• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    POHODAVOLE: tak určitě tenhle motiv je positivní, jen říkám (už možná hloupě po několikáté) to o té hraně. Člověk to může vydržet týden, a pak třeba propadne dojmu, že je to vlastně vyřešený, nebo mu to po týdnu přijde jako velice snadné. Stejně tak jako lidi, který si myslej že to vyřešej za dovolenou. Jasně jednou s rodinou na chatu, kde mají jiné podněty (a třeba tam ani reálně nikdy nechlastali), týden to vydžej a pak přijedou zpátky, jdou do práce a už kolem jedný odpoledne začínaj přemýšlet, co že by to měli dělat po 17 až bude padla.

    Hele každej to má jinak, tohle co tu nahazuju sou většinou osobní zkušenosti, nebo vypozorované situace. Osobně sem to začal byť jen řešit, byť si to jen připouštět dávno předtím než sem to šel skutečně "řešit", jestli rozumíš. Jinak známejch který přestávaj chlastat, nebo se natuti rozhodnuli sem viděl fakt mraky a neznám z nich nikoho kdo by to "dal."
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POHODAVOLE: ale tak to pozitivní určitě je, to je bez debat

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: protoze u nej to fungovalo bezne jinak, tak me potesilo, ze prisel sam, vybalil problem a zacal se sebou neco delat.
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    POHODAVOLE: jako já ten entusiasmus chápu, ale to je právě to nebezpečné. hrana, která se obrušuje velmi významnými tahy hned od začátku. Chápu, že tenhle pohled není pro všechny, ale: "proč bych měl mít radost z něčeho, co je vlastně uplně normální a přirozené?"
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    To jste mi teda neudelali moc radost. Kazdopadne se jeste vratim, az budou nejake novinky :)
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    Mně teda přijde (nehledě na to, že ta úměra je celá blbostí, protože sme individualní případy), že míra "tři donešený cidery za večer." napovídá, proč pak doktor, společnost, přátelé a rodina nevnímá alkoholismus jako problém. protože vypít tři cidery za večer, to je přece nic. Jinak pravda je, že samotná látka není zlem, ale situace do kterých s ní kráčíme, takže asi ano někomu může pomoct, zbavit se toho chování třeba změnou prostředí.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POHODAVOLE:
    POHODAVOLE: ok můj názor (čistě subjektivně): jakmile odejde od tebe dokoupí si něco na pak na doma (3 cidery jsou pro člověka co k tomu "má vztah" prostě "startovač"). Pokud to zatím nedělá, což možný samo je, tak je to jen a pouze otázka času...imho

    Ve válečný zóně se můžeš pohybovat, nebo nepohybovat, ale nejde se tam pohybovat bezpečně
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    POHODAVOLE: adiktologie nasazuje jako reseni alkoholismu 100% bezpodminecnou abstinenci nikoli z nejakeho moralistniho kyce, ale protoze je to, jakkoli se to nemusi na prvni pohled cloveku co s alkoholem problem nikdy nepoznal zdat, spolehlivejsi a udrzitelnejsi a v konecnem dusledku snazsi reseni nez:
    - to nejak omezit
    - pit jen venku a ne doma
    - pit jen doma a nechodit do hospody
    - nepit tvrdej
    - ...
    a podobne napady, ktere clovek, kdyz si prizna problem a ochotu s nim neco delat, automaticky generuje.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TEKKIT: jinak prave driv byval uz nacatej, kdyz jsem ho nabiral autem, tak v tom vidim taky rozdil, ale samo nepoznam, jestli neleje doma :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TEKKIT: v klidu, to by me vubec nenapadlo. Diskutujeme, tak jsem rad za poznatky a treba si opravdu reknu, ze jsem byl naivni :)

    Vzdycky jezdi domu prave.
    IF_
    IF_ --- ---
    TEKKIT: Já úplně vidím alkoše, který si dá tři cidery a pak jde pokojně domů spát:)

    (Též to nemyslím zle, většina lidí to zkouší na první dobrou takhle "omezovat")
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POHODAVOLE: neber to prosím jako nějaký chytráctví, já mu přeju aby mu to vyšlo...ale nevěřím tomu, na to jsem toho viděl už příliš mnoho...

    Btw on u tebe pak i spí nebo jde pak domů? (podle sebe soudím jeho:))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TEKKIT: aha tak s tim samo nemam zkusenosti, ale od te doby byl u me uz nekolikrat a nikdy se neopil, tak uvidime :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POHODAVOLE: no hele to imho není super zpráva, což se pravděpodobně velmi rychle ukáže...

    (ale beru to podle sebe a okolí, nemůžu samo vyloučit že kámoš je jinej machr. Každopádně "nepiju tvrdej" by mělo být v učebnicích adiktologie jako nejklasičtější fráze, člověk se až pousměje kolikrát jsem tohle slyšel:))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: tak mam super zpravu. Kamos si to uvedomil sam, takze se mi sveril a prestal uplne s tvrdym a zbytek omezil, takze si v me pritomnosti dal treba tri cidery, ktery si prinesl a vic nechtel.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DUSIN: takže doktor co tam byl vlastně "dočasně na záskoku" ti řekl, že by s léčbou ještě počkal a že "v tebe věří"...Tohle už kroutím hlavou i já (ne nad tebou, ale spíš nad tím co se to tady vlastně děje)
    XINDL
    XINDL --- ---
    DUSIN: no, dělej jak myslíš, osobně si ale myslím, že čekat do konce srpna, až tě teda případně předá někomu jinýmu se ti může taky krutě vymstít
    XINDL
    XINDL --- ---
    DUSIN: tyjo, nezlob se na mě, ale co je to za doktora????? Na jednu stranu ti říká, že si v takovým stavu, že nemá jinou možnost, než ti napsat rivotril (a přitom jasně ví o tvoji závislosti na alkoholu a předepíše ti návykovej medikament - už to je těžce neprofeisonální) a na druhou stranu ti řekne, že to ještě nevidí na ústavní léčbu. To by mě tedy moc zajímalo, jakej případ je podle něj na ústavní léčbu
    COPS192
    COPS192 --- ---
    DUSIN: na uzkosti mam predepsany buspiron, a kvuli BP depakine doplneny zalastou... urcite bych se poradil o moznosti predepsani "nenavykove" medikace...
    COPS192
    COPS192 --- ---
    DUSIN: ...s diagnozou F102 ti snad prece nemuze nikdo normalni riváč napsat...
    v PNB na 26 jsme meli kluka, co pravidelne utikal a pak se zase za 2-3 dny vratil dobrovolne, protoze proste tezka zavislost na modry vode jmenem Rivotril... slina z koutku ust v rohu kurarny a byl spokojenej...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam