DAWIDOS: primal jede mléčné produkty pro ty, co s nimi nemají problém.
http://www.marksdailyapple.com/
Klíčem je ozkoušet si, jestli na ně jsi a nebo nejsi citlivý - tak týden nic mléčného nejíst. Po týdnu si dát velký kus alespoň rok zrajícího sýra ( staré goudy ze sýrových speciálek či parmazán). Pokud ti po tom nic nebude, tak nejsi citlivý na mléčnou bílkovinu. Po cca 12 hodinách od sýra si dát kelímek jogurtu/sklenici kefíru. Pokud ti po tom nic nebude, tak ti nevadí mléčná bílkovina a laktoza, pokud jsou poblíž bakterie, co ji umí naštípat. Po 12 hodinách po jogurtu si dát sklenici mléka či smetany - prostě něčeho nekyselého - pokud ti ani pak nic nebude - patříš k většině lidstva, které nemá s trávením mléka žádný problém a není tedy fyziologický důvod proč se mu vyhýbat.
To že ti něco je se pozná podle zvýšeného nadýmání, průjmu, křečím v břiše či zhoršením stavu pleti (náhle vyrašení beďaru přes noc. zhoršení ekzému a spol.)