úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Primal a paleo - zkušenosti, recepty
FRONEMA
---
---
9:26:32 8.10.2012
+1
NYX
: na papriku nebo mrkev.... a koneckoncu fakt dobrou pastiku muzu jist i po lzickach :)
ZUZKAOU
---
---
9:23:05 8.10.2012
NYX
: Vhodná dekadence by byla mazat maso na takové ty raw super bio vitariánské placky.
lifefood - Vita placky BIO
http://www.lifefood.cz/katalog/vita-placky-bio.html
NYX
---
---
9:21:52 8.10.2012
kdyztak nejaka inspirace v tomhle smeru:
what do you eat your liver pate on? - PaleoHacks.com
http://paleohacks.com/questions/92408/what-do-you-eat-your-liver-pate-on#axzz28atOxtGo
ja naposledy zkousel ten rapikaty celer, ale bylo to...divne :)
NYX
---
---
9:17:26 8.10.2012
3 odpovědi
+1
a ted jeste vyresit, na co je mazat :)
ZUZKAOU
---
---
9:13:38 8.10.2012
Základní játrovku není složité si vyrobit doma - opéct zprudka játra, orestovat cibuli a rozmixovat s 1:1 s máslem a nebo třeba uzeným bůčkem a dokořenit.
Lepší výsledky a širší možnosti využití mas dává klasický postup - vyrobit okořeněnou směs rozmixovaných syrových mas - opět to musí být hodně mastné, jinak se to bude drobit, ne mazat, dát do do nějaké misky (nebo zavařovací skleice) , tu postavit do pekáče s vodou a v troubě na nízkou teplotu (okolo 100) nechat tak dlouho, dokud vnitřek neztratí růžovou barvu. Asi by to bez problémů šlo jenom zasterilovat ve vodní lázni na sporáku, bez té trouby.
NTR23
---
---
9:08:11 8.10.2012
Když už jste u těch paštik, já jsem objevil tyto
http://farm9.staticflickr.com/8039/8057134741_91d6ee82c3_o.jpg
NYX
---
---
9:00:59 8.10.2012
+2
doplneni k
NYX
- tohle mi poslali
Zabijačková paštika
Složení: vepřové maso 70 %, vepřová játra 20 %, sůl, pepř, cibule, koření.
Hovězí paštika
Složení: hovězí maso 70 %, hovězí játra 20 %, sůl, pepř, nové koření, cibule.
NYX
---
---
18:25:52 7.10.2012
DEMONOFANARCHY
: ja jen koukal co je tak za okolo, diky za upresneni.
DARJEEL
---
---
18:06:07 7.10.2012
NYX
: Mitrovský statek mám za bukem, jsou vyhlášení svým hovězím, na to bych si docela vsadil...
ZUZKAOU
---
---
20:23:30 6.10.2012
TUILE
: hele halal je běžné maso, jen s jiným postupem při porážce. Jako mimo velkoprůmyslovou produkci je jehněčí, ale to je i normální. Stejně tak je to čerstvé, ne dozrávané maso. Jen tam je příplatek za toho nábožensky certifikovaného řezníka.
NYX
---
---
17:54:10 6.10.2012
TUILE
: zajdi a vyzpovidej, ne? :)
na scuku je tam pobliz
http://www.pavlis.cz/
- bych taky zkusil omrknout
TUILE
---
---
17:15:41 6.10.2012
2 odpovědi
znate prodejnu halal masa v borivojove ulici?
ma tam kvaliktu?
premejslim, kde sehnat dobre maso v blizkosti bydliste...
AOTEAROA
---
---
10:37:41 6.10.2012
kdo nezná, tak tady je o Paleu trochu uspořádanější video s otázkami a odpověďmi, akorát v angličtině:
Ask Robb Wolf Anything - YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=-PpuIKTg6QE
můžete se prokliknout rovnou na konkrétní otázku bez koukání na celé video, když si najdete seznam otázek pod nadpisem videa "The Paleo Diet – Robb Wolf answers questions" na této stránce:
http://martin.ankerl.com/2012/01/15/low-carb-high-fat-big-video-roundup/
NTR23
---
---
8:44:10 5.10.2012
+2
Infografika
NYX
---
---
15:59:13 4.10.2012
1 odpověď
FRONEMA
: projdi slozeni celeho regalu, treba najdes neco ne uplne tragickeho :)
tohle vypada rozumne, ale veprove:
Bio Sasovská játrová paštika - Bio - E-shop Biofarma Sasov, Jihlava
http://e-shop.biofarma.cz/cz/produkty/bio-sasovska-pastika
a informoval bych se na slozeni tohohle:
Hovězí paštika 170g | Mitrovský dvůr
http://www.mitrovskydvur.cz/cs/eshop/masne-vyrobky/hovezi-pastika-170g.html
FRONEMA
---
---
15:20:31 4.10.2012
1 odpověď
jaky je vas nazor na pastiky? jsou nejake dost dobre na to aby byly paleo?
AOTEAROA
---
---
15:18:12 4.10.2012
TIGRE
: já na cestách jsem, a nemám moc možnost si to připravit(hlavně bych to napoprvé a napodruhé asi udělala blbě, a dva týdny je málo, protože nevím přesně předem kdy budu cestovat a tak). rozpočet je omezený, ale v tomto směru jsem si maso aspoň tedy koupila... mám ho jakože pro případy kdy budu mít hlad a budu někde kde se na nákupy nedostanu, nebo na nějaké delší treky. jelikož je kupované a uvnitř je protivlhkostní sáček, vydrží déle.
Biltong from NZ's top dried beef company - check out our product page
http://www.canterburybiltong.co.nz/products
asi to vidím na konzumaci velkého množství zeleniny a k tomu občas tu šunku a konzervy. nejvíc mě ale trápí, že na kempinkovém hořáčku si neudělám stejk :D
TIGRE
---
---
9:52:45 4.10.2012
namarinuj a samozřejmě nasuš :)
TIGRE
---
---
9:52:10 4.10.2012
1 odpověď
+1
AOTEAROA
: nakup několik kilo hovězího, půjč si od někoho sušičku na ovoce (pokud ji sama nevlastníš) a namarinuj si domácí hovězí maso. Můžeš ho žvýkat tak jak je (yummy!) nebo tepelně zpracovat, pokud po tom toužíš. Pokud ho budeš mít prosušené a uchovávat ho v suchu vydrží ti dva týdny naprosto bez problémů, ztrátou vody nebude nic vážit.
VICTOIRE
---
---
9:48:31 4.10.2012
-1
AOTEAROA: na cestování se mi nejlíp osvědčily ty konzervy, nejen tuňák, ale v podstatě jakékoliv maso. A ideálně si zajít jednou za den do restaurace na nějaké dobré maso se zeleninou, pokud rozpočet dovolí.
Jinak It Starts With Food je skvělá kniha, taky se mi hodně líbí, ale nešla jsem do toho právě kvůli těm mléčným výrobkům - bez jogurtů a mléka by to prostě nebylo ono...
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam