úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Primal a paleo - zkušenosti, recepty
PASTEL
---
---
13:48:09 16.10.2012
2 odpovědi
NTR23
: Hm no slovo "farmářské" se dostalo mezi moderní marketingové výrazy, možná brzy nahradí slovo "přírodní" které panovalo doted, dost mě tohle s.., to zas bude muset někdo vydat nějaký závazný předpis, protože jinak už to bude zachvíli napsané i na masoxu od Vitany.
NTR23
---
---
13:30:26 16.10.2012
1 odpověď
+1
FRONEMA
: Já jsem zase cestou z práce objevil v Kuníně fungl novou Unimo buňku, krásně žlutě natřenou, s obrovským nápisem Farmářská vejce.
Tak jsem tam zabočil, koupil deset vajec. A doma rozbalil.
Trojky klecovky...grrr
FRONEMA
---
---
13:18:00 16.10.2012
1 odpověď
ach, z nadseni ze jsem kousekod praceobjevila kram s mandlovym maslem, a tremi druhy mandloveho mleka, a ve spechu ze jsou za mnou ve fronte lidi zrovna vybrala mleko s pridanym cukrem, a vsimla si toho az notnou dobu po zaplaceni... mno tak tuhle jednu krabici prohlasim za paleo, a priste si budu davat vetsi pozor.... ale musela jsem si nekomu postezovat..
ZUZKAOU
---
---
16:56:32 8.10.2012
+2
Prapředci člověka jedli maso už před 1,5 milionem let, zjistili vědci - Ekolist.cz
http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prapredci-cloveka-jedli-maso-uz-pred-1-5-milionem-let-zjistili-vedci
zdroj
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0046414
ALONSY
---
---
15:22:39 8.10.2012
Díky.
ALONSY
---
---
14:47:49 8.10.2012
Jak moc je paleo vhodné nebo nevhodné na cukrovku?
Když se odmyslí slanina a ty největší tuky, tak asi nejlepší řešení, že?
Včera jsem doporučovala taťkovi, který je zvyklej jíst především pečivo, sladkosti a podobně, myslím, že by mu některé recepty mohly silně vyhovovat.
TUILE
---
---
9:52:07 8.10.2012
+1
NYX
: ja teda muzu pastiku samotnou rovnou ze sklenicky.
ale jinak se to da namazat temer na cokoliv, ne?
me treba hodne bavi kombinace jabka a pastiky, takze si dokazu prestavit takovy jablecno pastikovy jednohubky.
FRONEMA
---
---
9:26:32 8.10.2012
+1
NYX
: na papriku nebo mrkev.... a koneckoncu fakt dobrou pastiku muzu jist i po lzickach :)
ZUZKAOU
---
---
9:23:05 8.10.2012
NYX
: Vhodná dekadence by byla mazat maso na takové ty raw super bio vitariánské placky.
lifefood - Vita placky BIO
http://www.lifefood.cz/katalog/vita-placky-bio.html
NYX
---
---
9:21:52 8.10.2012
kdyztak nejaka inspirace v tomhle smeru:
what do you eat your liver pate on? - PaleoHacks.com
http://paleohacks.com/questions/92408/what-do-you-eat-your-liver-pate-on#axzz28atOxtGo
ja naposledy zkousel ten rapikaty celer, ale bylo to...divne :)
NYX
---
---
9:17:26 8.10.2012
3 odpovědi
+1
a ted jeste vyresit, na co je mazat :)
ZUZKAOU
---
---
9:13:38 8.10.2012
Základní játrovku není složité si vyrobit doma - opéct zprudka játra, orestovat cibuli a rozmixovat s 1:1 s máslem a nebo třeba uzeným bůčkem a dokořenit.
Lepší výsledky a širší možnosti využití mas dává klasický postup - vyrobit okořeněnou směs rozmixovaných syrových mas - opět to musí být hodně mastné, jinak se to bude drobit, ne mazat, dát do do nějaké misky (nebo zavařovací skleice) , tu postavit do pekáče s vodou a v troubě na nízkou teplotu (okolo 100) nechat tak dlouho, dokud vnitřek neztratí růžovou barvu. Asi by to bez problémů šlo jenom zasterilovat ve vodní lázni na sporáku, bez té trouby.
NTR23
---
---
9:08:11 8.10.2012
Když už jste u těch paštik, já jsem objevil tyto
http://farm9.staticflickr.com/8039/8057134741_91d6ee82c3_o.jpg
NYX
---
---
9:00:59 8.10.2012
+2
doplneni k
NYX
- tohle mi poslali
Zabijačková paštika
Složení: vepřové maso 70 %, vepřová játra 20 %, sůl, pepř, cibule, koření.
Hovězí paštika
Složení: hovězí maso 70 %, hovězí játra 20 %, sůl, pepř, nové koření, cibule.
NYX
---
---
18:25:52 7.10.2012
DEMONOFANARCHY
: ja jen koukal co je tak za okolo, diky za upresneni.
DARJEEL
---
---
18:06:07 7.10.2012
NYX
: Mitrovský statek mám za bukem, jsou vyhlášení svým hovězím, na to bych si docela vsadil...
ZUZKAOU
---
---
20:23:30 6.10.2012
TUILE
: hele halal je běžné maso, jen s jiným postupem při porážce. Jako mimo velkoprůmyslovou produkci je jehněčí, ale to je i normální. Stejně tak je to čerstvé, ne dozrávané maso. Jen tam je příplatek za toho nábožensky certifikovaného řezníka.
NYX
---
---
17:54:10 6.10.2012
TUILE
: zajdi a vyzpovidej, ne? :)
na scuku je tam pobliz
http://www.pavlis.cz/
- bych taky zkusil omrknout
TUILE
---
---
17:15:41 6.10.2012
2 odpovědi
znate prodejnu halal masa v borivojove ulici?
ma tam kvaliktu?
premejslim, kde sehnat dobre maso v blizkosti bydliste...
AOTEAROA
---
---
10:37:41 6.10.2012
kdo nezná, tak tady je o Paleu trochu uspořádanější video s otázkami a odpověďmi, akorát v angličtině:
Ask Robb Wolf Anything - YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=-PpuIKTg6QE
můžete se prokliknout rovnou na konkrétní otázku bez koukání na celé video, když si najdete seznam otázek pod nadpisem videa "The Paleo Diet – Robb Wolf answers questions" na této stránce:
http://martin.ankerl.com/2012/01/15/low-carb-high-fat-big-video-roundup/
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam