• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    Rozvařený knedlíky, tvrdý těsto, zdrclý omáčky, mdlý polívky, vysušený maso - začátky jsou těžký a i zkušený kuchař šlápne vedle. Buchty podle babiččina receptu jsou dobrý leda tak na dláždění silnic a nemůžete přijít na to proč? Nebojte se svěřit se svým vlastnoručním blafem a zeptejte se, kde je chyba. Vždyť to přeci vypadalo tak slibně a jednoduše. Poučení z vlastních i cizích chyb a výstraha ostatním. Nebo se jen pochlubte katastrofou na vašem talíři.



    jde to i líp
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    [ VARIS-VARIM-VARIME - dost bylo hladovky ! ]

    a i výrazně hůř
    [ Spolek přátel Mistra Babici aneb čvachtající manžové -Tento recept mne napadl předevčírem. ]
    [ Gastropeklo ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: jediný vysvětlení co mě napadá je, že se to někde nějak začalo smažit tak, že bílek na povrchu už ztuhl a uvnitř se dělalo příliš mnoho páry a už to nevydržel.

    Jo kdyby někdo měl touhu dělat salát z fety, černé čočky a granátového jablka, tak to není takové bomba, jak to vypadá na blogýscích. Není to špatný, ale je to dost bez chuti.

    Zato Ottolenghiho s celerem je naprostá bomba

    Celeriac and lentils with hazelnuts and mint
    http://www.ottolenghi.co.uk/celeriac-and-lentils-with-hazelnuts-and-mint-shop
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    dělala jsem si k obědu tohle [ GEISHA @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ] proti receptu jsem tam navíc dala vajíčko
    a dopadlo to tak, že jeden vybuchnul při smažení, mám popálenou dlaň pravé ruky, hřbet levé a puchýř na prstu na noze
    Co jsem udělala špatně? smažila jsem ve vysoké vrstvě oleje na silnějším plameni
    (naštěstí teda jen první až druhý stupeň, nic vážného, ale s těma zafačovanýma rukama skoro nic neudělám)
    VOY
    VOY --- ---
    Nj, kdyz uz cekat tak nekde na vodni lazni a jen chvilicku :-)
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    87HIGHFLYER: Holandská a její kamarádky nemají rádi čekání, jsou to potvory netrpělivé ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Sem si takhle při sobotě řek, že si udělám vejce benedikt, s holandskou omáčkou. Dělal jsem jí prvně, takže jsem měl radost, když mi krásně zhoustla...sice trochu kyselejší ale nevadí. Přístě si akorát uvědomit, že s omáčkou končit - ne jí nechat čtvrt hodiny chladnout aby se z ní stala hustá kaše...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    mimochodem...pokud děláte musaku, je třeba nebejt debil a uvědomit si, že finální zapečení má zajistit především prostoupení všech chutí. Což se děje poměrně těžko, když tam necháte 10cm široký a 1 cm tlustý kola lilku. A když někdo doporučuje nacpat tam bylinky, tak tam nacpat bylinky. Ale úplná katastrofa to zas nebyla:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ramenburger burger spadá do kategorie tak bizarní nápad, že to musím zkusit. Hlásím že sníst se to dalo, ale opakovat to nebud

    Mno - tak ty vaječno-nuldové placky jsou vcelku dost divné, byť nápn burgeru šla pěkně dohormady (maso se zázvorem, česnekem, chilli a táre + ochucený bokčoj, naložené shitake, slanina a bambusové výhonky + plátky nori)

    Move over, Cronut! The new Ramen Burger has New Yorkers in a foodie frenzy - NYPOST.com
    http://www.nypost.com/p/entertainment/food/patty_meltdown_zyP6jiYGkCYrGS2DcYdidO
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: tohle je fakt dobrý - ukazuje to, jak je těžký udržet disciplínu. Všechny věci co jsou tam napsaný (krom pár věcí z pečení) znám. A přesně si vzpomínám na ty přetáčený streaky mdlou cibulačku z odfláknutý cibule, guláš ze špatně opečenýho masa...Zkrátka se to nedá vochcat:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MIC: ale třeba u rizota to celkem funguje
    MIC
    MIC --- ---
    SNIPERCZ: měl jsem i červenou cibuli, tak jsem si říkal že to třeba půjde. E e.. Barvu bych i zkousnul, ale bylo to hnusný. Mistrova rada "a když nemáte limetu..." evidentně není univerzální...
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    MIC: tak mě osobně tam to červený nesedí, radši to bílí, přece jen jí mám radši čirou a ne odstíny červené ;)
    MIC
    MIC --- ---
    Dát do francouzský cibulačky levný červený víno (protože jiný není) je hodně špatnej nápad. Fialovej kyselej kekel :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GALE: do měkka ... Neloupanou začni průběžně ochutnávat po 10 minutách, loupanou tak po 3-4.

    Jinak vzhledem k bohaté úrodě rajčat jsem se rozhodla ochutnat jižanskou ikonu - smažená zelená rajčata.
    Není to moc dobrý (kysaný zelený jsou naopak naprostá chuťová bomba) - bez dipu by to vůbec moc nešlo. A navíc teda teď nevím jestli jsem se nepřiotrávila solaninem (bude to spíš neurotická reakce - nespecifické šoufl a začalo to moc rychle a navíc jsem jich snědla málo).

    Jinak solanin se rozkládá buď tou fermentací a nebo v teplotách nad 175 - takže je potřeba fakt smažit ve vysoké vrstvě oleje a co nejdýl a teda u dospělých se ho skrz GIT vstřebává fakt minimum.


    ha - tak aktualizace stavu - vychladlá smažená zelená rajčata jsou docela dobrá. Takže jen nejíst teplá. No ale teda trocha takové té nahořklé chuti jako u špatných brambor tam je pořád cejtit.

    Best Fried Green Tomatoes Recipe - Allrecipes.com
    http://allrecipes.com/recipe/best-fried-green-tomatoes/
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    87HIGHFLYER: No jako po hodině a půl se to konečně uvařilo, ale byl to teda boj... Každopádně už vím, že Billa rýži nebrat ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LENZIE: jednou jsem dostal vajíčka od sousedky...jedno nešlo vůbec oloupat, dost jsem se divil co je to za blbost. Samozřejmě to byla ta imitace pro podporu snášení:) Billa asi jede stejnej model:)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    No... já bych zase potřebovala, aby se rýže značky Billa, na níž je napsáno, že se vaří 10 - 12 minut, byla po skoro hodině už aspoň trochu měkká... Příště nebudu blbá a koupím řádnou rýži na rizoto (pravda, výběr byl dost mizerný a tohle mi přišlo v danou chvíli nejvhodnější...) :(
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GALE: nemelas loupanou? ta to dela hned na kasi. Neloupana je drazsi
    GALE
    GALE --- ---
    87HIGHFLYER: A jak dlouho? Nebo v páře? Nebo jen přivést k varu?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GALE: no...nevařit tak dlouho?:)
    GALE
    GALE --- ---
    Včera jsem v návalu nadšení vařila červenou čočku dle návodu na obalu (vařit 12 minut). Už po 7 minutách vaření z toho byla šlichta, takže k večeři byla čočková kaše místo salátu.
    Nějaký typ, jak upravit červenou čočku do pevné, sypké, salátové verze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam