• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    GALE: a zase nemaj smetanu ani smetanovy jogurt, co s tou smetanou vsichni delaji?
    GALE
    GALE --- ---
    AOTEAROA: Mléko z farmy, neboli bučící auto. http://www.mlekozfarmy.cz/
    Jejich máslo je dokonalé. Vypadají, že auto-kšeft mají dobře zařízený a třeba by se s nimi dala větší dodávka dohodnout. Jejich mléko se chuťově vyrovná smetaně z krámu.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    neznáte někdo prosím ve Středočeském kraji nějaké příjemné dodavatele/prodejce "neprůmyslového" másla? něco jako v Gran Moravia na váhu, ale spíš z nějaké menší farmy a ne takovéhle fabriky, třeba nějakou farmu co jezdí na trhy. na druhou stranu aby byl schopni dodávat nějak pravidelněji máslo ve větším množství (pár kilo týdně).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRIPLT: jestli chceš z téhle nabídky, at vem nějaký rybí olej ne v kapslích. Kapslí je potřeba sníst moc - ten olej potřebuješ dávkovat na jednotky až desítky gramů - takže na lžičky či lžíce. (jo a ještě si při dávkování ohlídat A-vitamín, ale při normální stravě a z oleje, ne ze suplementace by to tělo mělo zvládnout a neotrávit se)

    EDEN
    EDEN --- ---
    ICEMAN8241: coconut aminos u nas nezohnatelne do zasoby, a k tomu na skusku kokosovu muku
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    EDEN: Co sis objednal? :)
    EDEN
    EDEN --- ---
    ICEMAN8241: potvrdzujem ze to funguje podla navodu
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    To zni dobre... zrovna jsem si chtel kupovat par veci... :)

    Mat nekdo vyzkousenej nejakej omega 3, kterej byste mi z toho vyberu doporucili, nebo mam sahnout po kterem koliv? :)
    Healthy Oils & Omega 3, Organic Food UK
    http://www.red23.co.uk/Healthy-Oils-Omega-3_c_41.html
    EDEN
    EDEN --- ---
    ICEMAN8241: dik za super typ, nahodil som to tak som zvedavy...
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Red23 má do půlnoci 7. prosince dopravu po Evropě zdarma k objednávkám nad £30. Akce platí pro existující zákazníky, ale podle tohoto návodu se to dá obejít. Nakoupil jsem Coconut Aminos, kokosovou mouku, mandlové máslo a organický kakaový prášek. Mj. tam mají i panenský kokosový olej.
    FITH
    FITH --- ---
    MR_DAN: Přeštíci jsou chuťově fakt vynikající :o), jen jsem dočetla hned se mi začaly sbíhat sliny, mňam :o) Občas když mám štěstí je seženu v Makru se slevou a to neváhám a rozšoupávám se...stejně tak s francouzskou drůbeží, která je prostě chuťově nedostižná...:o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MR_DAN: ale jo - já přece nezpochybňuju, že změna stravy (a ideálně i zlepšení spánku a zvýšení pohybu v přárodě) vede k zlepšení zdravotního stavu.

    Jen si myslím, že velmi často lidi netrpí tím, co si sami diagnostikují. A tato věta zároveň říká, že jsou lidi, co tím sktuečně trpí. Jen si osobně myslím, že jich je méně, než se propaguje.

    To že paleo přímo pomáhá se spoustou onemocnění se navíc ukazuje i jako prokazatelné
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ZUZKAOU: mozna mas pravdu, kazdopadne v kruzich o kterejch ted diskutuju, se po mesici volnejsiho dodrzovani mluvi o paleo zazraku ;-) ale nechci nic zakriknout
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZUZKAOU: presne tak, taky dobra hygiena a pohoda prasat je dulezita :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MR_DAN: imho internetové leagy gut je jen maskované detoxifikování.

    Jasně že to je stav, který existuje, ale jsem vcelku dost přesvědčená, že jeho skutečná prevalence je blíže medicínským statistikám, než představám real/paleo/gaps výživářů.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SKORZENY: koukam ze neco tam sedi presne na me, ten black and white approach, zakazat si neco uplne, protoze kdyz malilinko povolim, skoncim pred prazdnym obalem od ty nejvetsi milky na trhu :-)

    ZUZKAOU: no skoncis u doktoru s relapsem, vsak to neni nic prijemnyho.. ale jestli to spravne chapu, tak to roztahovani strevni tkane neni nutne jen zanet, ze to muze bejt i v mensi mire
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANABEL_LEE: OK - ale teda pořád je to o welfare, ne o složení masa, ne? Respektive neviděla bych jako hlavní problém to že v krmivu je obilí a luštěniny. Ale jen předpokládám, nevím o tom vůbec nic.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZUZKAOU: u prasat to praveze funguje dost podobne, jako u lidi, a propustnost strevni steny jetaky dost citliva na stres, moderni chov prasat v halach je tyrani, mi se libi ten anglicky odchov na pastve, do toho bych sla
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MR_DAN: ne.

    Hele větišna samodiagostikovaných "leaky guts" jsou neurotické obtíže - sktuečný zánět vedoucí k porušení propustosti střevní stěny je dost aktuní situace a velmi rychle skončíš u doktorů a s reálnou diagnozou.

    A teda netuším jak to funguje u prasat (zcela zaručeně jinak než u lidí) při trávení, ale ve svalovině či tuku se usazují jen některé přímé toxiny, které ovšem nejsou ve veterinárně kontrolovaných krmivech (narozdíl od některých domácích krmeních) a hlavně je pak jaksi odhalí veterninární kontrola na jatkách.

    Bavíme se tedy o EU legislativě a kontrole.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A pěstitelé přeštíku zde

    Zajímavé odkazy a informace | Přeštické černostrakaté prase
    http://www.prestici.websnadno.cz/Zajimave-odkazy-a-informace.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam