FRDK: O Tianeptinu taky slysim poprve, nicmene neni vyjimkou, ze clovek, co ma problem s alkoholem bere i antidpresiva. Neni to ale uplne z duvodu toho, ze to napomaha zvladat bazeni nebo neco, jakoze to spise lepsi psychicky stav a diky tomu je clovek pevnejsiv e sve abstinenci.
Co se tyce sportovani, tak je to velice dobra vec, je ale imho docela dulezuity, abys delal neco, co te bude bavit a nebudes to delat jen proto, ze ti to nekdo rekl. Otazkou taky je, proc delat ten sport? Je to jen o tom dopaminu? Nebo je to i vypln volnyho casu? Vseobecne u lidi s problemem s alkoholem je v ramci abstinence dulezity najit vypln volnyho casu coz samozrejme nemusi byt jen sport, ale cokoliv, co te bavi. Turistiku jsi zminoval, super, chod pravidelne na vylety. Delal si drive nejakyho konicka a ted uz ho nedelas? Zkus se k nemu vratit? Nebo zkus neco novyho.
A s tou hlavou to neni uplne nezvratny. Uz se samozrejme nedostanes uplne tam kdes byl pred chlastanim (precejenom si par tech mozkovych bunek utopil), ale v ramci strizlivosti a posilovani mozku (jak rikala moje ucitelka na stredni, mozek je taky sval, je nutny jej procvicovat, pokud chces, aby zustal ve forme) se muzes dostat na uroven se kterou budes spokojen. Osobne mam zkusenosti s hulenim, kdy sem po osmi letech huleni mel pamet deravou jak cednik a vseobecne zpomaleny mysleni, celkem me to sralo. Vnimam ale, ze abstinenci od ganji a tim, ze jsem zase zacal pouzivat mozek (nehledej za tim nic extra, normalni veci, jako cetba, dobry sou treba i deskovky, u kterych se musi trochu premyslet, sledovani dokumentu, vseobecne se vzdelavat, atd.) jsem na tom zase dobre. Sice ta pamet neni co byvala, ale dokazu s ni v pohode fungovat a neomezuje me v normalnim zivote.
Kazdopadne drzim palce :)