyslel někdo jiný než on kde je paradox dvojčat vysvětlený. i já napsal web http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/i/i_232.doc .. kde je 100x vysvětlený paradox dvojčat, pokaždé jinak s jiným autorem …!!! Což jemu a jeho myslícímu mozku nevadí… Psal jsem vysvětlení i sem. ano, opět opsané odněkundypaď … Poslal jsem odkazy na experimenty, ano, já reagoval, že proti experimentům nic nemám, že jen explicitně dokazují ono pootáčení soustav… které správnost toho, co tvrdím, potvrdily. nepotvrdily MAZOvu správnost, protože tu pouze opsal a neprokázal jí, že se nejedná o pootáčení soustav…takže Niemand jen bla-bla-bla… Ale vy budete i přesto tvrdit, nebudu „jen“ tvrdit, ale také budu i pracovat a myslet a předvádět vize „jak to je s tou dilatací“ podle mě…; On-Maza bude jen pindat a dělat nadinteligenta, namísto svého vlastního předvedení… že to tak není. Není..,je to jinak než jeho předvedení…já podal své předvedení. Má možnost svým mozkem ho zdolat protiargumenty, poctivými… S vámi se diskutovat nedá. Naopak, s Vámi ne, protože Vy namísto DISKUSE předvádíte opisy z internetu…to diskuse není, to umí každý vůůůl…opisovat. To rozhodně diskuse není, to je diktát. Víte, on Hafele-Keating byl proveden mimo jiné právě k ověření paradoxu dvojčat. už jsem ho četl z několika zdrojů, není to důkaz přesvědčivý a ..a pokud by, tak neodporuje mému „pootáčení soustav“.

    Hafele-keating - potvrdil dilataci času a to, že můžeme dilataci pozorovat i při pohybu na Zemi, nepotřebujeme rakety
    Detailně rozebraný Paradox dvojčat
    Další pokusy, které potvrdili OTR

    Ale pro vás ještě jednou - byť si myslím, že je to házení hrachu na zeď. Ano, Vy máte mozek jen na opisování z internetu…já naopak sám tvořil. – viz http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/i/i_233.doc a to vlastní hlavou, pane inteligente Vysvětlení je jednoduché. Podle vzorce bude dilatace bla-bla-bla … vždy
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/b/b_077.doc
    Tady něco pro moudré a myslící NYXany, kteří sem (ne)chodí...., ; ti co chodí, si dozajista řádně flusnou mínusku ! Myslím "řádně" znamená až z paty.

    Možná...ale přijdou slušní, co rádi slušně (!) debatují....
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Konečně jsem dnes nebyl tak unavený a rozřešil jsem "toho zakopaného psa", tedy spor o výklad "dilatace času" mezi verzí LUBOBA a mojí verzí, zde :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/i/i_233.doc
    ( na rozdíl od něho, který nabubřele usnul na vavřínech své neomylnosti )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Opakuvání matka moudrosti :

    Pokusím se o pomalý postupný svůj výklad Hypotézy o dvouveličinovém vesmíru. Každý den kousek. Budu se snažit o co neuvážlivější pečlivou logiku, o předvádění výkladu v porovnávání soudobých výkladů „vzniku vesmíru, hmoty a časoprostoru“ a mého výkladu HDV.

