Chci se zeptat - je to normální, aby byl 10letý kluk fixovaný na maminku? Náš Adam mi denně říká, že mě má rád, objímá mě, líbá..... na to si nestěžuju, to mi dělá dobře :-), jenomže..... on je tím pádem citově nesamostatný.
Například jsem měla takovou vizi, že ho zapíšu do kroužku v DDM ve vedlejší městské části, budu ho tam nějakou dobu doprovázet a později bude dojíždět sám a naučí se tak jezdit sám v MHD. Je to od nás asi 6 zastávek.
Když jsem ho tam zapisovala, kroužek byl už plný, takže jsem ho zapsala jako náhradníka. No a nedávno, po 2 měsících, se uvolnilo místo. Tak jsem se ho ptala, jestli má o to místo zájem. Říkal, ať to zkusíme, těšil se.
Nakonec to dopadlo tak, že tam byl jen jednou, zjistil, že tam jsou samé starší děti (kroužek je pro děti 10-14 let), že jsou na něj moc rychlé, že nestíhá, tak se jim tam rozbrečel a já jsem si ho hned přijela vyzvednout a když jsem mluvila s nimi i s ním, usoudila jsem, že bude nejlepší, když ten kroužek vzdáme.
Chtěla bych teda vědět, jestli je v tomhle věku normální, být takhle nesamostatný a kvůli všemu hned brečet? A pokud to není normální, jak ho můžu nějak citově otužovat? Asi by mi to tolik nevrtalo hlavou, kdyby o něm před 1-2 lety neprohlásila jeho učitelka, že je emočně zaostalý.