KACERR: já v mikrovlnce dělám jenom roztopení medu či zeleninu 'na páře', když spěchám (mám dosti omezené možnosti v kuchyni) a klobásky tam vařím. Přijde mi, že to zase tak škodlivé není, víc záření dostáváš pokud máš mobilní telefon v kapse než ty rezidua z jídla, nebezpečné je však stát před tou mikrovlnkou či mít otevřené dvířka za chodu (zažil jsem už párkrát). A nechávám to vždycky odstát, aby se molekuly vyřádily než to sním (stejná doba přípravy jako odstátí). Ale beru to jen jako krajní možnost přípravy, pro líné či ty, co nemají varnou konvici v práci. Koukal jsem teď na nějaké studie a říkají, že to ničí mraky nutrientů tím zářením, těžko však říct bez spektrometru, zda to není jen protistudie zaplacená bůhví kým.. Rozhodně bych to nedoporučoval jako jediný způsob přípravy a nic déle než 2 minuty.