• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANYNATykve, dýně - pěstujeme, vaříme, jíme... Rady, porady a sdílení zkušeností.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TYET: pyré, smetana/jogurt, žlutky, cukr a koření. Byť pravda - ten recept na horkou, bílou, dýňovou čokoládu zní daleko víc podzimně.
    TYET
    TYET --- ---
    ZUZKAOU: když jde šťáva, kompot, chleba, polívka, koláče... zmrzlina půjde taky :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - zmrzlina, zmrzlina z nich určitě taky půjde!

    (jinak mám naložený vzorek s trochou bylinek na zkvašení, tak uvidím co to udělá)
    TYET
    TYET --- ---
    ZUZKAOU: to teda jo, celej večer jsem strávila, tím, že jsem to se svou bídnou angličtinou překládala, kopírovala a tiskla, určitě většinu z toho zkusím
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TYET: týjo - tenhle odkaz z tvé diskuze je super
    Closet Cooking: 25 Outstanding Pumpkin Recipes
    http://www.closetcooking.com/2012/10/25-outstanding-pumpkin-recipes.html
    TYET
    TYET --- ---
    ZUZKAOU:
    VODOMERKA: už jsem získala desítky receptů, fejsbůk má výhody :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TYET: hele přesně tuhle měli dneska na trhu. Takže jedlý to bude.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    TYET: tak ty jsi "Kucharka ze Svatojanu"? :) zajimavy recepty pripravujes. sem tam se inspiruju
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TYET
    TYET --- ---
    Tohle se nám urodilo, nevíte co to je za druh a jestli se hodí ještě k něčemu jinýmu než na halloween? :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    JANYNA: tam evidentne nemrzne. nechtel bych tam byt ve chvili, kdy vsechny ty dyne hnijou :D
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Předevčírem jsme dosavadní sklizeň přesunuli už na stálé stanoviště na almaru. Venku už začíná být pršavo...

    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Já si právě pochutnávám na vynikajícím dýňovém chlebíčku. :-)

    Tykve a dýně: Dýňový chlebíček
    http://tykveadyne.blogspot.cz/2012/10/dynovy-chlebicek.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KVJETINKA: přihodila jsem najemno nasekané asi tři filátka- vony se v tom rozpustí a jen zesílí chuť, nebude to cejtit po rybách. Je to něco jako rybí omáčka.
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    ZUZKAOU: Ozkoušeno a musím říct že bomba!
    Jen jsem to trochu modifikovala ve stylu co dům dá :) Takže místo šalvěje bylo oregáno a tymián, víno bylo červené a nakonec jsem vše tyčovým mixérem rozmixovala. Posypáno sýrem a už druhý den si bříško libuje :)

    ještě jsem se chtěla zeptat ohledně těch ančoviček, dáváš je na cibulku osmahnout, nebo bez? Neměla jsem k tomu odvahu, ale příště to vyzkouším..
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    O Dýňovém světě se píše i v seriózních novinách, to mě potěšilo. Akorát, že i s gramatickými hrubkami. :-))

    Na Vysočině se otevřel pro veřejnost Dýňový svět - FinančníNoviny.cz
    http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/zemedelstvi/zpravy/na-vysocine-se-otevrel-pro-verejnost-dynovy-svet/846109
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: No vida, to zní fakt dobře. Taky zkusím. :-)
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    ZUZKAOU: díky, zní to výborně :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KVJETINKA: včera.

    Orestovat na pánvi cibulku (případně ančovičky), fakultativně chilli papričku. Přidat na kousky nasekanou dýni, česnek a čerstvou šalvěj. Chvíli restovat, pak přilít tak deci vína a nechat odpařit. Přilít něco vývaru a vody z těstovin a udusit dýni do měkka - podle potřeby přilévat vývar či vodu s těstovin.

    Smíchat s těstovinama, posypat sýrem a případně ještě přidat pár lístků šalvěje opečených na másle či olivovém oleji.

    Moc dobré je to taky s mletým masem a nebo obsahem dobré, syrové klobásy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam