• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    Jak na paleo
    http://jaknapaleo.cz

    Mapa vajec
    https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325

    Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
    http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/

    Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
    http://www.paleolifestyle.cz/

    80 Paleo Breakfast Ideas
    http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/ -

    Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
    http://www.ovocedoskol.eu/node/24

    Publikované výzkumy o paleo dietě
    http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/

    [ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]

    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNY115: kombinace zeleného a obilí, případně různě silážované a senážované (čti fermentované). Významná část českého masného skotu navíc v létě je vyhnaná na pastvu, protože to je prostě levné a navíc na to můžeš mít dotace. (nedaří se mi dohledat čísla)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    Zdravim mel bych dotaz ... vzdycky se resi jist idealne jen "grass-fed beef" ... vi tu nekdo cim se konvencni skot realne v Ceske republice krmi?
    KABIS
    KABIS --- ---
    YASHAMARU: tak paleo je o celkovym zdravi, zejo :) Kdyz beres ciste hubnuti tak dlouhodoba kaloricka restrikce neni vubec idealni, chce to trochu cyklit a davat pozor na bazal. Ale vseobecne zrat mrte zeleniny, semtam par kousku ovoce, maso a dobry tuky, dat to do 2-3 jidel denne a nemusis nic pocitat :)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    KABIS: Pohledam.

    Asi je vic pristupu, ja vychazim z tabulky na strankach, podle kterejch uz jsem jednou hubnul z 106 na 76 asi za 9 mesicu celkem v pohode. Pak jsem na to zacal zase kaslat a tedka zacinam podruhe. A prave kdyz jsem si updatoval informace, jestli je ve svete hubnuti neco novyho, tak jsem narazil na paleo.

    Zatim asi pojedu jak jsem zvyklej s tim, ze pokud bude nejakej cheat day, tak udelam nejakou vasi mnamku, at si zacnu budovat jidelni menu a jestli se nekde zaseknu se svym zpusobem, tak aspon budu mit nejakej repertoar az zmenim strategii :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    Jo a moc fajn bylo kdyz jsem si udelala vzdycky sobotu takovou, ze jsem jedla za dva dny a celou nedeli pak nejedla, musim rict ze jsem se citila vzdy skvele a musim neco obdobneho znova zavest :) bud to anebo 16/8 fast/fed, jese k tomu dokopat :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    YASHAMARU: no, mas tam toho fakt malo :)

    Jeden z pristupu je 65% z prijmu v tuku, 20 v sacharidech a 15 v proteinu. Me se docela osvedcilo drzet sacharidy 50-80g, s tim ze jednou tydne jsem si dala vic ovoce a tak a ten prijem trochu naboostila, protein do 80g (holka, 67kg, zpetne hodnoceno jsem mohla jit klidne i niz, na 60g napr) a pak tuku tak, abych nebyla unavena a dobre fungovala a drzela si kaloricky prijem aspon na 1600kcal (cca muj bazal zmereny), tj 100+ gramu. Ale to vsechno v prumeru, jeden den jsem snedla vic, jeden min...
    To kdyz to chces na cisla. Kdyz ne, tak tu beha krasny obrazek ktery hledat nebudu (jsem z mobilu), kde je krasne znazorneno co na paleo jist a kolik ve vztahu k velikosti tve ruky :)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    KABIS: Mas pravdu, je to bezne rozsireny fakt/kec, sam uz nevim, kterej tvrdi/opakuji vsichni. Donedavna jsem tomu taky veril, nez jsem se zacal o jidlo zajimat trosku vic. Ted uz ani nevim cemu verim, cim vic to koumam, tim ztracenejsi jsem :D
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    FRONEMA: Ja nevim, kalorie jsem nikdy nepocital. Jeste navic jsem se spletl, 80 kg je muj cil, momentalne mam 90 kg. Nemam pocit hladu nikdy behem dne a mam dost energie, takze myslim, ze je vsechno v pohode. Jestli to v tom hraje nejakou roli, tak jim zdrave, (ne teda zdrave podle paleo standardu), klasika rejze, kureci prsa atd.

    Nechci to tu moc spamovat vecma co se tykaji jenom me a ne moc tematu, ale vazne me to zajima, paleo me hodne zaujalo a dava mi to i smysl. Chtel bych na to prejit a zkombinovat to s intermittent fastingem (nevim, jak se tomu normalne rika v cestine), ale prave jsem docela ztracenej v tech hodnotach.

    Kdyz neni v poradku jidelnicek na 100%, tak nema smysl cvicit, natoz brat nejaky doplnky, takze to mi brani do toho rovnou skocit po hlave. Zkusim jeste googlit :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: nn, ten argument je opravdu ze se po 3-4h uklada z jidla vic energie :) dost me to prekvapilo, ted mame v praci podporu zdravyho zivotniho stylu a tohle nam rikala na prednasce vyzivova poradkyne (ktera pusobila velmi rozumne a vetsinu veci podavala fakt pekne)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    YASHAMARU: to je nejaky divny, to co ty pises vychazi na 1451 kalorii denne. pro 80kg chl;apa kterej cvici mi to prijde jako na umreni nez na zivot.

    paleo neznamena nutne min sacharidu, i kdyz pri hubnuti min sacharidu pomuze. Zmeni se to, ze ty sacharidy zacnes brat ze zeleniny a ovoce misto obilovin a pripadne cukru.

    Taky paleo razi ze zdrave tuky nevadi, 19g denne mi prijde urcite malo. paleo chape tuk jako palivo na ktery mas (take) jezdit
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: imho to spis vychazi z toho ze kdyz jis casto tak vlastne nemas nikdy hlad a nesnis toho tolik.
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    Ahoj, hubnu a pri brouzdani po netu me zaujalo paleo. Normalni hubnuti tak, jak jsem ho chapal doted je celkem jednoduchy, proste si najit, kolik potrebuju na den Bilkovin, Sacharidu a Tuku vzhledem ke sve vaze a drzet se pod tim + posilka a kardio.

    Jak rikam, zaujalo me paleo, ale nevim si rady s tim, jak urcit, kolik toho mam snist idealne. Vzhledem k tomu, ze doted jsem mel vsechno vypocitane na gram a aby mi to vsechno presne sedelo, piju whey protein atd., tak me myslenka, ze bych to jel od oka prijde desiva.

    Mate nekdo zkusenosti s paleem a bodybuildingem? Nejde mi o zadnou zavodni kulturistiku, ale taky se ke stravovani nestavim, jakoze jsem rad, ze uz nejsem obezni a muzu se hybat. Zajima me jestli se s timhle stylem stravovani dojit k minimu telesneho tuku + zachovani svalu.

    Resil nekdo neco podobneho? Momentalne se snazim drzet cca na 140 B, 180 S, 19 T pri 80 kg. Jestli to chapu spravne u palea by byly sacharidy na minimu a naopak zvysene tuky + bilkoviny cca stejne?
    KABIS
    KABIS --- ---
    Pekne, akorat by me zajimalo v tom pripade, kde dnesni vyzivovi poradci vzali to, ze jist pri hubnuti bys mel idealne do 3h po predchozim jidle, protoze jinak se z dalsiho jidla uklada vic energie...
    Jinak fakt moc pekny clanek, vic takovych studii by to chtelo :)
    NYX
    NYX --- ---
    NYX: tl;dr je asi takove, ze i pri stejnem mnozstvi snedenych kalorii cetnost jidel ovlivnila, kde se tuk usadil.
    NYX
    NYX --- ---
    co se tyce jedeni mezi hlavnimi jidly, zrovna se objevila nova zajimava studie
    Hypercaloric diets with increased meal frequency, but not meal size, increase intrahepatic triglycerides: A randomized controlled trial - Koopman - Hepatology - Wiley Online Library
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/hep.27149/abstract
    + lidsteji vysvetleno s barevnymi grafiky :-)
    Human Study Links High Meal Frequency to Higher Weight Gain and Accumulation of Liver Fat: Are Our Sugary + Fatty Snacks the Reason We Are Sick & Obese? - SuppVersity: Nutrition and Exercise Science for Everyone
    http://suppversity.blogspot.cz/2014/03/human-study-links-high-meal-frequeny-to.html

    nicmene ti lide jedli o 40% vic nez by meli, tak tezko rict, co se zmeni s normalnim mnozstvim stravy. nicmene vysledky fascinujici...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    zacina leto, rozpousti se mi kokosovej tuk :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja mam odpoledne problem jen tehdy, kdyz se dopoledne hlidam, tj. se ke snidani najim malo.
    a to je prave ten problem. ja toho do sebe rano nejsem schopna narvat dost. proto jim cely dopoledne a pak sem spokojena a nemam zravou po zbytek dne.

    proo sem se ptala na ty tri jidla denne...
    KABIS
    KABIS --- ---
    AOTEAROA: jj, odpoledne a vecer ted to samy, pritom zrovna ja jsem s tim problemy fakt nikdy nemela :) se nejak musi osefovat :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já mám problémy hlavně odpoledne a večer, především samozřejmě pokud jsem málo najedená. často si večer i docela pozdě dávám bílý jogurt s marmeládou, ale snažím se nedávat si to do toho obřího kelímku, ale dát si to do mističky, kam se toho mco nevejde :))
    TUILE
    TUILE --- ---
    hm, asi zkusim jist vic tucne k ty snadani. treba to pomuze.
    KABIS
    KABIS --- ---
    AOTEAROA: jj, u me to je taky hodne tim jestli neco delam

    FRONEMA: posledni dobou se cim dal castejs neudrzim a dam si neco co fakt nechci zpetne, ale neco vymyslim :) mrazeny boruvky mi prijdou asi jako nejmensi zlo, mozna to s nima zkusim taky. asi nejdriv zkusim ze chut na neco -> dat si ovoce nebo zeleninu, nic jineho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam