ELGEMA: zajímavý, tak celý "raw" je založený, že se všechno jí čerstvý, nijak tzn. ani tepelně neupravený, maximálně nakrájený/podrcený. Tak mi přijde, že podle toho co píšeš, ta filosofie, jež se palea týká je teda hodně podobná raw. Až na to že v raw se nic nevaří a nejí se maso ani živočisný produkty a v paleu mlíko a obilí...
Mě to přijde všecho jako módní trendy.
Co je důležitý, že i díky nim se lidi víc zajímaj o to co jedí a jakou to má kvalitu.
Sezónnost a lokálnost o který píšeš mi přijde ze všeho nejpodstatnější. Eště taky uměřenost (maso jo, ale ne 10x denně v různých podobách, ale třeba jednou dvakrát týdně ze zdroje, v který mám důvěru a není to velkochov)
Btw: paštika je super přece, zvlášť takový ty od malovýrobců/domácí...
Uměřenost je důležitá napříč dietami.
a co se týče lokálnosti a sezónnosti, tak takové snahy vídám ve vícero restauracích...