GALE: prdopeč je zlá chémie a po droždí ti narostou kvasinky, prolezou tě skrz na zkrz a umřeš!
Třeba tady paní praví, že vystudovala chemii ale jediný argument proč je prášek do pečiva zlej nenapsala
Vaříme zdravě » Čím nahradit prášek do pečiva a droždí?
http://www.varimezdrave.cz/cim-nahradit-prasek-do-peciva-a-drozdi/
Popřípadě tenhle super článek
Kypřicí prášek - škrob a dvě éčka - Vitalia.cz
http://www.vitalia.cz/clanky/kyprici-prasek/
kypřící prášek je zlo, protože by mohl obsahovat lepek (ehm - když to přidám do normálního pečiva s pšeničnou moukou...) a je tam soda a difosforečnan vápenatý - to je zlá šémije a jiné difosforečnany prej vyplavují vápník z těla. Jak to dělá ten vápenatej, kterej jaksi nutně zvyšuje obsah vápníku v daném pečivu už je jaksi záhadou. A je to zlej fosfát, kterej se nesmí dávat do praní. Takže nesypte prdopeč do pračky...
A kvásek je zdravej, protože neobsahuje zlé doroždí! No obsahuje naprosto stejnou kvasinku. Jen teda tam má ještě kyselinu mléčnou, která pomáhá regulovat glykemickou zátěž a díky dlouhé fermentaci jsou škroby předštěpené. Ale to nemá nic společného s tím, co dělá a nebo nedělá saccharomycesa (kvasinka v droždí i v kvásku odpovědná za nabývání objemu). Nadýmají čerstvě pečené a nebo ještě teplé škroby, které po upečení jsou jiné formě, než když vychladnout.
SQUZZA: tak tam dávej sodu a namísto vody něco kyselého a míchej suché a mokré suroviny těsně před pečením. Podopřit to můžeš taky bílkama.