TRIPLT: pres mesic i mimo chladno, pokud neprodsysne uzavreno
YASHAMARU: pokud se nebojis sojovky (mas treba coconut aminos nebo tam das alespon mensi zlo tamari), tak mam recept na blogu
http://mmetla.wordpress.com/2013/01/15/susene-hovezi-maso-jerky, ale jinak uplne staci jak rika TUILE, nejake susene bylinky ci zelenina, sul a pepr, poradne to namarinovat a pak uz jen susit... delal jsem to v troube, ale susicka je jednodussi reseni a hlavne si clovek sam muze urcit, jak moc stavnate si je necha..
ostatne ja je mam desne rad, kdyz chutnaji po mase nez po hromade dalsich primesi (testoval jsem vcera pioneer fitness jerky, bez tuku, chutnalo to jak kura stromu a podobne to i vypadalo, prevladala tomu chut chilli a velmi velka slanost, asi ze sojovky a ancovicek, ale meli tam hezky barevne susene bylinky a zeleninu, coz musim priste udelat taky - jinak nedoporucuji tento produkt, male, drahe, spousta nepaleo veci)
DEMONOFANARCHY: jj a taky hlavne pozor na vodu, uz zabila miliardy lidi, takze ji radsi vyloucime a nebudeme prijimat :facepalm: . Ale nastesti ani tady nikdo nedoporucuje smazit na virgin kokosovem oleji , takze urcite souzneni tam je :)