JAROUSH: domácí kefír já pochopitelně schvaluji, ale já jsem houby paleo ;-). Taky se dá dělat ořechové/semínkové mléko. Namočené zrní rozmixuješ ve vodě (plus mínus jeden díl zrní na dva až tři díly vody) a případně trošku dosolíš a dosladíš třeba medem.) Chuťově dobré je mandlové, makové a slunečnicové mléko.
Další verze je kokosové mléko z plechovky, to budou zarytí paleojedlíci schvalovat, protože obsahuje kokosový tuk, není v něm laktoza a není v něm omega-6. Jen je potřeba se vydat se pro bio kokosové mléko, ostatní jsou dost narvaná konzervaty a stabilizátory. Jinak pochopitelně jde udělat náhražka kokosového mléka namočením strouhaného kokosu, rozmixováním a přidáním kokosového tuku.
a hledej paleo granola - respektive to je ta směs ořechů, semen a ovoce.