    Lidé, tedy lidstvo dodnes neví podstatu vesmíru, neví kde se vzal. Lidé, tj. fyzikové dodnes nezjistili kde a jak se časoprostor vzal a kde se vzala veškerá hmota. Dokonce se jim „narodila“ hmota navíc, jakási černá hmota a energie. Kdy ? …a proč ??.. A protože to vědci neví ani na základě důkazů a poznání, tak navrhli, že časoprostor i hmota se zrodili z Ničeho. Ani toto polotvrzení není dokázáno, prokázáno ničím. Každý návrh o zrození vesmíru, jak ?, kdy? a proč?, tj. i hmoty i časoprostoru, je pouze a pouze domněnkou, která může kdykoliv být jinou, novou.
    Takže : Je-li předkládaným „faktem“ to, ( bez sebemenšího důkazu ), že časoprostor „se zrodil z Ničeho“ a dokonce naráz v Big-Bangu = singularitě, pak nejméně stejnou platnost mají i jiné hypotézy.
    Je-li hypotézou, a jen hypotézou, ( bez sebemenšího důkazu ) to, že hmota „ze zrodila taky z Ničeho“ , dokonce veškerá hmota baryonní, dnes pozorovaná, tj. 10ˆ53 kg hmoty původně ve formě záření, které se genezí přeměňovalo a přeměňovalo a zesložiťovávalo se p o s t u p n ě , samovolně, bez „příkazu“ Někoho, pak nejméně stejnou platnost mají i jiné hypotézy.

    Není hypotézy, ( jakékoliv alespoň přiměřeně duchaplné ), která by byla a měla právo k ukamenování…; všechny mají stejnou kvalitu „pravdy“. ( interval na přímce, jehož velikost se limitně blíží nule je stejně velký jako skoronekonečně velký interval ).


    Takže : Veškeré hypotézy mají stejné rovné právo na prozkoumání. Je faktem, že ve světě kosmologie a fyziky všech „žánrů“, dnes už běhá měsíčně tolik hypotéz, že by to člověk nestačil číst kdyby se věnoval jen tomu.

    HDV stojí na uvážlivých krocích, které jsem hodně pečlivě zvažoval tak, aby co nejméně vybočovaly z mantinelů „pravých“ vědeckých názorů odborníků na vesmír, kosmologii i kvantovou fyziku.


    Je-li hmota údajně „stvořena“ z Ničeho, pak jiný názor, který se pokouší navrhnout, že hmota nebyla stvořena, nemůže být zavrženíhodným bez prozkoumání. Je-li údajně časoprostor stvořen, tedy vznikl v singularitě Ničeho, pak jiný názor, který se pokouší navrhnout, že čp nevznikl v singularitě, nemůže být zavrženíhodným bez prozkoumání. V nové hypotéze navrhuji, že časoprostor tu byl odjakživa ( jak to navrhovali fyzikové před Hubbleovým objevem ) a bude donekonečna a že pouze v big-bangu = singularitě nastala „změna stavu“ toho časoprostoru před-bangového na stav po-bangový. Skorotvrzení vědců, bez důkazů, že Vesmír se zrodil ve Třesku z Ničeho má stejnou vědeckou sílu a vědeckou hodnotu jako můj názor, že časoprostor byl před Třeskem plochý, nezvlněný, nezakřivený a intertní v tom smyslu, že v něm nebyla žádná hmota ani pole ( potažmo žádná černá hmota či černá energie ) Byl to prostě časoprostor něco jako „rastr“. Já sice dokonce navrhuji vícedimenzionální čas, ale tuto problematiku ( zajímavou na 10 kapitol a 100 debat ) si nechám na jindy. Takže abych nedráždil škarohlídy stavem čp jako 3+3D ( 3+3 dimenzionálním stavem čp ) ponechám ho jako 3+1 dimenzionální. I tak ho lze použít do úvah o „plochosti“ stavu před Třeskem. To že říkám takovému čp předbig-bangovému „rastr“ tak tím chci říci, že není tento čp na žádné úrovni své velikosti zakřiven, ani ´chlup´. Pak nastane Třesk ( proč a kdy a kde…to ponechám zase napozdějc ). Třesk je ZMĚNA STAVU. Změna předešlého stavu čp na následný stav. V následném stavu čp „najednou“ se čp začne křivit. Křiví se nejen dimenze délkové, ale i dimenze časová ( časové, je jich víc podle mě ). Před Big-bangem byl poměr „jednotek“ dimenzí roven jedné. Jak je to myšleno ?, tak : Když zvolíte na délkové dimenzi libovolný interval, libovolně velký interval ( od skoronuly do skoronekonečna ), pak časový interval musí !!! být tak velký, aby jejich poměr byl roven jedné x / t = 1 = c. Proto je takovýto stav čp plochý. Každý jiný poměr jiných intervalů by znamenal křivení, křivení i dimenze délkové i dimenze časové. Křivení dimenze délkové si dovedeme lehce představit, není to problém. Dokonce to i fyzika soudobá říká, že časoprostor je na velkošále, na globální úrovni zakřiven a to málo a v mikdosvětě je velmi křivý – má tam čp podobu pěny. Ale představit si škálu obrovského množství „křivého“ času si moc dobře představit neumíme. Za chvíli se odmlčím, ale než, tak řeknu : to, že vnímáme tok času, stárnutí, je „první“ křivost dimenze časové, jedné dimenze. Dalším křivením čp je „nejednotkový poměr“ délkové dimenze k časové dimenzi, je to ona rychlost vééé menší cééé = 1

    Každý doufám chápe, i bez polopatistického vysvětlování, že máme-li čp 3+3 D, časoprostor ( nebo i časoprostor 3+1 D ), že v něm lze udělat tři druhy poměrů intervalů dimenzí :

    a) Jednotkový interval „x“ / jednotkový interval „t“ = c = 1 ….;
    b) nejednotkový interval „x“ / nejednotkový interval „t“ = v < c …;
    c) nejednotkový interval „x“ / nejednotkový interval „t“ = w > c …;

    Třetí stav w > c … se v tomto po-big-bangovém vesmíru nerealizuje.


    Před Třeskem čas „neběžel“ ( respektive…řeknu to za chvíli ) a prostor se „nerozpínal“ ( prostor byl v „jednotkové velikosti“, tedy byl nekonečně velký jako nekonečně malý. Všimněte si : délkový interval ( všech tří dimenzí ) byl „libovolně velký“ =„libovolně malý“, to ovšem neříká-nevypovídá nic, dokud…dokud tomuto stavu Veličiny ( veličiny „Délka“ co má délkové dimenze ) nepřidáme ´partnerku ´, tj. veličinu Čas. I čas „má“ dimenzi ( fyzikové objevili zatím jednu, můj návrh je že jich je víc, tedy tři „ploché“ jako u prostoru ). Takže : I na časové dimenzi lze stanovit interval !!! a to „libovolně velký“ =„libovolně malý“ ; proč ? no protože zatím nemáme „měřítko posudku“. A to nastane ve chvíli kdy P O M Ě Ř I M E intervaly délkové a časové. Před Třeskem panuje jednotkový poměr „x“ ku „t“ = 1 = c …; a tím je zaručena plochost čp, je to „rastr“ , rastr 3+3 D. Po Třesku se vše mění. Nekonečný vesmír, čímž se myslí nekonečně velký = nekonečně malý jakožto nekonečně mladý = nekonečně starý, tedy tento stav „nekonečného“ vesmíru, ve stavu „ani ryba ani rak“ začne ve Třesku se měnit tak, že přijdou na řadu poměry nejednotkové. Ve Třesku začíná běžet čas proto, že „pro hmotu“ platí „existenční nutnost“ v < c . Lidovými slovy : Po Třesku „vše“ (?!?!) co hmotní, to má pak rychlost menší než céé. m * v = m(0) * c ( poznámka : rovnice ovšem ještě není správná, vysvětlení řeknu později ). Ve Třesku začíná křivení čp, a to bizarním způsobem nejen pro délkové dimenze ale i pro časové dimenze. Nekřivý 3+3D stav je po Třesku už jen „fyzikálně-matematických existenčním rastrem“ v němž „plavou“ ostatní stavy, tj. stavy hmoty i stavy křivých časoprostorů ( v Opavě našli slovíčko „vnořeny“ ) ..takže stavy křivých časoprostorů jimiž jsou vlnobalíčky jsou v n o ř e n y do „rastru“ 3+3 D nekřivého…takže i velmi málo zakřivený globální čp je staven gravitace a ta je „vnořena“ do „rastru“ plochého čp. ˇ


