Kdyby někdo nevěděl co teď coby přílohy - tak celer. Kromě obligátního pyré, pečeného celeru či hranolek jednak remuládu:
Celer nakrájet fakt na jemné nudličky a nebo nahrubo nastrouhat, prosolit a okyselit citronovou šťávou. Nechat stát 3 hodiny, aby to pustilo vodu a změklo. Propláchnout. Dochutit majolkou a dobrou hořčicí. Nechat rozležet přes noc a případně přidat petrželku či jarní cibulku.
A a pro ty co se bojí syrového celeru - salát z vařeného celeru.
Uvařit celer do měkka v osolené vodě, rozmačkat na hrubo. Přidat natrouhanou mrkev, najemno nakrájenou cibuli, případně plátky řapíkatého celeru, okyselit citronem, přidat nějaký dobrý olej a případně oříšky a semínka - skvělé jsou opečené lískáčec a nebo dýňová semena. Osolit, opepřit, nechat rozležet přes noc v lednici.
Určitě by z toho šel udělat "bramborový salát" - totiž že by se ještě přidal hrášek, natvdro uvařená vajíčka a kyselá okurka a vynechaly by se ořechy.