• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Sem si takhle při sobotě řek, že si udělám vejce benedikt, s holandskou omáčkou. Dělal jsem jí prvně, takže jsem měl radost, když mi krásně zhoustla...sice trochu kyselejší ale nevadí. Přístě si akorát uvědomit, že s omáčkou končit - ne jí nechat čtvrt hodiny chladnout aby se z ní stala hustá kaše...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    mimochodem...pokud děláte musaku, je třeba nebejt debil a uvědomit si, že finální zapečení má zajistit především prostoupení všech chutí. Což se děje poměrně těžko, když tam necháte 10cm široký a 1 cm tlustý kola lilku. A když někdo doporučuje nacpat tam bylinky, tak tam nacpat bylinky. Ale úplná katastrofa to zas nebyla:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ramenburger burger spadá do kategorie tak bizarní nápad, že to musím zkusit. Hlásím že sníst se to dalo, ale opakovat to nebud

Mno - tak ty vaječno-nuldové placky jsou vcelku dost divné, byť nápn burgeru šla pěkně dohormady (maso se zázvorem, česnekem, chilli a táre + ochucený bokčoj, naložené shitake, slanina a bambusové výhonky + plátky nori)

Move over, Cronut! The new Ramen Burger has New Yorkers in a foodie frenzy - NYPOST.com
    http://www.nypost.com/p/entertainment/food/patty_meltdown_zyP6jiYGkCYrGS2DcYdidO
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: tohle je fakt dobrý - ukazuje to, jak je těžký udržet disciplínu. Všechny věci co jsou tam napsaný (krom pár věcí z pečení) znám. A přesně si vzpomínám na ty přetáčený streaky mdlou cibulačku z odfláknutý cibule, guláš ze špatně opečenýho masa...Zkrátka se to nedá vochcat:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MIC: ale třeba u rizota to celkem funguje
    MIC
    MIC --- ---
    SNIPERCZ: měl jsem i červenou cibuli, tak jsem si říkal že to třeba půjde. E e.. Barvu bych i zkousnul, ale bylo to hnusný. Mistrova rada "a když nemáte limetu..." evidentně není univerzální...
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    MIC: tak mě osobně tam to červený nesedí, radši to bílí, přece jen jí mám radši čirou a ne odstíny červené ;)
    MIC
    MIC --- ---
    Dát do francouzský cibulačky levný červený víno (protože jiný není) je hodně špatnej nápad. Fialovej kyselej kekel :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GALE: do měkka ... Neloupanou začni průběžně ochutnávat po 10 minutách, loupanou tak po 3-4.

Jinak vzhledem k bohaté úrodě rajčat jsem se rozhodla ochutnat jižanskou ikonu - smažená zelená rajčata.
    Není to moc dobrý (kysaný zelený jsou naopak naprostá chuťová bomba) - bez dipu by to vůbec moc nešlo. A navíc teda teď nevím jestli jsem se nepřiotrávila solaninem (bude to spíš neurotická reakce - nespecifické šoufl a začalo to moc rychle a navíc jsem jich snědla málo).

Jinak solanin se rozkládá buď tou fermentací a nebo v teplotách nad 175 - takže je potřeba fakt smažit ve vysoké vrstvě oleje a co nejdýl a teda u dospělých se ho skrz GIT vstřebává fakt minimum.

ha - tak aktualizace stavu - vychladlá smažená zelená rajčata jsou docela dobrá. Takže jen nejíst teplá. No ale teda trocha takové té nahořklé chuti jako u špatných brambor tam je pořád cejtit.

Best Fried Green Tomatoes Recipe - Allrecipes.com
    http://allrecipes.com/recipe/best-fried-green-tomatoes/
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    87HIGHFLYER: No jako po hodině a půl se to konečně uvařilo, ale byl to teda boj... Každopádně už vím, že Billa rýži nebrat ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LENZIE: jednou jsem dostal vajíčka od sousedky...jedno nešlo vůbec oloupat, dost jsem se divil co je to za blbost. Samozřejmě to byla ta imitace pro podporu snášení:) Billa asi jede stejnej model:)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    No... já bych zase potřebovala, aby se rýže značky Billa, na níž je napsáno, že se vaří 10 - 12 minut, byla po skoro hodině už aspoň trochu měkká... Příště nebudu blbá a koupím řádnou rýži na rizoto (pravda, výběr byl dost mizerný a tohle mi přišlo v danou chvíli nejvhodnější...) :(
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GALE: nemelas loupanou? ta to dela hned na kasi. Neloupana je drazsi
    GALE
    GALE --- ---
    87HIGHFLYER: A jak dlouho? Nebo v páře? Nebo jen přivést k varu?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GALE: no...nevařit tak dlouho?:)
    GALE
    GALE --- ---
    Včera jsem v návalu nadšení vařila červenou čočku dle návodu na obalu (vařit 12 minut). Už po 7 minutách vaření z toho byla šlichta, takže k večeři byla čočková kaše místo salátu.
    Nějaký typ, jak upravit červenou čočku do pevné, sypké, salátové verze?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Ještě se to nenepovedlo, ale jsem fakt zvědavá, jak bude vypadat red velvet bez kakaa. Jsem si říkala, že je to nějaké podezřele světlé, ale ne, nedocvaklo mi to.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jahody a rozmarýn není dobrá kombinace, jakkoliv je tenhle recept na pohled zajímavej.

Recipe: Simple Strawberry Rosemary Jam - Hobby Farms
    http://www.hobbyfarms.com/food-and-kitchen/strawberry-rosemary-jam.aspx
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MIC: ona to byla práce na sledování aktivity právě oxidačních enzymů (=dýchání rostlinných pletiv), bylo to v upravené atmosféře (vysoký podíl kyslíku a nějaké směsi s dusíkem, možná i obyč vzduch), to je fakt, ale dali mi blbou, pro plyny propustnou fólii (naprostá většina běžných fólií je prostupná pro malé molekuly)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam