• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    KABIS
    KABIS --- ---
    AOTEAROA: no, me prave nejde uplne o bunky, ale spis o mechanicke fujtajbly tam (stare zbytky potravy, pecky od tresni, zvykacky spolykane, ony drobaky....), a jinak nevim, ale neni obnovovani bunek vramci mesicu? (fakt nevim, jen si vybavuju co jsem kde cetla/zaslechla)
    MR_DAN: po smeru prosim :))
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KABIS: můj názor: pokud se jedná o nějaké velké znečištění civilizačními sračkami a člověk by se rád vyčistil a začal žít lépe, ať se klidně pročistí, asi to neublíží. nicméně střevo zdravého člověka má pokud vím samoobnovovací funkci a po pár dnech nemáš jedinou buňku střev z těch co tam byly předevčírem, takže čištění střev beru jako kokotinu. podle mě stačí občasný půst a dobrá strava (ponechme teď stranou co znamená dobrá). aspoň si to tak pamatuju z Jídla, ale nechci mystifikovat.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KABIS: myslis procisteni po smeru jizdy, nejaka Saratice nebo treba Krusovice, nebo proti smeru jizdy? (klistyr)
    KABIS
    KABIS --- ---
    Docela by me zajimalo, jak koukate na ruzne ocisty strev atp. Ja si rikam ze by bylo fajn zbavit se zevnitr vseho co tam prekazi (jako mala jsem spolykala dost drobaku a jsem si docela jista ze slusna cast ven nevysla, ale muzu se mylit...) :) ale co jsem nasla nejake informace, tak se mi vetsinou moc nezamlouvaji zdroje
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ICEMAN8241: hele drahý to ukuchtil, když jsem byla v práci, ale v podstatě na netu najdeš spoustu receptů na roládu z bůčku plněnou roztodivnými věcmi, třeba špenát by mohl být taky super:)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    AOTEAROA: A recepis je jako kde?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    tak já se taky pochlubím svým obědem, i když na fotce to vypadá hnusně :) naprosto luxusní domácí vepřová roláda plněná žampionama. když se to ohřeje nebo opeče, většina té střední části je krásně tučná, měkkoučká, lahodná a celé je to nádherně šťavnaté a neuvěřitelně voňavé :)))

    jinak moje ořechová alergie se asi uklidnila, dneska otestuju jestli se osypu i po samotným alkoholu a doufám že ne. celkově ty alergický/astmatický projevy dva dny po tom ořechovým koláči přešly, tak snad to bylo tím.

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Ideální jídlo pro singles :-D Kuřecí prsa na olivovém oleji s oregánem a s omáčkou z kokosového mléka, na výpeku z masa orestovaného česneku a se slzou vinného octa

    JINX
    JINX --- ---
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MR_DAN: no co jsem koukala po netu tak to davaji do omacek, dezertu pripadne rozpousti na mliko. ja to teprve objevila, prijde mi to dobry i takhle a trochu cekam jestli naopak nekdo nejaky vyuziti ktery mne nenapadlo neprida
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FRONEMA: jojo, tuk v tom taky nejakej byl... no a teda konkretni vyuziti? jako samotny asi proc ne, bylo to takovy hodne kokosovy, ale teda misto tekutyho mlika moc ne :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MR_DAN: asi jo, v tom co jsem koupila byl nahore vysrazena i trocha kokosovyho tuku, takze to ve mne budi tojem ze je to proste hodne dobre rozemletej kokos bez vody
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FRONEMA: tohle jsem onehda koupil jako misto kokomlika do curry, ze to vyzkousim a pak jsem toho pekne litoval :-) coz neznamena ze to nema zadny dobry vyuziti, jen jsem to dost spatne odhadnul
    prijde mi to jako na hodne jemno rozsekanej kokos, slisovanej do kostky?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    vcera jsem objevila uzasnou vec v bille, pisou creamed coconut, ale neni to jako to v plechovce. je to jen v pytliku a krabicce, a ma to i v pokojovy teplote tuhou konzistenci. trochu jako halva. a je to MOC dobry. pisou ze smichanim s vodou je z toho bud mleko nebo smetana, nicmene je to vyborny i jen tak odjidat lzickou.
    a pozitivni je ze narozdil od plechovek ke kterym mam pristup v tom nejsou pry zadny stabilizatory a jiny podoby E.


    A jinak muj prechod od mlecnych vyrobku zatim jde necekane snadno, pomaha tomu, ze jsem trochu nastydla a tak mam chut spis na caje nez kafe, nicmene doufam ze minimalne brezen bych snad bez toho mohla zvladnout cely. primo whole30 asi nejsem, ale imho pro mne krok spravnym smerem
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Já jsem asi tu alergii na ořechy měla částečně vždycky, jen mi to nedocházelo že to je alergie. A teď v kombinaci s jarem, alkoholem, zvýšenou citlivostí na všechno možný... Třeba to zas částečně přejde. Tepelná úprava nepomáhá.

    Naštěstí tu máme spoustu dalších potravin, které můžu :-) třeba 30procentní smetanu, juchů :-D
    TUILE
    TUILE --- ---
    me pomaha je loupat, coz je teda opruz :)
    ale tepelna uprava u me nema vubec zadnej vliv.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    AOTEAROA: hodně mi pomáhá ořechy tepelně upravit - převařit/upéct, vyzkoušej. Normálně mě svědí po lískáčích a vlašácích celej vnitřek hlavy. Jakmile je upeču, nic se nestane.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VIKY_K: no já měla dycky jarní alergii no, tuhletu přesně úplně nejranější když jaro začíná, duben a tak.
    měla jsem ty ořechy v pečeném koláči. a k tomu malý panák alkoholu, to prý taky přispívá k alergii s určitými potravinami.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    AOTEAROA: Zkus ty ořechy pražené nebo pečené, mně takhle upravené nevadí. A nebo holt počkej, až přestanou kvést lísky, a měla bys mít zase po problémech - alergie na vlašské a lískové je "spřažená" s alergií na lískový pyl (na břízy taky trochu).
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    AOTEAROA: ok. pre mna to znie ako dovod prestat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam