• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    NTR23
    NTR23 --- ---
    FRONEMA: asi si zajdu na kontrolní odběry krve
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NTR23: tohle mne fakt trapi, nechci se tvarit ze ja, potom co jsem si precetla par knizek tomu rozumim lip nez doktori, ale prijde mi ze oni vazne rikaji obcas veci ktery lidem defakto ublizujou. kez by byl nejakej zpusob jak je s tim konfrontovat, lepsi nez jim rict aby si precetli tu samou knizku...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    FRONEMA: tak to nevíš stejně jako já. Možná je jen odměňována podle předepsaného inzulínu, tak si radami nahání nové klienty přes mámy
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NTR23: ja ti nevim, jak by melo nejezeni sacharidu zpusobovat cukrovku?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Máma byla dnes na kontrole u diabetologii. Má cukrovku II. Zmínila se tam o paleu. Lékařka jí důrazně varovala ať na to ani nepomyslí. Ale to docela chápu. Žlučník pryč atd.

    Ale zmínila tam že já se takto stravuji a dozvěděla se, že mi má domluvit ať se na to hned vykašlu, že tím, že je v rodině cukrovka (měla babička, pak máma a já jsem třetí v linii), si tím paleem tu cukrovku právě přivodím. Že musím jíst sacharidy.

    Nevím jak to s tou dědičností ale je. Máma sice cukrovku má, ale byla od mládí silná, já jsem byl v dětství taky o 25 kg těžší, což bylo dáno určitě životosprávou v domácnosti. Sport ale na druhou stranu taky prakticky žádný.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NTR23: je to moc podrobné, stejně si toho dost nebudu pamatovat a prostě mě to už tak nefascinuje. je těch informací moc. prokládám to spoustou beletrie a je to prostě nudaaaaa. čtu to česky, mám to z Palmknih.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    TIMA: kupuji v Makru


    AOTEAROA: fakt tě to nudí? Mě to bavilo. Nečteš náhodou originál?
    TIMA
    TIMA --- ---
    AOTEAROA: super :)

    Nemáte náhodou někdo tip, kde koupit co nejlevněji dobré ořechy, klidně ve větším množství?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jsem asi v půlce Života bez pšenice od Davise a nějak to pořád nejsem schopná přečíst, strašně mě to nudí :D říkám si, že poro mě bude přínosnější si prostě zopáknout Hartwigovy a na tohle se vyprdnout. je to až příliš odborné a nudné, stejně jak psali na paleodietlifestyle.cz :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TIMA: "Jan Melvil Publishing
    V úterý 4. února přivezou z tiskárny knihu (ne pouze jednu) Jídlo na prvním místě. Předobjednávky spustíme pár dní předem a hned v úterý odešleme ty první."
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    a tohle znáte? :) (nevim nakolik je to pravdivé, uloveno na síti)

    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    PHUSHI: Tam jsou prima recepty, nicméně autorka sama píše, že to má spíš jako doplněk, než že by tak jedla pořád.
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    ZUZKAOU: zrovna v cechach by se jich kolem crossfitu nekolik naslo, treba http://veganpaleo.wordpress.com :)
    Ale je to spis proste vylouceni lepku a omezeni sacharidu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    K té debatě o paleo bez masa http://www.paleovegetarians.com/

    Jistě existují i paleo vegani, ale to prostě odmítám hledat, zavařily by se mi hipstrodetekory :-)
    NYX
    NYX --- ---
    A ze stejneho soudku

    NYX
    NYX --- ---
    :-)

    TIMA
    TIMA --- ---
    Koukám, že Melvil odložil vydání It starts w/ food na únor. Zajímalo by mě, jestli se dočkáme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Únor jsem vyhlásila jako suchý měsíc - žádný alkohol. Jsem milovnice vína, piju ho dost, tak ať si játra oddechnou. Tak pak nahlásím, zda to mělo odtučňovací efekt.
    SVATY
    SVATY --- ---
    AOTEAROA: Hele možná jestli tam slečně nechybí nějáká aktivita, která jí nastartuje potřebné procesy pro pálení tuků, buď zvedání těžkých věcí třeba sebe ? :D (jednoduše posilování). Nebo nějáký kardio (nesnáším ten název). Prostě nějákou aktivitu, kterou bude dělat 20 min. o vysoký intenzitě, já bych samozřejmě doporučil ideálně KB swing, ale myslím si, že svoji prácí by odvedlo i nějáký HIIT, tabata... Nejlépe kdyby slečna našla takovou aktivitu, která jí bude bavit a nebude to dělat se zaťatýma pěstma dokud neshodí oněch 10 Kg a pak nic. Chození je sice nejzdravější pohyb, ale myslím si, že pokud chce člověk opravdu zhubnout je potřeba něco víc.. Resp. pochybuju, že její procházky trvají déle než hodinu.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    ICEMAN8241: podla mna bohuzial spajas dve rozne veci. To, ze pre teba funguje vlc - a pre mnohych inych - je fajn, ale neznamena to, ze predtym na vine bol inzulin. To je teoria ktoru tlaci hlavne Gary Taubes a par ludi okolo low carb. Inak sa moc neuchytila, lebo, uprimne, je nepravdiva. Inzulin je dobry :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam