• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Podstatou té Vaňkovy čočky je to, že se vaří s celkem velkým množství cibule, s česnekem, kořením a slaninou a pak ještě s jíškou. Takže ta čočka nasákne oním vývarem.

    Jako já bych ji dělala z malozrnné, ale dělala jsem to i pro příbuzenstvo a táta je chuťově velmi konzervativní, takže to byla nějaké obyčejné hnědá.

    Vydržela jsem jít podle receptu a ocet jsem tam dávala až na závěr (normálně bych ho lila do té cibule v základu, přišel tam sladovej z lidlu a na to že je to čočka na kyselo to je výborné.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VERONIKA22: občas to člověk prostě posere a neví proč:) Ale podle toho co si psala, to skoro vypadá, jako bys uvařila tu čočku samotnou s česnekem a olej, ocet a cukr přidala skoro až na talíři...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VERONIKA22: no já ti nevím - dělala jsem tu samou a dopadla skvěle.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VERONIKA22: Já ocet dávám těsně před tim než se to uvaří - je potřeba to nechat pořádně projít varem a dává se ho tam dost málo. Naopak solim to rovnou od začátku, bob list místo česneku dávám taky. Cukr neni třeba a vždycky to bylo chuťově perfektní. Ještě záleží na čočce - jako u všech těhle základních surovin, nevyplácí se koupit tu nejlevnější.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Tak jsem dnes chtěla poslechnout DVD zapomenuté poklady české kuchyně od V. Friče a čočka dopadla naprosto nepoživatelně.
    vařila jsem ji jen ve vodě a na závěr přidala ocet, sůl a cukr. čočka byla totálně hnusně mdlá a jakoby kolem byl ten ocet. ta kyselost byla nevyvařená a totálně nepoživatelná.
    a jím zmiňovaný česnek taky na chuti nijak nepřidal a byl to fakt hnus oběd.
    takže raději pro příště se budu držet mého postupu. leju ocet hned na začátku než se to začne vařit a místo česneku dávám 2 bob listy.

    to byl teda sváteční blaf :o/ a snědli jsme jen uzené a dojedli se rohlíkem :oD
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    VOY: bohuzel se to u apetitu stava nezridka :I
    VOY
    VOY --- ---
    NATHAELEN: No to sem nedal, protoze tam nikde nejsou napsany ;-). Jen v tom uvodu. Tak ted teda nevim, to je zas jednou recept z Apetitu teda. Vetsinou kdyz hledam recept tak v googlu za ten nazev pridam Apetit, pokud hledam nejakou klasiku, ktera je ozkousena a nebude se na tom dat neco zkazit. Ale asi si budu muset odvyknout, protoze tady IMHO udelali chybu soudruzi.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    VOY: mouka už je v těch houskách - a dal jsi tam ty brambory? Tohle by držet mělo v pohodě
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    87HIGHFLYER: Tohle se mi stalo s domácím kuřetem. Čekala jsem obvyklé rozpadavé bláto a ono to bylo tuhý jak starý hovězí. Takže dám na rady a příště ho budu péct alá kachna, pomalu a mnohem déle.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nebo jsem tuhle viděl, že nejlepší šťouchaný brambory, jsou z pečenejch brambor. Tak jsem je vrazil do trouby...Jen jsem si jaksi neuvědomil, že je lepší to dělat z větších brambor, který jsem neměl. Trošku jsem na to zapomněl, a když jsem je vyndal, sice byly krásně měkký, ale taky dost zcvrklý a z každý, teď už pidi brambůrky, jsem vytáh cca čajovou lžičku hmoty. Ano, byly to asi ty nejlepší šťouchaný brambory co jsem zatim udělal, bohužel z cca 1,5 kg syrovejch brambor jsem vyprodukoval asi 5 lžic týhle pochoutky:) Pro tři lidi, nic moc...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Tuhle jsem pek kachnu - dostal jsem jí od přítelkyně babičky. Všude tady na nyxu se peče 13 hodin, takže jsem jí samozřejmě musel péct taky tak:) Nadešel okamžik, pták vypadal krásně, úplně se sbíhaly sliny. A bylo to tuhý jak podešev...vůbec jsem to nechápal, všechno jsem udělal dobře...Řek jsem si asi chyba v matrixu nebo nevim. A pak jsme přijeli ke zmíněný babičce na chatu...Na pozemku velkym jak kráva je potok, rybníček a výběh pro kachny, že by to stačilo i stádu bizonů. Z maratonskýho běžce se asi měkký maso uvařit nedá:)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    YOCCI: Když se jáhly předem nespaří, pak, pravda, chutnají a smrdí jak můj muž po tréningu. Ale když se několikrát spaří a pak vaří v mléce na kaši a pak ještě zapečou se sušenýma švestkama a mandlema nebo ořechama, nemám námitky :)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    chmchmmmm tak jsem vcera diky svemu linemu zadku krasne vysusila rybku v troube ;]]]] dobre mi tak
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    BONEMINA: tak zkus někdy jáhlovou kaši vařenou v mléce..to má teprve grády :D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Ovesné mléko. Nejenom že to jako sperma vypadalo, ono to tak i chutnalo.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    MACHALIK: neboj, vodu slívám do polívky i bramborama :D..a můj chlap miluje oukrop, i bez krup, takže vodu do dřezu leju minimálně :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    YOCCI: Já si takhle kyselici zvyknul dělat, konkrétně jednu, pivní, a nepřijde mi, že by to nějak vadilo. Prostě jinak udělaný brambory. Jinak když vařím brambory mimo, tak je mi hrozně líto pak té vody, protože bejvá hrozně dobrá, a tak z ní buď pak dělám polívku nebo ji přepoužívám jako zeleninovej vývar do omáček a polívek nebo ji po nocích chodím pít. Cezení brambor do dřezu je jedna z největších hovadin, všichni si to zapamatujte :)
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    OLIII: Kdysik jsem blbě uvařila kyselici....prdla jsem brambory do zelí, dala vařit a přesně jak říkáš-uvnitř měkké a venku tvrdé..hnus jako..vybrala jsem je a uvařila bokem nové...na konci to nebylo ani poznat :)

    A tu zkušenost s jíškou mám taky, ale s křenovou omáčkou..přesně jak píšeš, úplně přes kopírák :D Můj chlap si ze mě utahuje do teď, že ať konečně uvařím máčku, že boty jíst nebude :D Už se dle receptu (co se jíšky týče) neřídím, dělám ji prostě dle sebe.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    OLIII: Já si myslím, že nejlepší květákovka je jen z květáku, cibule a vývaru, žádný jíšky, případně taková ta úplně supervyšolichaná jen z vody, co tady kdysi kdosi dával. V jiným klubu teda.

    Paul Bertolli's Cauliflower Soup recipe from Food52
    http://www.food52.com/recipes/15247_paul_bertollis_cauliflower_soup

    Nedělal jsem ji, já dělám z vývaru a lehce jinej postup, ale tohle vypadá už z popisu tak vysoce, že je jasný, že bude skvělá.

    Brambory v kyselé vodě se normálně uvaří vevnitř, jen kůrka jim zůstane lehce křupající. Vevnitř jsou však normálně udělaný.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    OLIII: hah mam mirne podobny zazitek s kvetakovou polivkou, asi muj nejvetsi fail posledni doby. udelala sem si skvelou kvetakovou polivku, kerou jsem nakonec chtela ochutit kminem, abych pak zjistila, ze kmin neni kmin ale pepr. seda hmota to nebyla, ale jist se to nedalo, takze sla po chvilce vahani a ochutnavani cela ;] ani sem nepockala do druhyho dne :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam