• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: půl litru mlíka, půl litru polohrubý mouky, lžička soli, 2 starší rohlíky, 2 vejce.
    Z bílků udělat sníh, smíchat žloutky, mlíko, mouku, sůl, nakrájený rohlíky, nakonec přidat sníh. Do vymazanejch hrnků dát tu směs (nechat tak 1-2 cm místo pod okraj, vyběhne to). Do hrnce tak 3 cm vody, dát do toho hrnečky až to začne vařit, přiklopit a v páře dělat 30 minut. A neni to vůbec jedno - tenhle recept funguje vždycky, knedlíky jsou vždycky stejný, nemusíš nic patlat, ladit těsto apod. Plus příprava je tak na pět minut. Já mám radši karlovarský knedlíky, ale tyhle jsou ok.
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: Tak kdyz mas ten pomer je celkem jedno jestli je to v hrnku nebo to zmatlas do koule. Mas nejakej osvedcenej recept?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: tak dělej hrnkový a je to:)
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: Fair enough, mozna to tak nekdo rad. S tou omackou bysme se nejak poprali, ale ten knedlicek to proste neslo. Ja proste tyhle kulaty spekovy knedliky mam tendenci bud rozvarit na blemcavou kasi nebo je mit moc tvrdy. Ovsem jak to neni zdravy tak to nechci delat moc casto a nemam moznost to vyladit ;-).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: u nás se dělá houbovka (houbová omáčka) velmi řídké konzistence ( v podstatě je to hustší polívka s knedlíkem)
    VOY
    VOY --- ---
    Tak jsem si vyzkousel smetanovou omacku s liskama s kulatyma zemlovyma knedlickama z farmasky kucharky od Michopulu. Fail. Bylo mi divny jak muze vypadat omacka z pul litru vyvaru a ctvrt litru smetany. Neni v tom zadnej trik, celkem logicky z toho vznikne polivka, leda bych snad odvaril vsechen ten vyvar. Urcite nepomuze minuta provareni smetany na konci. A knedliky? Kdyz se do receptu napise "trocha mouky" tak si predstavim takovou vetsi hrst. Samozrejme se mi pri vareni rozpadly na houskovou kejdu. To ani nemluvim o tom, ze sem je podle receptu mel trapit ve vode 20 minut, nevim co by z nich zbylo pak.

    Nemuzu si pomoct, ale co clovek z tyhle kucharky vyzkousi je bud naprosta trivialita kde nic nejde zkazit (polivka z dyne), totalne preslazeny a nebo tak hloupe napsany, ze to clovek napoprve proste nemuze dat. Ale moje blbost, ze sem slepe veril receptu :-). Proste Michopulu no like.
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: Jo, vsak ja si taky klidne sem tam nastrouham do tvarohu kuru z obyc citronu ;) jen sonduju jak to maji jini, jestli nekdo fakt striktne kupuje ty biocitrony na kuru.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: ne, koupil jsem v bille citrony, co na nich bylo napsáno, že nejsou chemicky ošetřený. Ale upřímně si myslim že je to šumák, dělal jsem to pro dobrej pocit a protože jsem jednu sklenici dával mámě. Žiju v Praze, pracuju na letišti a chodim do hospod kde se kouří. Moje zdraví rozhodně ohrožujou víc jiný věci než trocha chemie v kůře:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    taky jsem to mela doma, ale uz jsem to vyhodila.. neuzito, nepovedeno
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: A pouzil si nejaky fancy-schmancy organicky citrony?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: mám to necelý dva měsíce - prej to vydrží léta. A věřil bych tomu, protože tak slaný a kyselý prostředí asi odolá ledasčemu. Zatim nepozoruju nic špatnýho
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: A vydrzi ti to? Ja sem pouzil jeden nebo dva a ted sem na to snad mesic a pul nesahnul, tak si rikam jestli jsou vubec jeste dobry. Jeden mi asi vykukuje z toho laku.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: jak na co - dělal jsem z toho marinádu na kuřecí steak a to bylo výborný. Ale spotřebuje se toho hrozně málo, v podstatě to používám jako ochucenou tekutou sůl. A než jsem si to naložil doma, tak jsem to v životě nejed:)
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: Hlavne bych rekl, ze tohle je zrovna prisada, kde by to clovek mel mit aspon trochu nachutnany z dobre uvarenyho jidla z ni. Zkouset to naslepo je takovy na nic...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: no já to testuju...zatim jsem ve fázi "kdybych to tam nedal, nic se nestane". Ale vařil jsem s tim fakt párkrát, spíš jsem zkoušel různý zálivky atd.
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: Naposledy sem si tyhle citrony koupil a delal je s nejakym kuretem a olivama v pomalaci a vysledek byl fakt hroznej. A to sem se na to tak hrozne tesil, myslel sem jakou neuvarim nebeskou manu ;-). Asi se nejak ty citrony musi umet pouzivat a neni dobry vzdy vsechno delat na 8 hodin.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GILLIATT: tak to pak nevím
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    87HIGHFLYER: oleje tam bylo, řekla bych, dost...převyšoval tu hmotu. Možná příště tedy víc.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GILLIATT: musí to být zalité oliv olejem
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Dělala jsem bazalkové pesto - bazalka, česnek, parmazán, olivový olej, piniové oříšky. Dala do sklenice a do ledničky. Za pár hodin začal vršek pesta hnědnout. Asi kvůli tomu, že ve skleničce byl vzduch? Jak tomu zamezit? Díky.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam