MISHACZEQ: S mrazením dýní moc zkušeností nemám, ale takové dýňové pyré se uvádí jako "základní skupenství", které lze dlouhodobě skladovat zmrazením a posléze z něj vycházet při velmi variabilním zpracovávání. Nicméně určitě záleží na tom, jaký druh dýně to je. Dýňové pyré je chutné zejména z těch méně vodnatých (menší varianty velkoplodých - hokkaida, acorn, atp.), ty vodnatější odrůdy na to moc vhodné nejsou (např. muškátové dýně, nebo tradičně v ČR hodně pěstovaný goliáš - čemuž by i odpovídal rozměr toho tvého obra). Důležité také je, aby to pyré bylo připraveno pečením (rozkrojená dýně zbavená semínek na olejem vymazaný pekáč do trouby), nikoliv podušením (zvyšuje obsah vody).
Goliáše se, protože jsou vodnaté, často zpracovávají zavařením á la ananas (s ananasovou trestí). Nikdy jsem to neměla, ale existuje spousta lidí, pro které je to za trest a spousta lidí, kteří to mají rádi.