• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    FIONOR: Držim palce, jen tak dal a hodne sil:)

    TICHTICZKA22: Ty jo, to je dobre s tim chlapem a jsem rada, ze takovahle podpora existuje..
    KBN
    KBN --- ---
    FIONOR: co, v jakém množství a jak často jsi pil ??
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    10 dní úspěšně bez kapky alkoholu a je mi celkem fajn. Sice se musím hlídat, ael až mi tenhle měsíc očisty skončí, rozhodně už nebudu chlast brát jako samozřejmost (klidně odmítnu, když budu mít pocit, že není vhodný čas) a rozhodně už nebudu pít sám doma.
    Nějak jsem si uvědomil, že jsem byl na stezce, kdy u alkoholismu nefiguroval zda do toho spadnu, ale kdy.
    Naštěstí jsem si problém připustil dřív, než začal být opravdu znát.
    JANITA
    JANITA --- ---
    TICHTICZKA22: to s těma ránama souhlasim.. taky je miluju :) A ty podzimní, jsou snad nejhezčí.. Tak teda se drž, ať ti to vydrží. :)
    Pro mě osobně je pití o nějakym balancu... chlastat každej den nebo vyloženě nějak ultra pravidelně a to tak, že do "sundání" by mě už nebavilo.. Neříkám, že to neumim, ale ty doby, kdy se člověk potřeboval nějak vypnout a zapomenout, jsou už (snad) dávno pryč. A navíc, tělo už tu kocovinu prožívá jinak, než v 16ti... žejo.
    Nepít úplně.. to bych se zas připravila o fajn večery ve dvou při skleničce vína a upřímně i o pár dobrejch párty, kterejch už je sice taky čím dál tím míň, ale pořád jsou a jdu na ně ráda. Když mám chuť. Říct si ne, mám dost, jdu domů.. nebo nejdu vůbec.. nebo ne, nedám si, je imho to nejtěžší. Je fajn si občas udělat detox 2-3 týdny.. a pozorovat, jak je tělu najednou dobře.. jak dny jsou barevnější, člověk je akčnější a cítí se jako znovuzrozen. :)

    Ze všeho nejmíň sexy mi přijde nalitá holka, co se usíná na stole, nedejbože někde na hajzlu, poblitá, s rozepnutejma kalhotama. A nebo agresivní chlap, kterej ve svý alkoholový síle vztáhne ruku i na ženskou. Ty konce jsou fakt hnusný, mohla bych povídat..

    Mě vždycky asi ze všeho nejvíc zajímá příčina.. proč člověk vlastně začal.. a jestli to, kvůli čemu začal, tak cítí i teď a tudíž to má zapotřebí? A jestli chlast a kámoši jsou jedinej smysl života a jestli by si s těma kámošema rozuměl i bez vodky? Nebo jestli jsou i jiný hezký věci, díky kterejm stojí za to žít? :)
    KOMONAUT
    KOMONAUT --- ---
    Muehhe demon alkohol
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    RAINBOF: roste i u nas, je to normalni sprosty bodlak, dokud nezacne odkvetat vypada i celkem pekne a velmi rad se semeni vsude mozne. je ho u nas v pohode mozne pestovat, seminka sezenes normalne v zahradnictvi, ale potreboval bys ho pole abys z toho mel nejakou rozumnou urodu. Semena lze koupit cela, pomleta neb v tobolkach v lekarnach, je to vsak dost drahe. Koukni na http://www.bylinymikes.cz/, tam maji cely, drceny (toho ale neni dobre kupovat moc najednou, neb muze zluknout) na vahu a nejlepsi ceny...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    FANFAN: caj ve smyslu vyluh z plodu ostropestrce je zcela neucinny, sylmarilin (nebo jak se ten ucinnej alkaloid presne jmenuje) se rozpusti v tucich nebo v alkoholu, takze bud tinktura (v tomto klubu asi nevhodne), nebo ty plody pomlit a prasek pridavat do jidla ci jist samostatne... jeste pozor, pri akutnich jaternich prihodach to neberte, to je treba detoxikovat a nastartovat normalni cinnost jater, ostrpestrec je treba zacit brat az pozdeji kdyz uz chceme jen regenerovat
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    hmm.. tak jsem teď poprvé narazila na tohle auditko... vyloženě ke mě sedne...tak nějak od 15 - 16 let těžká milovnice alkoholového oparu... Víno a vodka - moje osobní zkáza. Zádnejch pár sklenek ale vždycky do sraček a velmi často..né-li pořád. Málem odchod ze střední školy ve třeťáku, debilní kamarádi..., který mi teda i v tý době přišli debilní, ale prostě mi to nevadilo... problitý večery a jede se dál, no známe to, nemá cenu rozebírat. Můj žaludek už to fakt odmítal. Agresivita, vyhrocenost, nervozita, třes, deprese, absolutní nesoudnost v určitejch situacích. Pomohl mi přítel, který byl mojí velkou láskou a nějak přirozeně jsem prostě přestala pít. Vůbec jsem nad tím ani nepřemýšlela, prostě jsem najednou hledala jiný aktivity... Dospělo to až k tomu, že teď je mi 26 a v postatě nepiju nějakej ten rok... a mám to absolutně ve svejch rukách... plně si uvědomuju, co se všechno dělo a že bych to nikdy zpátky nechtěla. Občas se napiju...třeba jednou za dva týdny, tři týdny a mám zase na dlouho vystaráno...ty debilní stavy druhej den už nějak nechci zažívat...jsem pak úplně vyřízená, nervózní, roztěkaná, neschopná čehokoliv v podstatě. Hodně to prostě působí na psychiku...mně osobně to rozjelo deprese v pravym slova smyslu. Ale jsem ráda, že to člověk dokázal, za nic na světě už bych nevyměnila to, že se ráno vzbudím a vidím vycházet slunce a je mi krásně, cítím se plná energie, jdu se projít a vidím, jak se všechno okolo mě probouzí, ty krásná rána. Nevyměnila bych to za žádnou akci na světě. Takže sebedestrukce je to stoprocentní.. a všem co se chtěj na tuhle sračku vysrat přeju hodně štěstí a vůle, ale stojí to za to, nebýt "piják" :-)
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    RAINBOF: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ostropest%C5%99ec_mari%C3%A1nsk%C3%BD a jinak google je v tomhle ohledu dostatečnej zdroj. Pije se čaj z těch bodláků, který se sklízej, myslím, když z fialové zhnědnou.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ANABEL_LEE: zde se zeptam, ostropestřec roste i u nás je také funkční ? a jak ho užívat ?
    ZIP79
    ZIP79 --- ---
    Při nechlastání je důležitý přes den hodně pít, vodu, čaj, cokoliv. Člověk potom nemá tu ohromnou chuť se prolejt pívem. Spása pro mně večer bylo nealkoholický pivo, ale toho se dá vypít tak max. 5. Výhoda je že kořalku jsem nemohl chlastat už dlouho.Je super najít si nějakou další činnost, chodit pěšky, běhat, lehce nebo hodně cvičit, cokoliv dělat. Je dobrý mít nějakou věc, která je podobně intenzivní jako chlastání, i kdyby to mělo bejt třeba sebrat se ve 3 ráno a jít se projít 15km prahou, skákat na party nebo se sebrat a vyrazit na pár dní někam do lesů, cokoliv. Prostě jít po jinejch zážitcích. Zkusit začít dělat něco o čem jsem v hospodě leta přemejšlel, nikdy neudělal a jenom kecal, dobrý je si to klidně vypsat, ale zase se z toho moc neztresovat, když se to moc nedaří, nějaký velký zázraky se bez alkoholu taky nedějou:) Tohle je hodně duležitý i kvuli tomu, že když potom jeden zase na čas ujede líp se mu vrací k něčemu co zjistil, že je docela fajn.
    Velká změna byla určitá neposednost, kdy bejt v jednom podniku zaseklej jako ostatní s alkoholem absolutně nešlo, pozitivum bylo, že jsem obrazil víc akcí za jeden večer:). Jedněm lidem se člověk vzdaluje, naopak si pokecá na baru s lidma co dřív mijel atd. Fajn je, že člověk získá nadhled nad celou alkoholovou zábavou a do budoucna je schopnej určit co to dělá a co ne trochu lépe i u sebe. Bez "velkýho" chlastnání je člověk každopádně svobodnější už jenom kvuli tomu, že může přijít domu ve dvě ráno a bejt druhej den v podstatě ok. Bez zbytkáče a kocoviny se získá hodně času navíc. Jo bacha, je docela dobrý neotravovat svoje okolí kecáním o tom jak jsem prozřel a jak jsou všichni co pijou špatný pač to taky neni úplně pravda.
    FORREST
    FORREST --- ---
    V jednom filmu jsem ted slysel zajimave motto na piti: Don't drink to feel better, drink to feel even better.

    Timhle jsem se mel minimalne ja ridit a problemu by bylo mozna min...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Láska v hrobě: Příběh lidské destrukce — Kultura — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/187251-laska-v-hrobe-pribeh-lidske-destrukce/
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    ANABEL_LEE: dobře, děkuju za radu, beru ho dvakrát denně, ráno a večer, tak to posunu na dobu těsně před ulehnutím.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NENUPHAR: jaterni testy se drzej na dobre urovni, i kdyz uz treba cast jater je poskozena, jatra dobre kompenzujou. pokud clovek leje tvrdej, urcite poskozeni tam je vzdycky, ale jaterni tkan se velmi dobre regeneruje. jinak jestli mohu poradit, ten ostropestrec brat na noc, jatra se nejlepe regeneruji mezi 2-3 rano.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Ono mj.nejde jen o to,co kdo užívá,ale dost podstatný je taky s kým.To kým se obklopujeme je zcela zásadní,a hlavně v dobách "dospívání".Dnes je to teprve 22 dní, bez alko mlhy.Jjsem pořád ani ne na startu,dobrej budu po 100 dnech,a o úspěchu se můžu bavit po roce!Ono alkohol mít tzv."pod kontrolou" by byl v mém případě kunst!Paradoxně mě to baví,má to neskutečnou zpětnou vazba a co je směrodatný je,že cítím,že to konečně dělám kvůli sobě.Jsem k sobě absolutně přímočarý,nic si nenalhávám a vcelku si zatim věřim!Bylo už pár dní,kdy baženíčko svádělo,škemralo vcelku intenzivně,ale bez úspěchu:)Dál chodím na stejná místa,co dřív,s tou změnou,že už se nevracim po ránu a marně se sanžim trefit do zámku,ale s navráty jsou ted víceméně rozumný,což je v důsledku toho,že do určitý chvíle se to dá,největší pohoda!Ale,když bouchne půlnoc a silná většina má už náběh na ebrietu,frekvenčně se začínáte vzdalovat,tak to člověka přestává bavit!Vzhedem k tomu,že nechci nikomu kazit večer a sám nechci "trpět",je nejlepší varianta se sebrat a jít,časem to snad bude snesitelnější!:)Není snadný nepít,když okolí pije a sakra v mym případě.Nidko mi už nevěří,že bych to dal,a to je pro mě neskutečná výzva...Chci žít a ne nečinně přežívat,ale jak říkává můj Táta:"Kecy jsou na hovno,ukázaná platí!!!":))
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    Poslední asi 3 týdny jsem relativně aktivně pil. Z těch 20 dnů jsem vynechal asi tak 3, možná 4. Přinejmenším láhev vína; spíše ale o něco více. V podstatě to bylo tak, že jsem se přes den srovnával, abych večer začal znova. Kupříkladu ve čtvrtek minulý týden jsem si dal asi 6 piv + 2-3 panáky whisky; v pátek jsem zcela vypustil tvrdý alkohol a dal si 11 piv; v sobotu jsem šel do hospody už s tím, že to bude na chvíli poslední alko-večer, což chci tak nějak dodržet. Večer jsem končil se "skóre" 7 piv + asi 5 panáků whisky resp. vodky, což mi málem způsobilo nemalé potíže, protože jsem vracel domů na kole. Kousek od Apolináře (tak trochu paradox) mne chytili policajti s tím, že jsem určitě pil, že to ví a že mi dají dýchnout, jestli nebudu "spolupracovat" (jeden z policajtů po mně pořád chtěl, abych došel k nejbližší lampě a ukázal mu, jestli dokážu jít rovně). Dodnes nevím, proč mne nechali jít.

    Bylo toho pití celkem dost; asi nejkontinuálnější pití v životě. Bude asi znít zvláštně, když řeknu, že mi to udělalo vlastně velice dobře; že jsem se tak nějak "propláchl" a v podstatě se tak nějak smířil sám se sebou. Byly např. noci, kdy jsem nemohl usnout resp. usnul v 1 ráno a vzbudil se třeba ve 3 a nemohl už usnout, protože jsem přemýšlel o věcech, které mne trápí - to byly právě ty noci, co jsem nepil. Ani jeden z večerů jsem jsem nepil sám; vždy s někým. Často jsem pak o těch nešťastných věcech mluvil u pití, díky čemž se mi dostalo jakéhosi feedbacku od ostatních a já měl pocit, že neoperuji s nějakými konstrukcemi, co jsem si vycucal z prstu, a že si pomalu začínám dělat ve věcech jasno. Z tohoto hlediska ty alko-seance posloužily jako vlastně velice dobrá a poměrně efektivní psychoterapie. Jinak řečeno, pití nebylo řešení, leč prostředek.

    Občas si ale, jak by to dopadlo, kdyby nebyla ta prohibice.
    SOYER
    SOYER --- ---
    ahoj, tenhle klub mi padnul do oka
    bude to pro me asi prvne co to takhle shrnu

    uz asi ctyri, pet let nehulim a nejspis po tomhle prelomu se mnou chlast zacal delat divy, jelikoz uz nebylo co by to ve me utlumilo. chlastal jsem kazdy vikend i pres tyden a to velmi mnoho tvrdyho. zacalo se mi stavat, ze jsem se probudil a nevedel jsem nic, kolikrat i s rozbitou hubou. nasledne jsem se od kamaradu dozvidal, co jsem vse vyvadel, a ze treba mam tu pusu rozbitou od nekoho z nich. nejakou dobu jsem si z toho delal srandu s nima a neresil jsem nejake omezeni. ale pak se to zacalo stavat casteji, zacal jsem mit povest nachcana a zacalo se mi pak rikat Hank - podle filmu Ja, me druhe ja a Irena (dnes uz se tahle prezdivka nevztahuje jen na me, ale na vsechny, kteri to maji podobne :)), extempore a potycky zacaly byt vetsi a horsi. prisel jsem na to, ze "nesmim pit moc tvrdyho moc rychle" a tim jsem se ridil, daval si drinciky, prokladal to vodou a podobne. vydrzelo to asi rok a postupne to zacinalo byt stejne, az do chvile nez jsem udelal vec, kvuli ktere jsem musel pritelkyni slibit, ze tvrdej prestanu pit uplne. to uz budou pomalu dva roky a nemam s tim nejmensi problem. je pravda, ze obcas s nekym je potreba neco zapit treba stopkou dobre whisky. nasel jsem si oblibu v dobrych vinech a vychutnavam si je. a samozrejme miluju pivo. a to je duvod proc chodim kazdy patek do hospody, v lete i pomalu kazdy den nekam na terasu. za ty dva roky jsem zacal mit docela splavek a nedela mi problem pres odpoledne nalamat deset kousku a pokracovat dal do vecera. v poslednich nekolika mesicich mam pak drobne vypadky pameti typu, ze si nepamatuju cestu domu a podobne, sem tam mensi vylev a jak bylo receno premoudrelost. diky tomu jsem si uvedomil, ze moje domenka "kdyz budu pit jenom pivo, tak budu v pohode" neni uplne pravda. Ale prestat ho pit? to si neumim predstavit.. popravde je patek vecer a ja nejspis na par zajdu. ale musim s rozumem a ovladat se. vim, ze za to nemuze to pivo, ale ja, protoze nepoznam, kdy mam dost a prekracuju onu hranici. snad se to naucim a nedopracuju se ani k jednomu z tech extremu - bud ze bych pil vic a vic a nebude se mnou dat vydrzet nebo, ze bych zacal abstinovat uplne a prisel bych o znacnou cast sveho zivota, kterou mam rad.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    MIC: s tim souhlasim. na druhou stranu jsem abstinenci taky neco ztratil. a mluvim o cca 3 poslednich letech na suchu. uz treba jenom to ze jsem cim dal vic sam, do spolecnosti chodim relativne malo a tak. spis vidim ty negativa tedka ackoli pozitiva samozrejme prevazujou. treba jako ze jsem na zivu, mam kde bydlet a relativne dobre zamestnani.
    MIC
    MIC --- ---
    WABICEK: pozitivni stranku alkoholizmu jsem si užíval tak to třicítky. Když to přestane být o víkendových úletech, ale je to o každodenním konzumerizmu, jde do tuhýho.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    doufam ze nebudu taky takhle mluvit za dalsi dva roky. rozhodne to ale neni jenom pozitivni.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    DELMONTE: nechceš to rozvést? Jako motivaci pro ostatní :)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam