Hm, tak maximálně jednu hrst oříšků denně?
http://www.marksdailyapple.com/nuts-and-phytic-acid/#axzz2Pb9lzBvv
No, zatím jich nesním ani tolik, ale počítala jsem s nimi do budoucna jako se zdrojem tuků, protože se mi zdá, že jich mám pořád málo.
(Vlastně se mi zdá, že mám tak nějak všeho málo. Možná kromě zeleniny. A vajíček.)
Ale zase opravdu nejedu paleo na to, že bych měla "fóbii" z těch špatných jídel, nebo protože doufám, že díky paleu budu na stará kolena zdravá a čilá (jsou už vlastně lidi, co takhle jedí fakt dlouho? Přeci jen mě občas napadá, jestli je to tak super i z dlouhodobého hlediska. Rozhodně doufám, že jo, odvykat si neplánuji:), ale jak jsem psala - chci si jen změnit návyky, což se zatím (velké ŤUK ŤUK) daří, takže klidně pět hrstí oříšků! :)
Teď když mám často třeba hlad a jsem opravdu strašně líná, a je tu pečivo, špagety atd., tak pořád odolávám docela snadno. Najednou mi to jídlo přijde jako prosté zaplácnutí žaludku, které tělu vůbec nic nedá. Aneb hurá - změna v myšlení! Docela velká, ještě se tak zbavit té lenosti a bude to ještě lepší:)
A taky strachu z toho, že jednou podlehnu nějakému nedobrému jídlu a vrátím se zas zpět. To vážně, ale vážně nechci :)