    Řekl jsem minule : před Třeskem čas neběžel. Chce to trochu více vysvětlení : Čas sám o sobě neběží ani dnes….!!….my, lidé i hmota na níž jsme a hmota v okolí Zěmě, vnímáme tok času, plynutí času poté co se pohybujeme vesmírem. Celá naše sluneční soustava se pohybuje, celá naše galaxie se pohybuje, všechny galaxie se pohybují, možná „jedním směrem“. Takže pohybujeme-li se „po dimenzi délkové“ tak tím ukrajujeme na té dimenzi délkové intervaly, po prostoru putujeme tak že ukrajujeme intervaly do tří směrů, do tří dimenzí ( pozor….!! ) a na každé dimenzi ukrajujeme tím pohybem jiné intervaly…ano ? nebo ne ? umíme to „podle něčeho poměřit ?: A obdobně s časem : my lidé, Zem se pohybujeme po dimenzi časové … čas neběží „nám“ ale my běžíme „jemu“ tedy my běžíme „po něm“ po časové dimenzi ( u mě po třech časových dimenzích ) a tím ukrajujeme „na časové dimenzi“ intervaly…tím vnímáme chod času, tok času, plynutí času. Když jsem řekl, že vesmírem my-lidé-Zem putujeme „po třech“ dimenzích a na každé (?!?!?!?) z nich ukrajujeme intervaly, …tak jak to víme ? že ukrajujeme na všech třech anebo…anebo jen na jedné ? Když si zvolíme soustavu souřadnou pro pozorovatele a pasujeme jí do klidu, stejně se ona pohybuje prostorem. Postulát o rovnoměrném pohybu jedním směrem… v něm pak měříme rychlost. Je zajímavé, že nevíme k čemu měřit náš „postup“ pohybu vesmírem „po jedné dimenzi“, nevnímáme „kterým“ směrem se putování odehrává, ale to neplatí s časem : tam „víme, že my běžíme „po čase, po třech časových dimenzích“ všemi směry stejně, stejným tempem, ukrajujeme na třech časových dimenzích stejné intervaly a tím pádem se nám zdá, že čas plyne všesměrně, stejně. Stárneme všemi směry od Třesku stejným tempem, a …a vlastně to také platí tak o „rozpínání vesmíru“, tedy i o N A Š E M pohybu naší sluneční soustavy „všemi směry“ od „singularity“ bodu prostoru i bodu „zrození času“ . Ve Třesku ovšem nastává jev, který jsem nazval „principem střídání symetrií s asymetriemi . Křivení stavů dimenzí délkových je „o krok“ jiné než křivení stavů časových…je to „ping-pong stavů…( kdysi jsem to nazval přehazování horkého bramboru ve střídání rovnováhy s nerovnováhou, tedy jakoby se střídaly „rovnice s nerovnostmi“…atd., dostal jsem za to pořádný flusanec ) Ve vesmíru rovnováha neexistuje ( mění se s časem, střídá se s nerovnováhami ) , ve vesmíru symetrie neexistuje ( mění se s časem ), na kvantové úrovni je asi interval změn symetrií s asymetriemi jiný než na velkoškálách globálního vesmíru.
    Po Velkém Třesku tedy nastane křivení dimenzí i délkových i časových. Křivení na velkoškálách vede k polím např. gravitační pole a na malých škálách vede k vlnobalíčkování i délkových i časových dimenzí. Zřejmě bude zajímavé rozluštit proč se navyšuje počet dimenzí z 3+3D plochých na ohromný počet dimenzí uvězněných v těch vlnobalíčcích. Jak lze pojmout fyzikálně více dimenzí než 3+3 ?? Matematicky ano, ale fyzikálně je to záhada. A v tom asi je…matematiky také zná xˆ500, ale geometrie to nezná. Geometrie je „organizování fyzikálních dimenzí“ do počtu 3, pak nastupuje matematika.


    HDV i kdyby byla podivná, není to sci-fi. Mnoho hypotéz, které dnes čteme ze světa kosmologie, jsou na tom hůř v porovnání-posouzení se soudobými „odsouhlasenými“ poznatky o Vesmíru. Neměli bychom opomíjet velmi zajímavý fakt ( fakt o němž jako o faktu mluví věda ) , že k výrobě veškeré baryonní hmoty ( až po DNA !) stačí jen několik málo artefaktů, tj. elementárních částic „hmoty“ : elektron, kvark U, kvark D – toť vše (!) A pro interakce přidejmež ještě foton, gluon a neutrino, a už je to opravdu skoro úplně vše. Ostatní částice jsou téměř „nadbytečnými“, exoty.

    Jeden blb na NYXu říká : vase HDV je kardinalni nesmysl, a jedním dechem by dal ruku do ohně (§) za teorii strun, která říká názor, nikoliv prokázanou pravdu , že hmotné elementy jsou „stavy vibrací“ struny ( struny z NIČEHO ! ), a která…., ( opakujmež stále dokola, že podle nich, slavných matematiků, to jsou „stavy vibrací“, vibrace jsou „co“ ??? já mám křivení dimenzí, oni mají vibrace dimenzí…; křivení je podle toho NYXáckého blba nesmysl a „vibrace“ není podle blba křivení a není tedy nesmyslem… ) …a „co“ to je vibrace, to blba nezajímá , prostě struna se chvěje a tím vytváří mody ( mody čeho ? ) a ty mody-chvění ( chvění jakožto křivení dimenzí ) samo je hmota…jenže NYXáckej blb je prostě blb, tedy možná není ale zásadně bude plivat a flusat a rdousit a nenávidět cokoliv co řekne autor HDV, a každou píč*vinu, co řekne do světa vědo kdokoliv, to je pro něj svaté, bez připomínky. Ostatní blbové zdejší jakbysmet. Nadávat umí, jako první, ale děsně se čertí když se jim oplácí. Hold blb je blb, s tím nelze nic dělat…

    že hmota se jaksi chová na kvantové úrovni i jako vlnění….( a dokonce nezáleží na tom „co“ se vlní

    přiznávání, že příroda nás tlačí vysvětlovat hmotu jako „stav“, nikoliv jako „jev artefaktu-věci“ ?


    Pokud víme, že hmota zakřivuje časoprostor na velkých škálách, ve velkých měřítkách vesmíru do „mírného“ zakřivení časoprostoru, ( zakřivené jsou dimenze veličin „Délka“ a „Čas“ ), pak ...pak kdo mi vyvrátí a čím ( ! ), že další, složité-složitější zakřivování časoprostoru není možné ?!?!?! A...a kdo mi vyvrátí, že tím dalším zakřivováním časoprostoru na Planckově škále do lokálních vlno-útvarů nevyrábí Příroda-vesmír elementy projevující se pak hmotně, jako hmota ????, ( vlnobalíčky pro další konfigurační sestavy složitějších stavů ze základním vlnobalíčků jejich „proplétáním“ ) a tedy, kdo mi vyvrátí, že v principu „křivený“ časoprostor není zárodkem-důvodem-původcem-stavem i fyzikálních polí = formy hmoty. Už malé gravitační zakřivení časoprostoru ( v geometricko-matematickém popisu/vyjádření i na papíře ) se projevuje hmotně ! = je to pole ! ! Kdo to umí vyvrátit a kdo chce zakázat v tom bádat...?, …Celá fyzika posledních 60 ti let nedělá nic jiného, než řeší geometrické svízele vesmíru, čili „křivosti časoprostoru“...?…


    Už před Třeskem čas byl, jako veličina fyzikální, ale "neběžel". Znamená to, že Třesk je rozhraní stavů, že čas, byl "spuštěním chodu-toku-odvíjení" času. Čas je Veličina nezadatelná a nezaměnitelná, dtto Délka-Veličina. Před Třeskem byl časoprostor naprosto nezakřivený a v jednotkovém stavu poměru "intervalu délkového" ku "intervalu časovému", tj. c = 1 / 1. ( cˆ3 = cˆ3 = 1ˆ3 / 1ˆ3 ). Je-li časoprostor naprosto nezakřivený, Euklidovský, pak v něm není hmota ani pole...a to byl stav časoprostoru před Třeskem. Třesk je rozhraním = změnou stavu předešlého na následný, a v tomto případě "spuštěním toku času", což znamená že „třesk“ je "provedením-realizací" změny z jednotkových poměrů dimenzí veličin na nejednotkové poměry těchto intervalů na dimenzi délkové a časové. Tím po Třesku nastalo
    v < c. Tento jev je i zahájením zakřivování/vlnění časoprostoru, a to i v globálním měřítku i na Planckových škálách, kde ten časoprostor má podobu pěny, "vře" – tato realizace „křivení časoprostoru“ je různá na různých velkorozměrových škálách. V mikrokosmu, je realizováno lokální vlnobalíčkování ve všech možných podobách, podle všech možných scénářů vlnových funkcí ( které ani dosud nebyly matematiky napsány ). Čili : po Třesku nastává, vyvíjí se, řadí se posloupnost střídání symetrií s asymetriemi poměrů velikostí nejednotkových intervalů a tím vzniká i možnost vzniku hmoty jeho elementů – volnobalíčků a dalším křivením dojde k multivlnění tedy kompaktifikaci jednodušších vlnobalíčků, proplétání jednoduchých do složitějších konglomerátů ( Půjčím si připodobnění jednoho známého strunového fyzika : vezměte si leteckou gumičku čtvercového průřezu a začněte jí kroutit ; nejprve se pravidelně šroubovitě zvlní, při dalším kroucení se udělají na ní „shluky“ střídány s neshluky. Při dalším kroucení dokonce se nabalí několik shluků na jeden velkoshluk – to je animační přiblížení pro aspoň jistou představu ) - hmota je sám zakřivený prostoročas, křivený do vlnobalíčků….a výrobu hotových struktur zahájil vesmír-časoprostor po Třesku z důvodu nastolení posloupnosti změn symetrií s asymetriemi. Před Třeskem byl stav časoprostoru absolutně nezakřivený – symetrický, a tak tam nebyla hmota.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace :"nula krát nekonečno je jedna... jakožto dobrá "nematematická" pomůcka
    na tenhle nesmysl radsi honem rychle zapomente. to vubec neni tak jednoduche, tohle se musi resit pres limity.
    kolik je podle vas 2·0·∞ ? asi 2, ze? :-))"

    REAKCE :



    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Ještě abych nezapomně na poznámku šestou :
    Někdy brzo si udělám čas a vypíši z těch Vašich dvouměsíčních odpovědí veškeré urážky a posměch ( udělám z toho elaborát ) a pošlu to těm Vašim žákům, aby věděli "kdo a co jste žač, jaké máte lidské chování a charakter" ( kterým záměrně !!! ubližujete duši člověka. Já nemám jinou možnost než oplácet....anebo myslíte si, že mám ? jinou možnost ???? Mám !!!!!... ale tu nelze použít ....)
    Poznámka sedmá : všímám si, že čím víc dávám najevo že mě Vaše urážky a ponižování vadí, tím častěji je používáte - i o tom jsou důkazy !
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace :"muj vzorecek (po celou dobu, co se o tom tady bavime, 30x jste mi ho vytykal jako spatny) je t'=t*√(1-v^2/c^2).
    pokud se rychlost v blizi k c, pak je vyraz pod odmocninou nulovy & vyjde t'=t*0=0. cas na takovem telese s rychlosti c se zastavi.
    nevim, odkud se vam najednou vzalo nejake nekonecno, ale nedivim se, protoze ve vymysleni si vlastnich blbosti & pak jejich prisouzeni oponentovi jste mistr nad mistry.

    chcete-li jeste neco namitat, protoze jsem vam napsal neprijemnou pravdu, usetrim vam praci & udelam to za vas. "to je neuveritelne, jaky ja jsem grazl !!!!!!!!)"

    REAKCE : Dnes se budu intenzivně věnovat rozporu ve vzorci pro dilataci mezi mou a vaší verzí, nebudu mí tedy moc času na vybavování se a oplácení hnusů, které plodíte svým urážením a ponižováním lidské důstojnosti ( nechám to už na archív a posouzení čtenářům budoucím )

    Nyní poznámka : Proč neodpovídáte na mé otázky ? ( alespoň za minulé 2 dny )
    Druhá poznámka : co to je podle Vás t´? a co "t" ? ;
    Poznámka třetí : říkáte, že při véé se blíží cééé bude t'=t*0=0 , což znamená, že na pohybujícím se tělese se čas zastaví..., dosdte mi čísla za "t´" a za "t", budte od té laskavosti nadvědce !!!! Co to je že se čas "zastaví" ? Zhnamená to, že původní čas ( při véé se blíží nule ) je t´= t = ? a...a při vééé nenulovém je ( podle Vás ) t´větší anebo menší číslo než "t" ?? Napište rozmezí "od - do" jak velké bude t´při vééé = 0 a vééé bude skorocéééé.
    Poznámka čtvrtá : Mimochodem podle mě "na fotonu"( v jeho soustavě s fotonem spojené ) čas neběží, respektive "na fotonu" čas stojí, neplyne protože c = 1/1 = nekonečno/nekonečno = 0/0 ( to jsou ty pomůcky pro mě, dobré pomůcky l logice né do matematyky a...a čas běží jen tam kde má těleso rychlost menší než cééé.
    Poznámka pátá : do matematiky mi stačí pro logické !! uvažování toto :




    LUBOB
    LUBOB --- ---
    když pozorujete kvasar který se pohybuje na konci vesmíru směrem od nás skorocéééčkovou rychlostí, jaká je jeho „pravá“ ( a klidová ) hmotnost ??? pane odborníku ????

    kvasar se nepohybuje skorocéééčkovou rychlostí.
    to je vase utkvela (& mylna) predstava. odborniku :-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jak 'uz 3 hodiny'? teprve 3 hodiny! kdyz jste na to neprisel za 30 let, tak uz moc velka sance neni, ze byste dospel k necemu rozumnemu v rozumne dobe.
    mnohem prinosnejsi by pro vas bylo, kdybyste to nezkoumal, vzal to jako fakt (dekovat mi nemusite) & na tom stavel dal.
    coz by ale znamenalo, ze byste polovinu sve HDV musel hodit rovnou do kose. cemuz se -- chapu to -- budete vsemozne branit. priznat si, ze desitky let usili byly k nicemu je tezke & potrebuje to kus odvahy.

    no ale to uz je vase dilema, to uz je otazka sily vaseho charakteru. jestli radsi zit v pohodovem sebeklamu, nebo si priznat neprijemnou pravdu. nezavidim vam to.
    ale na druhou stranu, muzete si za to sam. svym odpudivym zpusobem jste delal vsechno mozne, aby k tehle situaci zakonite doslo.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY:
    LUBOB:
    LUBOB:
    JOSEFDRUHY:

    Od oběda už 3 hodiny zkoumám, pátrám, prověřuji LUBOBOvu verzi a svou verzi LT "kde je ten zakopaný pes" ( na rozdíl od něho kterej velkohubě vytrubuje své nízké pudy )

    Uý vím "kde je zakopený pes", ale zatím jsem nedospěl k přesnému označení jak k tomu rozporu došlo. pokusím se to najít a p ř e s n ě osvětlit.
    -
    Uvidíme... ( já jdu bádat, Vy, LUBOBlbe, si kupte trumpetu ..)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LUBOBe, a jak se měří čas ? na pohybujícím se tělese ? No změří se interval, (!) Neměří se “čas”, ale měří se časový interval


    & josefe, jak se meri casovy interval? :-))

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam