• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    FRDK: nenut se do prazdneho sportovani....doporucuju jen co sleze snih poridit si kolobezku a misto mhd vsude jezdit...je to absolutni svoboda a udela ti to dobre :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ANDR3_I: ja na tebe taky, tak to dej ;)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SA_KRA_: Mě zas čeká v pátek šichta v Royalu (divadle kde šampaňský teče proudem), zatim se mi nepodařilo si tam nic nedat ani jednou (vždy alespoň skleničku na nervozitu) tak na tebe budu myslet!
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    tak na me myslete, v sobotu je Myslivecky ples u nas na Jizni Morave, takze vino produem. Od mych 16 jsem ho strizliva neabsolvovala, tak snad nebudu moc znechucena :)

    a dalsi sobotuto same, jen na Valassku kde se pije slivovica jak voda. Kdyz preziju tohle, tak snad asi vsechno ..
    FRDK
    FRDK --- ---
    XINDL: Ano, mám i psychické problémy (které chlast trochu umí krátkodobě léčit, ale dlouhodobě umocňuje), rozhodl jsem se začít řešit oba svízele zároveň a lékař mi vybral tianeptin s tím, že by měl kromě AD účinku snížit i touho napít se. Koukal jsem, poněvadž kromě medikace oklikou přes antabus jsem jaktěživ o léku na alkoholismus neslyšel. Jenže jak jsem tak gůglil, něco by na tom mohlo být. Jakřikám, i přes krizové podmínky se cítím nebývale dobře (co se týče chuti na flašku).
    V tom ostatním, co píšeš, ses celkem trefil. Jistě, náplň času, to je důležité. Bembajs jsem dříve hrával. Někteří kámoši stále chodí, stačí se k nim znovu přidat, akorát to pivo po hře si s nimi nedám ;) Na škole jsem dělal atletiku, tenkrát mě bavila a běhat bych asi potřeboval i ze zdravotních důvodů. Rád se saunuju a dřív jsem u toho i plavával, což jsem před pár lety přestal a znovu začnu. A hory, no jasně, akorát přes tu zimu mě to tak nebaví jako zbytek roku...
    No a s tou palicí si to tak nějak myslím, super to už úplně nebude (taky neomládnu :), ale trochu spravit nebo aspoň zastavit by se to, doufám, mělo, normálně cítím, jak hloupnu. Býval jsem náruživý čtenář, zhruba před pěti lety jsem přestal, už mě nebavilo číst třikrát dokola stejnou stránku. Velice dychtivě se chystám do četby urychleně znovu vrhnou, už jen proto, že se mi za ty léta doma nakupilo hezkých pár neprečtených knih. A na deskovky mě zval dřívější dobrý kamarád, který přestal pít před dvěma roky a se kterým se stejně chystám sejít kvulivá konzultace a pokecu o odvykačce u pita, takže to jeho pozvání s odstupem času asi příjmu a zkusím zavzpomínat na Dračí doupě :)
    KEB: Ohledně suché cesty si jistý jsem, přestože vědomí toho, že už nikdá nežahnu opravdové pivo je takové nějaké smutné.
    XINDL
    XINDL --- ---
    FRDK: O Tianeptinu taky slysim poprve, nicmene neni vyjimkou, ze clovek, co ma problem s alkoholem bere i antidpresiva. Neni to ale uplne z duvodu toho, ze to napomaha zvladat bazeni nebo neco, jakoze to spise lepsi psychicky stav a diky tomu je clovek pevnejsiv e sve abstinenci.
    Co se tyce sportovani, tak je to velice dobra vec, je ale imho docela dulezuity, abys delal neco, co te bude bavit a nebudes to delat jen proto, ze ti to nekdo rekl. Otazkou taky je, proc delat ten sport? Je to jen o tom dopaminu? Nebo je to i vypln volnyho casu? Vseobecne u lidi s problemem s alkoholem je v ramci abstinence dulezity najit vypln volnyho casu coz samozrejme nemusi byt jen sport, ale cokoliv, co te bavi. Turistiku jsi zminoval, super, chod pravidelne na vylety. Delal si drive nejakyho konicka a ted uz ho nedelas? Zkus se k nemu vratit? Nebo zkus neco novyho.
    A s tou hlavou to neni uplne nezvratny. Uz se samozrejme nedostanes uplne tam kdes byl pred chlastanim (precejenom si par tech mozkovych bunek utopil), ale v ramci strizlivosti a posilovani mozku (jak rikala moje ucitelka na stredni, mozek je taky sval, je nutny jej procvicovat, pokud chces, aby zustal ve forme) se muzes dostat na uroven se kterou budes spokojen. Osobne mam zkusenosti s hulenim, kdy sem po osmi letech huleni mel pamet deravou jak cednik a vseobecne zpomaleny mysleni, celkem me to sralo. Vnimam ale, ze abstinenci od ganji a tim, ze jsem zase zacal pouzivat mozek (nehledej za tim nic extra, normalni veci, jako cetba, dobry sou treba i deskovky, u kterych se musi trochu premyslet, sledovani dokumentu, vseobecne se vzdelavat, atd.) jsem na tom zase dobre. Sice ta pamet neni co byvala, ale dokazu s ni v pohode fungovat a neomezuje me v normalnim zivote.

    Kazdopadne drzim palce :)
    KEB
    KEB --- ---
    FRDK: Na tu rozřepanou bednu (zapomínání atd) můžeš zkusit zobat nějaký ty ginko biloby nebo podobný věci. To by mohlo pomoct, aspoň trochu. Nezvratný to bude jen do určité míry jako všechno. Sedm neděl je velmi slušný číslo, tak pokud si jseš jistý, že suchá cesta je správná (to je fór, pro většinu alkáčů je suchá cesta jediná možná), tak máš našlápnuto velice slušně! :)

    Tianeptin vůbec netuším co je. Slyším to poprvé.
    FRDK
    FRDK --- ---
    Čtu to tady už delší dobu, ale za své chlastání se stydím, tudíž jsem dosud nepřispíval. Dnes mám sdílnou a nestydím se.
    Znáte někdo tianeptin? Je to antidepresivum, které má údajně pomoci i s odvykáním od alkoholu. Omáčka: aktuálně prožívám rozchod po krátké, intenzivní a bolavé epizodě, Vánoce a Silvestra jsem strávil namísto s ženskou zavřený doma u zapnuté bedny s pohledem do stropu nebo z okna, smutek, prázdno, sebelítost, vztek - znáte to. V minulosti vždy podobné situace byly plodným podhoubím pro to, abych se rozchlastal ještě mnohem více, než obyčejně. Teď ne. Přes těžké chvilky nemusím řešit žádné silné bažení. Tianeptin beru měsíc. Přemýšlím, zda to skutečně funguje lék či je moje odhodlání tentokrát natolik silné. Uvidím, co bude dál, každopádně v otázce abstinence mi to momentálně dodává sebedůvěru.
    Dostal jsem radu, že mám začít sportovat (dopamin, nahrazení jedné závislosti druhou), ale moc se mi do toho nechce, kromě turistiky na nějaké velké sportování nejsem, přesto teď zvažuju, zda začít běhat či pořídit raketu na bembajs...
    Pozoruju na sobě již delší dobu pokles intelektu, býval jsem bystřejší, mám docela problém se na něco soustředit, k***vsky zapomínám. Samozřejmě to přičítám chlastu a zajímá mě, nakolik jsou tyto změny nevratné.
    Po třech letech zkoušení nepití tvrdého, nepití sám doma, neuhlídatelného omezování spotřeby a neúspěšných pokusů o suché měsíce jsem se rozhodl vyjít totálně suchou cestou. Nepiju sedmý týden.
    MTO
    MTO --- ---
    E. Holubová, O. kaiser a J. Lábus - Veselá léčebna
    https://www.youtube.com/watch?v=MyIoiW9Tm3E
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: blbnes? jsme tady jen a prave pro ty osobni cancy. a alkac si rad pocte. tedy ten, co si chce pocist, zatimco ostatni piji :-). co mame presne preskocit? :-)))
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    ANDR3_I: Hups trochu delší než jsem doufala :D koho nezajímaj osobní cancy ať to radši přeskočí
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Píšu na starym mobilu takže nemůžu odkazovat na konkrétní lidi, ale za mně mě RUMEKOVA reakce vůbec neuráží, naopak, je velmi trefná.. Myslím že to tu zaznělo už nejednou ze všech stran že po abstinenci každej rád zkouší "jestli už může" aby pokaždý zjistil že ne, nemůže ;)

    Nejde tak ani o ty lidi jako o mě samotnou (uzlíček komplexů) a o to prostředí, přeci jen, burleska je o požitcích a k tomu alkohol neodmyslitelně patří.. Nejsem tanečnice, ale ráda bych byla a i když nemám moc šanci škrábu se odspodu, bohužel když se nenapiju jsem odměřená, smutná, mám sociofobii a lidi moji společnost opravdu nevyhledávaj :) na těhle věcech se snažim makat, je to všechno o nastavení v hlavě, ale občas sklouznu k tomu svýmu starýmu samoléčitelství což byl vždycky chlast.. Se sklenkou jsem zábavná a částnečně závidim vám co přestali chlastat a nemaj problém se bavit dál v hospodě do dvou do rána, já ten problém mám. Nejradši nevycházim vůbec ven. Můj život se smrknul na práci, hodiny tance a akrobacie a úklid doma (krom alkoholismu jsem asi jedna z mála v ČR s chorobnym hromaděním v mym věku) a chození na terapii.. Barům a obchodům se snažim vyhejbat. Ale občas uklouznu (viz. Silvestr, ani jsem nepočítala že budu abstinovat) ale už se za to jako dřív nepranýřuju (většinou to mělo opačnej vliv a strašně jsem se pak rozkalila že je to už jedno) ale spíš zas zkoušim chvíli nepít. Neřešim co bude za tejden/měsíc atd., ale snažim se nepít zejtra a tak hezky den po dni krůček po krůčku. Přihlásila jsem se na kurzy komiksu s Toybox a hodlám se zaměstnávat víc a víc a ono se to jednou poddá!
    Takže bych přála všem ať to nevzdáváte, i když to občas vypadá beznadějně může být zítra všechno jinak. Pořád lepší začínat odznova než se na to vysrat úplně, no ne? ;)
    KEB
    KEB --- ---
    RUMEK: Já tvůj přístup chápu. V zásadě s ním i souhlasím, ale každý válčí jak umí. Samozřejmě, že chlastat, abych zapadla je naprostá Pičovina s velkým P, ale dokud si na to andrei nepřijde sama, tak je celkem zbytečné jí to připomínat. Respektive to stejně nebude mít efekt. V duchu hesla každý svého štěstí strojvedoucí.

    ANDR3_I: Už jsem to řekl výše. Já pít přestal, čímž mezi své kamarády hrubě nezapadám a stejně mě berou. O tomhle to totiž není. Good luck!
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    SA_KRA_: Nevim, jestli jsou ty kecy nutne nebo ne. Taky nevim, zdali se tam trosku nebije uziti strategie "abych zapadla mezi holky" u cloveka, co ma sebereflexe na rozdavani. Kazdopadne ji fandim, jako kazdemu beznadejnemu ozralovi tady. Jednou to dokazem, nespa?
    KEB: Beru stejnym metrem - jsem hnusny i na sebe, ponevadz to chlacholeni se "neboj, nevadi, ze ses zas ozral jak ta svine, ty na to prece mas, priste to uz urcite vydrzis" nikam nevede. Maximalne do toho "priste". True story, bro.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    SA_KRA_: O tom žádná, probůh!!!


    Zpětně bych se taky rád bez té poslední fáze obešel. Respektive ... dokud nepřišla, tak jsem si průser nepřipouštěl naplno, věděl jsem o něm, věděli to všichni kolem, ale tak nějak jsem byl selektivně slepej. (a to znám lidi, co chlastaj první ligu a zvládají +/- úspěšně popisované příznaky kombinovat s relativně normálním životem).

    Holt kolik pijáků, tolik podob alkoholismu. Do jedné škatule to začne padat až v pozdějších stádiích, kdy už nemoc a abúzus osobnost a psychiku zbrousí podle víceméně stejného mustru. A stejně pak při léčbě nastupuje individuální přístup.

    Taky jsem to (prozatím) uťáp ještě před nutností odborné pomoci. Myslím, že velmi těsně :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    RUMEK: mela by se na to radsi vysrat a chlastat,
    ze :) omg ....tyhle kcy tu snad nejsou nutny, ne? Zrovna Andr3ei, ktera trictvrte roku vubec nepila a sebereflexe ma vic nez dost.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    NAMATHUR: tak neco jinyho je byt alkac, neco jinyho je socialni experiment. Kazdej nemusi lezet ve vlastnich blitkach pod stolem, aby zjistil, ze ho chlast v zivote omezuje a je to sebedestruktivni.
    KEB
    KEB --- ---
    RUMEK: To vod tebe bylo pěkně hnusný abys věděl! Nedá mi to a vzpomenu si na, prý, nohavicův citát:

    Přestat kouřit je snadné. Zkoušel jsem to už stokrát.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    SA_KRA_:
    ANDR3_I:
    hezky, mile, ba i módně to sepsali pánové. Hlavně ten ve Forbesu, chutná to jak hajzlový mejdlíčko
    za sebe bych dodal jen:
    * přestal jsem se nenávidět a začal jsem si sám sebe vážit
    * přestal jsem se klepat jak drahej pes
    * přestal jsem se pochcávat
    * pominula i krvavá stolice
    * v hospodě vydržím klidně každej den až do dvou, je-li dobrá společnost, klidně alkoholická, protože mi nepadá hlava na stůl a nemám tendence běžet ze strachu z nudy do nejbližšího zaplivaného nonstopu
    * mám čas mít dvě až tři práce a makat do padnutí, abych splatil dluhy, který jsem kvůli chlastu nasekal
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    ANDR3_I: Po kolikate uz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam