• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    mate tip na low-carb a high-protein snidani, ktera neobsahuje vajicka? Uz mi dost lezou krkem.. :/
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    vyzkouseno http://civilizedcavemancooking.com/grain-free-goodies/apple-banana-cookies/ toto, a je to jednoduche a moc dobre :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    kafe s mlekem snizuje negativni efekt kavy na zaludek.

    ja mam/mela taky ekzemy, unavu, paleni zahy, ale v zivote bych nerekla ze z prekyseleni, proste moc obili a cukru a malo opravdoveho jidla.v dobe kdy jsem byla obezni jsem jedla hlavne pecivo, margarin, testoviny, kecup, zmrzku a... kafe s cukrem.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHMAIDA: Nj, ale pivo do primal stravování nenacpeš ani omylem :)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    ALONSY: to rostou i po cernym pivu :)))
    ALONSY: :)))) no, IMHO neni :) kamaradka celiaticka neji obiloviny, ale laduje se ostatnima sacharidama a pali ji zaha, je unavena ...

    no nic, to tady asi nevyresime, je to otazka nazvoslovi a osobnich preferenci ;)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHMAIDA: Ale popravdě jsem se o to nikdy moc nezajímala. O tom, že by byl čaj/kafe s mlékem horší, než jsou samotné látky v tom nápoji, jsem nikdy neslyšela.

    Naopak jsem nedávno četla, že po čaji s mlékem rostou prsa! :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Seznam šizených medů v českých obchodech. Na které si dát pozor? | Moje peníze | www.lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/seznam-sizenych-medu-v-ceskych-obchodech-na-ktere-si-dat-pozor-p62-/moje-penize.aspx?c=A130227_123422_moje-penize_ase
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHMAIDA: Není to spíš přelepkovanej organismus? :)))
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    ALONSY: kdybych nemela prekyselenej organismus, tak bych nemela kvasinky, exemy a dalsi zdravotni problemy jako paleni zahy, bolesti kloubu atd. i proto jsem zacala s primal :)

    Batikovane bio maminky si mysli, ze prekyseleny organismus je z masa :) a ono je to pri tom z tech bilejch rohliku, co cpou detem, ze zdravejch BEBE snidani, co jedi sami, z vynikajiciho salamu z TESCA a z tech dobrejch babiccinejch kolacu s kvantem cukru :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHMAIDA: Tak já nevím, já myslela, že je "překyselenost organismu" nějakou takovou tou pověrou od bio batikovaných mamynek :)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    TUILE: nejde o tuk, ale o kyselost, kterou mliko v kafi i v caji zvysuje ... a jestli to dobre chapu, tak ucelem Paleo je mimojine odkyseleni organismu...a kyselej organismus neni dobrej, bez ohledu na to, jestli je zlucnik slabej nebo silnej :)

    vubec nepolemizuju s tim, ze tucnou stravou zlucnik posilujes...
    jen upozornuju, ze kombinovat mlecny vyrobky s kavou nebo cajem neni uplne dobry neb to prekyseluje organismus, zpomaluje vstrebavani antioxidantu a tou kyselosti muze drazdit zlucnik...s tukem ma poznamka nemela co delat :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    SHMAIDA: kdyz jis tucny, zlucnik posilnujes :)
    tomu to kafe uz neublizi...
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    ALONSY: cece, tak to mam stejne pocit... vylozene mivam chut na kvalitni cerny kafe... kamaradka si do nej dava kokosovej olej a je to famozni :)

    kombinace kafe a mlecnej vyrobek je vrazedna ve smyslu kyselosti - prekyseleni zaludku....zlucnik tim trpi... :)
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    ALONSY: je ok, víc tučný už snad je jen kokosový mlíko
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Je 31% smetana do kafe ok? Nebo málo tučná?

    (Od doby, co jím paleo, mám na kafe děsnou chuť a to jsem ho nikdy předtím moc nepila)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GHOSTDOGG: V tom pripade cvicit cich. To, jak smrdi prepaleny maslo je imho velmi specificke a nezamenitelne
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    LUCIASHECK: Ja si prave myslim, ze dokud neni citit nejaky zapasach, nekouri se z toho a ani na te panvy to evypada spatne, tak ze se jedna o bezproblemovou upravdu. Diky za nazor, jsem rad, trosku jsi me uklidnila, protoze v poslednich dnech jsem nejak casto narazel na pojem prepaleni v clancich atd a trosku jsem znejistel
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Čokoládový koláč s banánovým krémem | Vítejte na blogu od Metly
    http://mmetla.wordpress.com/2013/02/19/cokoladovy-kolac-s-bananovym-kremem/

    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    MICHATU: Nevím, jednou jsem pouze četl něco, kde byla ideální teplota na smažení vyšší, než teplota přepalování másla. Ale stejně nevím, jak se to dá ohlídat. Každopádně užíváním tuků s tím výšším bodem nic nezkazíš, rozhodni se sám.)

    LUCIASHECK: Tou pánví jsem myslel něco, co už tuk nutně nepotřebuje, co je tučné samo o sobě a pustí ho, ne třeba restovanou mrkev.

    Každopádně nemůže se přepalovat do určité míry tak, že se to v celkové chuti jídla ztratí? (pozvolna, že to není smradem a dýmem poznat) Jinak moc nechápu, proč by se to kdy vůbec řešilo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam