GALE: do měkka ... Neloupanou začni průběžně ochutnávat po 10 minutách, loupanou tak po 3-4.
Jinak vzhledem k bohaté úrodě rajčat jsem se rozhodla ochutnat jižanskou ikonu - smažená zelená rajčata.
Není to moc dobrý (kysaný zelený jsou naopak naprostá chuťová bomba) - bez dipu by to vůbec moc nešlo. A navíc teda teď nevím jestli jsem se nepřiotrávila solaninem (bude to spíš neurotická reakce - nespecifické šoufl a začalo to moc rychle a navíc jsem jich snědla málo).
Jinak solanin se rozkládá buď tou fermentací a nebo v teplotách nad 175 - takže je potřeba fakt smažit ve vysoké vrstvě oleje a co nejdýl a teda u dospělých se ho skrz GIT vstřebává fakt minimum.
ha - tak aktualizace stavu - vychladlá smažená zelená rajčata jsou docela dobrá. Takže jen nejíst teplá. No ale teda trocha takové té nahořklé chuti jako u špatných brambor tam je pořád cejtit.
Best Fried Green Tomatoes Recipe - Allrecipes.com
http://allrecipes.com/recipe/best-fried-green-tomatoes/