• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    SLAMITCH: Tak zatim to jde dal, jak ma. Uz jsem na vic nez deviti mesicich.

    Ale mam cim dal tim vetsi cuky, koupit si flasku vina, nebo tvrdyho a "vychutnat" si sklenicku. Uz zase mam ty napady o "uslechtilych" alkoholech jako vino, whisky, atp. A ze jeden drink by byl OK, a tak. Ovsem jak by to dopadlo, je asi jasny. Oziracky doma, vlastne nonstop, jako naposled. Obcas jsem po vikendu nemel ani silu prestat, takze sick day a pak dalsi a dalsi... Lhal jsem v praci i rodicum, ze jsem nemocnej - lhal jsem doktorce, ze mam zaludecni trable, takze nemocenska a ja mohl pit doma.. (pivo, vino, flasky tvrdyho). V praci po takovy pekny akci pak tras rukou, uhybacny pohled, opuchlej oblicej diky zadrzovany vode. Navic uz ani ten chlast nefungoval jako tak vesely umrtvovadlo jako driv.

    Stejne furt mam ty myslenky, ze bych mohl zacit pit "rozume" - socialne - jako vetsina. Jo, je to nepravdepodobny, vim, ale nepit vubec je cim dal tezsi, cim dyl jsem v pohode.

    Nepomaha, ze ve filmech, v klipech atp. vsichni pijou - stane se neco veselyho, jde se k domacimu baru a dame si sklenku / je neco dobryho, oslavime to sklenkou, a to me proste nalamuje a nalamuje.

    Pardon, musel jsem to vypsat :)
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    SALAMAN: nezávidím ti práci co děláš. Znám pár lidí, co prošli různým léčením a bohužel u lidí co dělají za barem to bylo málo úspěšné. Držím palce a přeji hodně silnou vůli. Ti co to zvládli se už alkoholu vůbec nesmí dotknout.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MERISCZ: To samé, + úzkost, deprese. Navíc mám nesnesitelné bolesti hlavy při orgasmu, pravděpodobně vysoký krevní tlak.
    WOTAR: Bojim se deliria, no... občas koutkem oka vidim divný malý věci, ale snad je to jen z únavy.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    SALAMAN: jak se projevujou? Já denně cca pět až šest velkých a průměrně dva panáky. Druhý den třes, návaly, pocení.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SALAMAN: Jo myslel jsem závislostní oddělení:-) Jestli máš absťáky, tak bych šel určitě na detox, může to být život ohrožující. Tam ti daj případně léky na tlumení tohohle, ale rozhodně bych zkusil telefonické objednání
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WOTAR: Jo a na Ondřejov jsem chodil... mám bipolárku a psychiatrička mě poslala na oddělení léčby závislostí - léky mi předepíše, až budu abstinovat. Psycholožka v tom Ondřejově mi diagnostikovala fyz. návyk.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WOTAR: Piju denně, tak 15 malých jedenáctek a 5 panáků tvrdého. Dělám za barem a každé dopoledne mám abstinenční příznaky. Peníze na nájem by tu chvíli řešila naštěstí přítelkyně...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SALAMAN: Tim tě nechci rozhodně od léčby zrazovat, klidně to zkus, znám i lidi, co to dokončili:) Jenom z mýho pohledu mi režimová léčba moc nedala, osobně mě mi spíš pomáhala psychoterapie, který v té ústavní léčbě zase tolik nebylo. Záleží jak moc špatně na tom jsi, piješ denně ? Kolik ? Máš kde bydlet ? Práci ? Atd. Ustávní léčba je dobrá, že ti pomůže se postavit na nohy jak fyzicky, tak sociálně/finančně a nakonec psychicky, ale zase příčinu problému někdy nevyřeší, když člověk nechce. Aspoň u nás pro to nebyl tolik prostor. Co se terapie týče, tak mi přišel nejlepší Ondřejov, ale to je zase stacionář, takže to už chce nějakou vůli, jelikož máš volný víkendy a jezdíš domů.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WOTAR: Aha, děkuju za info.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SALAMAN: Zkus zavolat určitě no, je to jistější. Já osobně byl v Kosmonosích na detoxu a v Kroměříži pak na léčbě, do Apolináře bych asi nešel, pač je prý hodně režimově náročnej a hodně lidí to nedokončí, ale nejspíš stále lepší než Bohnice
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WOTAR: Jj, s tím počítám. Potřebuju co nejdřív hospitalizaci.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SALAMAN: Určitě je to lepší, můžou tě poslat jinam, každopádně jestli aktivně piješ, asi tě nejdřív budou chtít poslat na detox
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OTAVA: no asi se s tim neco da delat, ale asi by musel chtit neco delat a hlavne zacit, zejo. to mas jak s fetakama.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Mame znamy v kanade - pred cca rokem nebo dvema jsme tam byli na navsteve, vybornej par, oba mladi a vtipni, pak prislo dite a zda se ze jsou moc spokojeny a stastny. Jediny co, tak chlapik si sem tam dal cigaro.

    Buch po dvou letech se zda ze doma leje kazdej vecer, ma pak problemy s rovnovahou, zranil se nekolikrat a schovava si alkohol.

    Da se s tim jeste neco delat?
    Zatim leje jenom vecer, ale to je dost slaba utecha.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Ahoj, musím se k Apolinářovi předem telefonicky objednat?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Buřty, pivo a nenávist - Petr Hapka
    https://www.youtube.com/watch?v=jMsAjv3if5A
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    DHA: Jinak na tu motivační skupinu klidně někdy zajdu, dobrý je, že se tam dá chodit, ikdyž člověk zrovna pije (samozřejmě tam musí být člověk střízliv). Osobně jsem tam nikdy nebyl, šel jsem rovnou do stacionáře a předtim akorát chodil na individuály. Znám teda tu terapeutku co to dělá, normálně má hlavně artetarapii:)
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    DHA: Já jsem Ondřejov nedávno ukončil, měnili se tam terapeuti a od září se mění forma - bude to místo průchozího modu mít turnusy (všichni začínaj a končej ve stejný den), proto odešli i původní terapeuti. Nicméně měl jsem možnost zažít původní i nové terapeuti a i ti noví jsou výborný a i přístup oproti PL (byl jsem v Kroměříži na 15) mi přijde lepší aspoň pro mě(víc zaměřenej na psychoterapii a řešení příčinny pití), pokud už na tom nejsi hodně špatně.
    Tim bych se chtěl i pochlubit, po ústavní léčbě v Kroměříži jsem si potřeboval, jako mnozí další, ověřit, že jsem teda fakt alkoholik, takže jsem do toho začal zase pomalu padat. Tak jsem šel na ten Ondřejov a těch šest týdnů mi teda pomohlo mnohem víc, než PL i doléčovák (ikdyž zase i to byl asi nezbytnej prequel), aspoň pro mě bylo mnohem důležitější vyřešit si ty důvody (jsem docela introvertní a ve společnosti mám problém, tudíž chlast jsem hodně bral jako takový anxiolitykum, aspoň ze začátku, pak to taky byl dobrej způsob sebedestrukce). Díky tomu, že už abstinuju několik měsíců jsem dokázal zvládnout pohovory (bez neurolu apod.), na který bych si dřív vůbec netrouf a najít si dobrou práci.
    Když to objektivně srovnám, bez chlastu se mi ve všech životních oblastech daří líp, většinou pokud má člověk tendenci mít s alkoholem a dalšíma věcma problémy, záplatuje tim nějaký prázdno/bolest apod. v sobě a utíká tim od jeho řešení, takže po vylízání se z toho nejhoršího je podle mě důležitý se zaměřit hlavně na to. Za sebe můžu říct, že to neni jednoduchý, ale stojí za to touhle cestou jít, pač to znamená jak tu někdo psal žít a ne jenom přežívat.
    Howgh domluvil jsem, sorry za zmatenost, jenom jsem se chtěl taky podělit o příběh, ale je toho moc tak je to páty přes devátý.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Praktická doporučení pro bezpečnější konzumaci alkoholu
    Většina lidí chce a umí konzumovat alkohol střídmě. Střídmost lze vymezit například jako konzumaci alkoholu v míře, která nepředstavuje ohrožení pro vaše zdraví. Takovou konzumaci lze označit za pití s mírou. Výzkumy ukazují, že dospělí, zdraví muži by neměli během jednoho týdne vypít ne více než 18 standardních sklenic alkoholu a dospělé, zdravé ženy ne více než 9 standardních sklenic. Pro bezpečnější konzumaci alkoholu zároveň platí, že byste neměli pít více než pět dní v týdnu, což v praxi přibližně znamená, že muži by neměli vypít ne více než 3 standardní sklenice během jednoho dne a ženy ne více než 2 standardní sklenice. Alespoň po dva dny v týdnu byste neměli pít alkohol vůbec. Pro bezpečnější pití se doporučuje, nepít více než jednu standardní sklenici za jednu hodinu. Pojmem “standardní sklenice“ se zde rozumí půl litr 12° piva, 2 „deci“ vína nebo 0,05l destilátu (velký panák) – tyto nápoje obsahují přibližně stejné množství čistého alkoholu. Není tedy rozhodující jaký druh alkoholu konzumujete. Není možné přesně stanovit horní limit množství alkoholu pro bezpečnou konzumaci, proto jsou uvedené hodnoty orientační a doporučené.Nezapomeňte, že jsou situace, kdy i jeden nebo dva alkoholické nápoje může být příliš. Během těhotenství a kojení by jste neměli konzumovat žádný alkohol. A to platí také v případech, kdy řídíte motorové vozidlo. Rovněž již malá dávka alkoholu může negativně ovlivnit průběh některých onemocnění (např. poškození jater nebo závažné duševní nemoci) a kombinace alkoholu s uklidňujícími léky (sedativy) může být život ohrožující. Pokud se vám opakovaně nedaří snížit vaší konzumaci na pití s mírou nebo se u vás objevují projevy závislosti na alkoholu, je pro vás úplná abstinence bezpečnou alternativou do budoucna.Jste to vy, kdo může ovlivnit, kolik budete pít. Věříme tomu, že se budete schopni řídit uvedenými radami a omezit pití alkoholu tak, aby riziko s ním spojené bylo nízké. Pokud by to bylo obtížné a nebyli byste sami schopni pití omezit, doporučujeme vám, obrátit se na odborné zařízení. Pamatujte na to, že osobní kontakt s odborníkem, který vám může pomoci je nenahraditelný .
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    (NE)mám problém s alkoholem | Diagnóza F
    http://www.rozhlas.cz/radiowave/diagnozaf/_zprava/846710
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam